Kartal“şok” oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyespora 1-0 yenilerek ikinci yarıya kötü bir başlangıç yapan Konyasporda moraller bozuldu. Hem yöneticiler hem de futbolcular, bu maçı telafi edeceklerini söylediler

Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında kaybettikleri puanları ilerleyen haftalarda telafi edebileceklerini söyledi. Yönet, yaptığı açıklamada, dünyada bütün maçları kazanan bir takım olmadığını, bundan sonra da olmayacağını belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un kazanmak adına ne gerekiyorsa onu yaptığını ve haklı bir galibiyet aldığını anlatan Yönet, kendilerinin ise hesapta olmayan bir yenilgi aldıklarını ifade etti. Konyaspor’un büyük bir kulüp ve büyük bir takım olduğunu vurgulayan Yönet, “Büyük takımlar yaşadıkları şoklardan ve sarsıntılardan sonra en kısa sürede ayağa kalktıkları için büyük olmuşlardır. Konyaspor ligin en güçlü ve en başarılı takımı olarak kısa sürede toparlanacak. Kaybedilen puanların telafisini yapacak oyuncu kalitesine ve teknik kadroya sahibiz” dedi.

Yönet, kaybedilen 3 puanın önemli olduğunu, ancak Süper Lig hedeflerinde bir değişiklik olmadığını belirterek, şunları kaydetti: “İlk yarı istikrarlı sonuçlara imza atmıştık. İkinci yarıya mağlubiyetle başladık, ancak böyle devam etmeyecek. Hatta yenilgiyle başlamamız bir şans olarak değerlendirilebilir. Bu yenilgi ilerleyen haftalar için futbolcular, yönetim ve teknik kadro için bir ikaz oldu. Ne kadar çok mücadele edersek o kadar kazanma şansımızın artacağını gördük. Bu haftadan sonra buna daha da dikkat edeceğiz. 34 haftalık bir maratondayız. Kısa vadeli planlar yapmıyoruz. Sezon sonunda gülen taraf biz olacağız. Teknik kadromuza ve oyuncularımıza güveniyoruz.”
TAYFUN: TELAFİ EDECEĞİZ
Konyaspor kaptanı Tayfun Türkmen, zor olacağını bildikleri maçı erken bir gol bularak kolaya çevirmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirtirken, Süper Lig hedeflerinden en ufak bir sapma olmadığını ve alınan yenilgiyi Kayseri Erciyesspor'u mağlup ederek telafi edeceklerini söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını mutlaka kazanmak istediklerini ifade ederek açıklamasına başlayan  Tayfun Türkmen, "Ama gerek şanssızlıklar gerekse son vuruşlardaki beceriksizliklerden dolayı istediğimiz golü bulamadık. Penaltı ile birlikte birkaç tane net pozisyonumuzun olduğu ilk yarıyı galip bitirerek soyunma odasına girebilirdik. Bu tür rakipler skor avantajını bulamadığınız zaman her an tehlikelidir. Çünkü genç oyunculardan kurulu, çok koşan, mücadele eden ve dirençli bir takım. Soyunma odasında ‘ilk 30 dakikada skor avantajını yakalayarak rahat bir maç oynayalım’ diye konuşmuştuk. Ama bunu gerçekleştiremedik. İkinci devrede gol aradığımız bir anda kontraatakta golü kalemizde gördük. Sonuçta 1-0 kaybettik. Tabi ki bu mağlubiyetin acısını bugün içimizde yaşayacağız. Ama hayat ve hedefimiz devam ediyor. Aldığımız yenilgi bizim güçlü bir takım olduğumuz gerçeğini değiştirmez. Hedefimizden en ufak bir sapma yok. Bize inanan ve güvenenler hiç endişelenmesinler. İnşallah bu maçtan çıkarılması gereken dersleri çıkartıp, ilerleyen haftalarda çok daha iyi oyunlar sergileyerek sezon sonunda Konya şehrini Süper Lig'e çıkartacağız" şeklinde görüş belirtti.
VOLKAN: DÜNYA’NIN SONU DEĞİL
Konyaspor’un savunma oyuncusu Volkan Koçaloğlu, penaltı dahil yakaladıkları birçok net fırsattan faydalanamadıkları maçta Gaziantep Belediye karşısında beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını ancak bunun dünyanın sonu olmadığını ve Süper Lig hedefi doğrultusunda kalan haftalara hazırlanacaklarını söyledi.
Gaziantep Belediye maçının ardından değerlendirmelerde bulunan Volkan Koçaloğlu, "İstemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Oldukça fazla pozisyonlara girdik. Bunları değerlendiremedik. Penaltı kaçırdık. Penaltı kaçar, kaçmaz diye birşey yok. Futbolda bunlar var. Sezonun ikinci devresinin daha zorlu geçeceğini bizde biliyoruz. Rakibimiz 1 puan için oynadı ama yakaladığı pozisyonu değerlendirip üç puanı aldı. Onları da tebrik ediyoruz. Bu mağlubiyet dünyanın sonu değil. En azından sezonun başında olması bizim adımıza iyi oldu. En azından bundan sonraki maçlarımıza daha konsantreli çıkarız. Yaptığımız hataları tekrarlamayız. İnşallah bu yenilgiyi önümüzdeki Kayseri Erciyesspor maçından 3 puanla ayrılarak telafi ederiz. Buradan taraftarlarımızdan devamlı bize destek olmalarını istiyoruz. Şampiyonluğa gidiyoruz. Mağlubiyetler ve puan kayıpları futbolun içerisinde olan doğal sonuçlar. Kayseri Erciyesspor maçını kazanarak yeniden bir seri yakalamak istiyoruz" görüşlerine yer verdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri