'Karzai, Pakistanlı Tutukluları Serbest Bırakacak'

Pakistan'da Jamiat Ulema-i İslam partisi lideri (JUI-F) Mevlana Fazlurrahman, Afganistan'da tutuklu bulunan tüm Pakistanlıların serbest bırakılacağını söyledi.

Pakistan'da Jamiat Ulema-i İslam partisi lideri (JUI-F) Mevlana Fazlurrahman, Afganistan'da tutuklu bulunan tüm Pakistanlıların serbest bırakılacağını söyledi.

Afganistan’a yaptığı üç günlük ziyarette Devlet Başkanı Hamid Karzai ile iki defa görüşen Fazlurrahman, temaslarıyla ilgili başkent İslamabad'da basın toplantıdı düzenledi. Fazlurrahman, Karzai'nin kendisine, tutuklu bulunan tüm Pakistanlıların serbest bırakılacağı yönünde güvence verdiğini söyledi.

Pakistanlı din adamı ve politikacı Fazlurrahman, Afgan Yüksek Barış Konseyi ile kendisinin ve diğer dini liderlerin Afganistan'daki rolü ile alakalı görüş alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Bölgeyi yabancı askerlerden arındırma konusunda Taliban ile aynı görüşte olduğunu belirten Fazkurrahman, Taliban ile savaşın çözüm vermeyeceğini kaydetti. Ayrıca Kabil ziyaretinde 3 gündür masaya yatırılan konuların son 8 yıla göre daha başarılı sonuçlar vereceğini sözlerine ekledi.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise görüşmede iki liderin teröre karşı işbirliğinin ele alındığı kaydedildi. Fazlurrahman ve beraberindeki beş kişilik heyetin ziyaretinin, iki ülke halkı arasındaki anlayışı ve Afgan barış sürecinde karşılıklı çıkar ve ilişkileri arttırmayı hedeflediği ifade edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri