Kasapoğlu: Gençlik olmadan spor olmaz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Okullarda ve mahallelerde kulüpleşme projemizi hayata geçirmenin çalışmalarını yapıyoruz. 81 ilde başlattığımız “yüzen okullar” projemiz olağanüstü ilgi gördü

TSYD'DEN ZİYARET

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundular. Bakan Kasapoğlu, TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ve yönetim kurulu üyelerine, yeni projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Spor teşkilatının içinden gelen Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlik olmadan sporun olmayacağının altını çizdi. TSYD'nin ziyaretinden büyük bir memnunluk duyduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, İstanbul'a geldiğinde Levent'te bulunan TSYD Genel Merkezi'ni mutlaka ziyaret edeceğini ve Türk sporunun gelişmesi noktasında birlikte hareket edeceklerini bildirdi. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gençlik olmadan spor olmaz. Sporu eğitimden ayıramayız. Artık okullarda spor eğitimi vereceğiz. Bakanlar Kurulu'nda gündem oldu. Beden eğitimini müfredata da soktuk ve artık öğrencilerimiz 6 saat spor eğitimi alacak, bu çok önemli. Bakanlık olarak beden eğitimi öğretmenlerine destek vereceğiz. Onların bilgilerini güncelleyip motive edeceğiz. Türkiye'de sporu geliştirmek için yoğun bir çabamız olacak ve bu çalışmaların mutlaka bir geri dönüşü olacak” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporun gelişmesini sadece okullarla sınırlandırmayacaklarını, mahallelere yönelik çalışmalar da yapacaklarını bildirerek, bu konudaki düşüncelerini ise şu şekilde açıkladı:

“Spor ile gençliği, yani Milli Eğitimi ayrı düşünmek mümkün değil. Okullarda ve mahallelerde kulüpleşme projemizi kesinlikle hayata geçirmenin planlarını ve programlarını yapıyoruz. Bu kulüpleri Spor Toto teşkilatı aracılığıyla destekleyeceğiz. Sizlerin de bildiği gibi, 81 ilde başlattığımız “yüzen okullar projemiz” var. Bu proje olağanüstü ilgi gördü. 100 günde 100 bin öğrenciye yüzme öğreteceğiz. Bütün bunları hayata geçirirken, elbette spor yazarlarının da desteğini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyarette konuşan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir ise TSYD'nin çalışmalarından bahsederek, kendilerine verdikleri destek dolayısıyla Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri