'Kartepe'deki Taş Ocağı Can Güvenliğini Tehdit Ediyor'

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı Aslanbey Mahallesi'nde 22 yıldır faaliyet gösteren taş ocağını Meclis gündemine taşıdı. Türkkan, "Arslanbey Mahallesi'nde yaşayanlar için tehlike arz eden taş...

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı Aslanbey Mahallesi'nde 22 yıldır faaliyet gösteren taş ocağını Meclis gündemine taşıdı. Türkkan, "Arslanbey Mahallesi'nde yaşayanlar için tehlike arz eden taş ocağı çevre katliamına imza atmaktadır. Dinamit kullanımı ve oluşturulan can güvenliğini tehdit etmektedir." dedi.

Türkkan, Kocaeli Kartepe’ye bağlı Arslanbey Mahallesi'nde 22 yıldır faaliyet gösteren taş ocağını Meclis gündemine taşıdı. Türkkan, önergesinde, "Arslanbey Mahallesi'nde yaşayanlar için tehlike arz eden taş ocağı çevre katliamına imza atmaktadır. Taş ocağına giden kamyonlar çevredeki yolları kullanılamaz hale getirmiştir. Haftanın yedi günü sabah yedide mesaiye başlayan taş ocağı gürültü kirliliğine neden olmaktadır. Dinamit kullanımı ve oluşturulan can güvenliğini tehdit etmektedir." ifadelerine yer verdi.

Türkkan, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çevre Bakanı İdris Güllüce’ye şu soruları yöneltti: "1-22 yıldır KartepeArslanbey mahallesinde faaliyet gösteren taş ocağı denetlenmekte midir? Denetlendiyse en son denetleme ne zaman yapılmıştır?

2-Arslanbey mahallesinde bulunan taş ocağında mesai hangi saatler arasında yapılmaktadır? Bu ocakta kaç kişi çalışmaktadır?

3-Bir taş ocağının yerleşim birimlerine bu kadar yakın faaliyet göstermesi uygun mudur?

4-Taş ocağının ve ocağa giden kamyonların yarattığı gürültü kirliliği için herhangi bir tedbir alınacak mıdır?

5-Taş ocağının imza attığı çevre kirliliği için yaptırım uygulanacak mıdır?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri