Kartepe Zabıtası’ndan El İlanı Dağıtacaklara Uyarı

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, ilçe genelinde reklam amacıyla el ilanı dağıtacak kişilerin belediyeden izin almaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.Belediye sınırları ve mücavir a...

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, ilçe genelinde reklam amacıyla el ilanı dağıtacak kişilerin belediyeden izin almaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Belediye sınırları ve mücavir alanları içerisinde yapılan her türlü ilan ve reklamların, 2 bin 464 sayılı kanuna istinaden reklam vergisine tabi olduğunu hatırlatan Zabıta Müdürü Selman Çelik, “İlan ve reklam yapmak amacıyla el ilanı, broşür, afiş, insört gibi ilan ve reklam materyallerini belediyemizden izinsiz olarak dağıtılması yasaktır. Zabıta ekipleri ilçe genelinde yaptığı denetimlerde yasak olmasına rağmen reklam amaçlı izinsiz el ilanı dağıtan 10 işletme hakkında 5 bin 326 Sayılı Kabahatler Kanununa istinaden cezai işlem uyguladı” dedi.

Esnafların mağdur olmaması için ilan ve reklam materyallerinin dağıtımı öncesi belediyeye beyanda bulunarak vergilerini ödemeleri gerektiğini hatırlatan Müdür Çelik, “Kartepe’nin mevcut turizm potansiyeli çerçevesinde izinsiz ilan ve reklam materyallerinin dağıtımı konusundaki kontrollerimiz aralıksız sürecektir. Esnaflarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri