Kartal’ın zor sınavı

Konyaspor bugün Avni Aker stadında Trabzonspor karşısına çıkıyor. Saat 15.15de başlayacak maç Lig TVden naklen yayınlanacak. Konyasporda tek hedef galibiyet. Hakem Aytekin Durmaz

Lig’de alt sıralardan kurtulmak isteyen Konyaspor, Karadeniz’de puan avına çıkıyor. Avni Aker stadı bugün dev biri maça ev sahipliği yapacak. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren ve 2. sırada yer alan Trabzonspor ile tehlike hattının hemen üzerinde bulunan Konyaspor arasındaki karşılaşma bugün saat 15.15’te başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak. Karşılaşmada Balıkesir bölgesinden Aytekin Durmaz düdük çalacak. Konyaspor’da, Jefferson, Ayman, Celalettin ve Musa eski takımlarına karşı formda giyecekler. 4 futbolcu da, “ Bu karşılaşma bir yerde bizim maçımız olacak” diye konuştu.

YÖNETİCİLER BU MAÇTAN UMUTLU
Yeşil-beyazlı temsilcimiz, ligin ilk yarısında Konya’da oynanan ve konuk takımın galibiyetiyle sona eren maçın rövanşını almak için Trabzon’a 8 eksikle ve 3 puan parolasıyla gitti. Futbolculara, yönetim tarafından alacaklarına karşılık 500 bin lira para dağıtılması moral dopingi oluşturdu. Konyaspor başkan yardımcısı Bünyamin Sarıtaş, “Güçlü bir kadromuz var. İyi bir takım olduk. Trabzonspor’a karşı kazanmak için oynayacağız. Bunu da birlik içerisinde gerçekleştireceğimize inanıyorum” derken, Teknik direktör Giray Bulak ise, Trabzon’dan kesinlikle  çekinmediklerini söyledi.
KONYASPOR’DA 8 EKSİK VAR
Konyaspor’da, sakat olan Eren Şen, Serhat Akyüz. Caner ve Koray ile antrenman eksiği bulunan Erdal ve Fahri ile rahatsız olan Mehmet Çoğum ve Da Silva bugün forma giyemeyecek. Galibiyete ekstra prim verilecek. Trabzonspor-Konyaspor arasındaki maçı Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim de izleyecek. Kartallar, bugün Trabzon maçına muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Jefferson- Milos, Ömer, Kratochvil, İsmail- Bülent, Zafer. Ayman, Cihan, Celalettin-Serhat, Veysel.
TRABZON-KONYA 22. KEZ
Trabzonspor ile Konyaspor, bugün Turkcell Süper Lig'de oynanacak maçta 22. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 21 maçta Konyaspor 5 galibiyet alırken, Trabzonspor'un 10 galibiyeti bulunuyor. Turkcell Süper Lig'nin 23. haftasında Trabzon'da oynanacak maçta Konyaspor ile Trabzonspor 22. kez karşı karşıya gelecek. 1988-89 sezonunda oynanan ve karşılıklı alınan 1-0'lık galibiyetlerle başlayan rekabette Trabzonspor'un üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında oynanan 21 maçta Konyaspor'un 5 galibiyeti, rakibi Trabzonspor'un 10 galibiyeti bulunurken, 6 maç beraberlikle sona erdi. Konyaspor, bu maçlarda 25 gol atarken, Trabzonspor rakibine 34 golle cevap verdi. Ligin ilk yarısının 6. haftasında Konya'da oynanan maçta Trabzonspor Konyaspor'u 3-2 mağlup etmişti. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri