Kartal'ın son 'vagon'u Urfa

PTT 1. Lig'de ilk 6 takım arasına girerek, play-off'a gitmek isteyen Torku Konyaspor, Şanlıurfaspor maçına son vagon gözüyle bakıyor.

Torku Konyaspor’da gözler, ligde son iki maça çevrildi.. Şanlıurfaspor maçının hazırlıkları bir günlük izinin ardından dün başladı. Ligde, 49 puanla 6. sırada yer alan ve sezonu en kötü olasılıkla bu şekilde bitirerek play-off maçlarına katılmayı amaçlayan yeşil-beyazlılar, 33. hafta Şanlıurfa deplasmanına çıkacak.. Kartal’da, Ligde kalmayı garantileyen rakibiyle oynayacağı karşılaşmanın hazırlıkları dün öğleden sonra gerçekleştirilen antrenmanla başladı. Çalışmada, sakat futbolcular takımdan ayrı çalışırken, tedavilerine de devam edildi. Bugün ve yarın taktik çalışacak olan Torku Konyaspor’da Urfa yolculuğu muhtemelen Cuma günü başlayacak. Takımın Urfa’ya uçakla mı, yoksa kara yoluyla mı? gideceği bugün netlik kazanacak.

Torku Konyaspor, ligde kalan iki maçını en az 4 puanla kapatmayı amaçlıyor.. Şanlıurfa deplasmanın da galibiyet parolasıyla çıkacak olan Kartallar, son hafta ise iç sahada, ligde kalması mucizelere bağlı olan Ankaragücü’nü konuk edecek. Ligde ilk 6 mücadelesi veren ve 49 puanla 5. olan takımlardan Bucaspor bu hafta lider Rizespor’u konuk edecek.. 50 puanla 4. sırada yer alan ve son iki maçını da kaybeden Manisaspor’un rakibi ise, Rizespor ile birlikte Süper lige yükselen Erciyesspor. Adana Demirspor sahasında ligde kalma mücadelesi veren Göztepe, 1461 Trabzon ise, Boluspor’u ağırlayacak. Haftanın biri diğer8 önemli maçı da, ilk 6 mücadelesi veren iki takım, Karşıyaka ile Adanaspor arasında İzmir’de oynanacak.

TOLGA: HEDEFE ÇOK YAKINIZ

Torku Konyaspor'un çıkışını zorlu bir engeli daha kayıpsız geçerek sürdürdüğünü ve play-off'a çok yakın olduklarını belirten genç futbolcu Tolga Ünlü, kalan iki maçı da kazanarak Süper Lig yolunda ilk adımı play-off'a kalarak gerçekleştireceklerine inandığını söyledi. Manisaspor karşısında ilk yarıda istediklerini yapamadıklarını ve böyle olunca da soyunma odasına skor dezavantajıyla girdiklerini ifade eden Tolga Ünlü, "İkinci yarıya bizden beklendiği gibi başladık. Hocamızın bizden istediklerini uyguladık ve yaptığımız baskı sonucunda peş peşe bulduğumuz gollerle de öne geçtik. Son vuruşlarda biraz daha dikkatli olabilsek daha da farklı kazanabilirdik. Ama daha önce de söylediğimiz gibi bizim için artık bu saatten sonra önemli olan iyi oyundan ziyade mücadelemizle maçları kazanmak. Bunu başardığımız için mutluyuz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Artık play-off'a çok yakınız. Her şey bizim elimizde. Kalan iki maçımızı da kazanarak Süper Lig için ilk adımı atmış olacağız. Biz takım olarak kendimize güveniyoruz. Son haftalarda taraftarlarımızda bize inanmaya ve tribünleri doldurmaya başladı. İnşallah play-off maçları sonunda Süper Lig'e yükselen 3.ve son takım olacağız" şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri