Kartalın canı yanıyor

Erciyes maçındaki kötü tezahürat nedeniyle Konyasphora bir maç seyircisiz oynamanın yanı sıra 20 bin TLde para cezası geldi. Öten: Kötü tezahüratla bu kulübe yardımcı olunmuyor.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Konyaspor’a ceza yağdırdı. Kurul, Kayseri Erciyesspor ile oynanan 19. hafta maçında taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın aynı sezon içerisinde 4. kez tekrarlanmasından dolayı Konyaspor’a 1 maç seyircisiz oynama ve 20.000 TL para cezası verdi. Bu nedenle, 21. hafta iç sahada Bucaspor ile yapılacak maç seyircisiz olarak oynanacak. Öte yandan, kötü tezahüratın bundan sonraki biri maçta da devam etmesi halinde para cezasının 40 bin TL’ye çıkacağı ve Konyaspor’a da bir maç saha kapatma cezası verileceği bildirildi. Bu nedenle, Konyaspor taraftarlarının bundan sonra daha dikkatli olmaları gerektiği açıklandı. 

ÖTEN: MADDİ MANEVİ CANIMIZ YANIYOR
Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor’un Basın Sözcüsü Güven Öten, kötü tezahürat nedeniyle Bank Asya’da en ağır cezayı alan takım olduklarını, taraftarların kötü tezahüratla takıma yardımcı olamayacaklarını bilmesi gerektiğini belirtti. Öten, yaptığı açıklamada, 19. haftada Kayseri Erciyesspor ile oynanan maçta taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın aynı sezon içerisinde 4. defa tekrarlanması nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve 20 bin lira para cezası aldıklarını anımsattı. Sezon başından beri çok zor günler geçirmelerine rağmen ligde iyi bir yerde olduklarını vurgulayan Öten, aldıkları cezanın fikstür avantajlarını olumsuz etkileyeceğini söyledi. Öten, Futbol Federasyonu’nun kötü tezahürata kesinlikle göz yummadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Buradan taraftarımıza sesleniyorum. Taraftarımızı anlıyoruz, bu cezalarda tabi ki hakemlerinde büyük etkisi var. Ancak gözlemciler taviz vermiyor. Yayıncı kuruluştan kötü tezahüratı duyabiliyoruz. Cezanın geleceğini bile bile kötü tezahüratta bulunmak can sıkılmayacak bir durum değil. Kulübümüz taraftar desteğini kaybettiği gibi bir de para cezası ödüyor. Kampanyalar düzenliyoruz ancak toplanan para bu cezaları bile ödemiyor. ‘Bu paralar nasıl ödenir?’ diye hiç kimse sormuyor. Kötü tezahürat nedeniyle Bank Asya’da en ağır cezayı alan kulübüz. Taraftarımız kötü tezahüratla takıma yardımcı olunamayacağını bilmesi gerekir.”
KARTAL BUGÜN GİDİYOR
Konyaspor’da, Pazar günü deplasmanda TKİ Tavşanlı Linyitspor ile oynanacak 20. hafta maçının hazırlıkları taktik ağırlıklı antrenmanlarla devam etti. Dün maçın oynanacağı saatte taktik çalışan Kartallar, bugün öğle saatlerinde ter atarak hazırlıkları tamamlayacaklar. Konyaspor, öğle yemeğinin ardından Kütahya’ya giderek Hilton otelinde kampa girecek.. Moral süper. Planlar puan için yapıldı. Yönetici, teknik adam ve oyuncular, ligin ilk yarısında tek yenilgiyi aldıkları Linyitspor’dan rövanşı alacaklarını açıkladılar.  Ligin ilik yarısını 27 puanla 6. sırada kapatan ve ikinci yarıda oynadığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 yenilgi sonrası 30 puanla yine 6. sırada bulunan Konyaspor’da hedef, kalan 15 maçı en az kayıpla kapatarak en azından baraj maçlarına katılmak. Konyaspor’da, Muhammet muhtemelen kadroya alınacak. Ertuğrul’un ise biri kaç hafta sonra kadroya girebileceği bildirildi. Kere ise hafta içerisinde Konya’ya gelerek takıma katılacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri