Kartal’ın morali bozuk

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Kayserispor ile karşılaşan ve maçı 89. dakikada yediği golle 1-0 kaybeden Konyaspor’da moraller bozuldu. Yeşil-beyazlılar, bugün Beşiktaş hazırlıklarına başlayacaklar
Konyaspor’da,. Kayserispor karşısında, son dakikalarda yenin golle alınan yenilgi üzüntü yarattı. Rakibi karşısında iyi mücadele etmesine rağmen ortaya koyduğu futbolla yine olumlu not alamayan, ancak en az 1 puanı kaçıran yeşil-beyazlı takımda futbolculara dün teknik adamlara tarafından bir gün izin verildi.. Konyaspor, Kayserispor yenilgisiyle 9 puanla yerinde kaldı.. Kasımpaşa-Sivasspor maçının sonucu ligdeki sıralamayı değiştirecek.
Bayram sonrası, Cumartesi günü İstanbul deplasmanında Beşiktaş ile zor bir maça çıkacak olan Konyaspor’da, bu karşılaşmanın hazırlıkları bugün yenileme antrenmanıyla başlayacak. Kartallar, Bayramda da ara vermeyecekler ve hazırlıkları sürdürecekler. Bu arada, Bayramın birinci günü Tatlıcak tesislerinde yöneticilerinde katılmasıyla bayramlaşma yapılacak. İstanbul yolcuğu ise muhtemelen Cuma sabah uçakla başlayacak.,  Sarı kart cezası nedeniyle Kayserispor’a karşı forma giyemeyen Peter, Beşiktaş maçında takımdaki yerini alacak. Konyaspor’da, Emre Toraman 3, Kere, Erdal, Emrah ve Adnan’ın ise 2’şer sarı kartı bulunmakta.    
DOĞAN: MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, 12.hafta açılış maçında konuk ettikleri Kayserispor karşısında daha ciddi gol pozisyonlarına kendilerinin girmelerine ve çok iyi mücadele etmelerine rağmen 1 saliselik bir hatadan yedikleri golle kaybettikleri için çok üzgün olduklarını söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan  Ziya Doğan, “Geçen hafta deplasmanda aldığımız galibiyetin ardından bu maçta alacağımız 3 puanla ileriye yönelik moral motivasyon anlamında çok daha iyi durumlara gelebilirdik. Ancak olmadı. Gerçekten çok üzülüyorum. Aslında zoru başarıyoruz ama basit şeylerden maç kaybediyoruz. Takım olarak hareket etmeyi iyi başarıyoruz. Ataklara birlikte çıkıyoruz, alanları iyi kapatıyoruz. Rakip girdiği pozisyonda golü atıyor veya biz onlara olmadık pozisyonda bu fırsatı tanıyoruz. Ve sonuçta da atan kazanıyor. Futbolun içerisinde duran toptan gol yemek tabiki var. Ama en iyi oyuncularımız bile çok iyi oynamalarına rağmen bir saliselik hatalarının bedelini sahadan puansız ayrılarak ödüyoruz. Bu maçta takımımın ortaya koyduğu mücadeleden ve oyundan memnunum. Yani iyi bir rakiple oynadık. Fakat poizysonları kaçıran ve mağlup olan biziz. Demek ki girdiğimiz pozisyonları gole çevirmemiz konusunda bir eksikliğimiz var. Biz çok duran top kullandık. Ama bunlarda başarılı olamadık. Sonuçta Kayserispor’u tebrik etmemiz lazım. Ama buradan en kötü bir beraberlikle ayrılabilirdik. Yediğimiz golden sonra pozisyonda yakaladık. En azından beraberliği yakalayabilirdik. Olmadı. Bu maçı burada unutmadk ve önümüzdeki haftalara bugünden hazırlanmak zorundayız. Biz galipken de mağlupken de buralara takılı kalmıyoruz. Profesyonelliğin gereği bu. Artık kalan maçlarımızı düşünmek zorundayız” dedi.
Bir basın mensubunun ‘Sezon başından beri duran toplardan gol yeniliyor. Bunun için gerekli önlemleri aldığınız söylemenize rağmen 11 haftadır bu soruna çözüm bulunamadı. Ne zaman çözüm bulunacak?’ sorusuna  Ziya Doğan, “Biz bunun üzerine antrenmanlarda çok çalışıyoruz. Ama bu iş saliselik bir olaydır. 90 dakika iyi yaparsın. Bir salise uyursun. O da gol olur. Bizde bugün çok duran top kullandık. Ama onlardan bir tanesine biz dokunamadık, rakip dokundu. Yıllardır profesyonel olarak oynayan oyuncuların bunu kendileri çözmesi lazım. Biz alan savunmasını ve adam adama savunmayı aynı anda yaptık. Ama maalesef oyunun süresi uzadıkça konsantrasyonda demek ki bir düşme oluyor. Sağlık olsun” cevabını verdi.
Oyuncu değişiklikleri ile ilgili de sorulan soruyu cevaplayan  Ziya Doğan, “Rakip üzerimize gelirken süratli oyunculara ihtiyacımız vardı. Bu nedenle Ali Dere ve İbrahima Bangoura’yı oyuna aldık. Sonuçta rakip alan bırakıyordu. Üzerimize geliyordu. Ama o final paslarını ve çıkışlarını iyi yapmış olsaydık çok doğru oyuncuları kullandığımız görünürdü. Olmadı” derken, kadroda son 2 haftada fazla rotasyon yapmadığı ve bunun kadronun şekillenmeye başladığının bir göstergesi mi olduğu şeklinde görüşle ilgili olarak şunları söyledi: “Devre arasına kadar yavaş yavaş ilk 11’imizi şekillendirmeye başladık. Hastalık ve sakatlık dışında bazen yine oyuncu değişimine gidebiliriz. Veya rakibin özelliklerine göre oyuncu tercihini kullanabiliriz. Ama zaman içerisinde devamlı oynayan oyuncunun bu durumunun bir avantaj olduğunu da biliyoruz...”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri