Kartalın rotası Beşiktaş

Kayserispor deplasmanından aldığı üç puanla moral bulan Konyaspor, gözünü önümüzdeki pazartesi günü oynanacak olan Beşiktaş karşılaşmasına çevirdi.
Zorlu maçın hazırlıklarına başlayan temsilcimizin tek hedefi evinde kazanmak.
Konyaspor’da, Kayseri galibiyeti ekonomik yönden teselli olurken, Pazartesi akşamı içi sahada oynanacak Beşiktaş maçının hazırlıkları da bir günlük izinin ardından dün başladı. Kayserispor’u, deplasmanda, hem de 3 golle deviren ve 14. hafta da galibiyetle buluşan yeşil-beyazlılar, dün akşam saatlerinde haftanın ilik çalışmasını yaptılar. Antrenmandan önce futbolcularla kısa bir toplantı yapan teknik direktör Yılmaz Vural, Kayseri karşısında Konyaspor’a yakışan futbolu oynadıklarını, kalan haftalarda da bunu devam ettirmeleri gerektiğini söylediği öğrenildi. Kartallar, bugün de basına açık olarak biri çalışma yapacaklar. Hazarlıklar Pazar günü tamamlanacak.
Konyaspor’da, Erdinç ve Mehmet Batdal’ın tedavileri sürdürülüyor. Sarı kart cezasını tamamlayan Abbas da Beşiktaş maçında takımdaki yerini alacak. Bu arada, teknik adamların defansta biri değişikliğe giderek Beşiktaş karşısında Kere’ye şans verebilecekleri ileri sürüldü. Ligde 13 hafta üst üste maç kazanamayan ve Kayserispor galibiyetiyle buna bir son veren Kartallar, Beşiktaş’ı da yenerek yola devam etmeyi amaçlıyor.. Konyaspor yönetici ve teknik adamları, kalan 5 maçı en az kayıpla geçerek Konyaspor’un ligden düşmeye layık biri takım olmadığını, şanssızlıklar sonucu bu duruma gelindiğini göstereceklerini yinelediler. Ligin ikinci yarısında 4 beraberlik ve 1 galibiyet alan ve 21 puanla 17. sırada bulanan Konyaspor’da hedef, kalan 5 hafta da en az 10 puan toplamak.
ALİ DERE: PES ETMEYECEĞİZ
Kayserispor karşısında haftalardır devam eden iyi oyunun ve mücadelenin karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen genç oyuncu Ali Dere, son düdüğe kadar mücadelelerine pes etmeden devam edeceklerini ve karşılığını da en iyi şekilde alacaklarına inandığını ifade etti. Yılmaz Vural’ın teknik direktörlüğe gelmesiyle birlikte takımda oyunsal anlamda bir gelişme olduğunu ancak bunu 7 maçta sonuca yansıtamadıklarını belirten Ali Dere, “İyi oynuyorduk ama bir türlü kazanamıyorduk. Kötü gidişimize Kayserispor gibi ligin iyi kadrolarından birine sahip güçlü bir takım karşısında aldığımız galibiyetle son verdik. Bu galibiyet bize büyük moral oldu. Biz kesinlikle pes etmedik. Böyle mücadele edersek kalan 5 maçımızı da kazanırız. Bunu başaracak bir kadroya sahibiz. Bunun farkındayız. Takım olarak 5 maçı da kazanarak artık sonucu bekleyeceğiz” diye konuştu.
Öte yandan Süper ligde 29. hafta geride kalırken, zirvede şampiyonluk yarışı kızıştı. Lider Trabzonspor ile takipçisi Fenerbahçe dışında, Kayserispor, Eskişehirspor, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Bursaspor Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veriyor. Dipte ise yangın iyice sördü. Fenerbahçe’nin Gaziantepspor ve Trabzonspor’un da Bursaspor’u aynı sonuçla 1-0 yenmesinin ardından iki takım arasındaki 2 puanlık fark bozulmadı. Lider Trabzon, Bursa galibiyetiyle önemli bir engeli geçerken, Galatasaray, Manisa’yı deplasmanda yenerek 6 hafta sonra kazandı. Beşiktaş ise 2-0 önde götürdüğü maçta Gençlerbirliği ile berabere kalarak 1 puanla yetindi. Avrupa kupaları için mücadele eden takımlardan Gaziantepspor, Kayserispor, Bursaspor yenilirken, Eskişehirspor, Antalya deplasmanından 1puan çıkardı.
Ligin dibinde ise, yangın söndü. Sivasspor’un, iç sahada Kasımpaşa ile berabere kalması, Bucaspor’un yenilmesinin ardından, ligden düşen 3 takım mucizemler dışında belli oldu. Buna göre, geçene yıl süper lige yükselen Konyaspor ve Bucaspor ile birlikte Kasımpaşa düşen takımlar oldu. Süper ligde, geride kalan 19. hafta da oynanan maçlardan üçünü ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazanırken, üç karşılaşmada berabere sona erdi. Toplam 31 golün atıldığı haftada Ankaragücü’nden Murat, Galatasaray’dan Arda rakip fileleri 2’şer kez havalandırdı. Haftanın en gollü karşılaşması, 5-3 sonuçlanan ve 8 golün atıldığı Ankaragücü-Bucaspor maçı oldu. Bu hafta tüm maçlarda gol atılırken, bir diğer gollü karşılaşma olarak da 2-3 tamamlanan Manisaspor-Galatarasay maçı istatistikleri geçti. Gol krallığına bakıldığında, Fenerbahçeli Alex 19 golle bu hafta da zirveyi kimseye kaptırmadı. Bu futbolcuyu, 15’er golle Fenerbahçeli Niang ve Trabzonsporlu Burak Yılmaz, 13 golle Kardemir Karabüksporlu Emenike ve 11 golle Manisasporlu Simpson takip etti.
Hakemler ise, bu hafta 43 sarı ve 2 kırmızı kart gösterdi. 14 sarı ve bir kırmızı kartın gösterildiği Fenerbahçe-Gaziantepspor maçı en hırçın karşılaşma oldu. Gaziantepespor7dan Murat Ceylan ve İstanbul BŞ’den Marcin kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü.   Spor Toto Süperi ligde, 30. hafta perdesi Cuma günü saat 20.00’de Eskişehirspor-Trabzonspor maçıyla açılacak. Ligde Cumartesi günü, saat 14.00’de Kardemir D.Ç.Karabükspor-Sivasspor, 17.00’de Bursaspor-Manisaspor ve 20.00’de Galatasaray-Kayserispor maçları oynanacak. Pazar günü ise; saat 14.00’de Gençlerbirliği-Kasımpaşa,  16.00’da Gaziantepspor-Antalyaspor, 17.00’de İstanbul B.Ş.Bld.Spor-Ankaragücü ve 19.00’da Bucaspor-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Perde, Pazartesi günü saat 20.00’deki Konyaspor-Beşiktaş maçıyla kapanacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri