Kart’tan Zindankale soruları

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart, Zindankale Katlı Otoparkını Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Atilla Kart, Zindankale Katlı Otopark inşaatında usulsüzlüklerin devam ettiğini ileri sürdü. İnşaat alanının, sit alanı kapsamında olduğu sabit olmasına ve bu durumun Büyükşehir Belediyesi tarafından da bilindiğinin açık olmasına rağmen, bu inşaata hangi gerekçeyle izin ve ruhsat verildiğinin bilinmediğini ifade eden Atilla Kart, konuyla ilgili tatminkar açıklama yapılmadığını savundu. Gelişmelerin Belediye yetkililerinin bu durumu bildiğini, buna rağmen izin ve ruhsat iznini verdiklerini gösterdiğini iddia eden Atilla Kart, yandaş ve siyasi ilişkileri içinde görev ve yetkilerin kötüye kullandığını ileri sürdü.

Katlı otopark inşaatının yapıldığı alanda tarihi surların bulunduğunu hatırlatan Atilla Kart, “Belediye’nin bu durumu bilmemesi düşünülemez. Tarihi surların yeri önceden bilindiğine göre, bu bölgede koruma amaçlı imar planlarının yapılması gerekirken, beton yığınından ibaret katlı otopark inşaatının başlatılması ve bu arada önemli bir ödemenin Belediye kaynaklarından yapılması ciddi soru işaretlerini beraberinde getirmiştir” dedi.
BAKAN ATALAY’A KATLI OTOPARK SORULARI
Atilla Kart, Bakan Atalay’ın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: “Katlı otopark inşaatını hangi firma üstlenmiştir? Zindankale Katlı Otopark yapımı işinin nihai değeri nedir? Firmaya yapılan ödeme tutarı nedir? Bu firma 2004 yılından bu yana  Konya Büyükşehir ve Merkez ilçe Belediyelerinden hangi işleri almıştır? Bu işlerin niteliği ve tutarı nedir? Alanın sit bölgesi kapsamında kaldığı bilinmekte olmasına rağmen, yapı kullanma ruhsatını veren , bu suretle haksız ödeme yapılmasına yol açan ve görevlerini kötüye kullanan Belediye yetkilileri ve diğer sorumlular yönünden bugüne kadar idari ya da adli inceleme-soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa neden başlatılmamıştır? Başlatıldıysa inceleme ve soruşturmanın sonucu nedir?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri