Kartal’da yüzler gülüyor

Bursa yenilgisinin ardından taraftarlarının önüne çıkan Konyaspor’da Eskişehir karşısında alınan 2-1’lik galibiyetin keyfi sürüyor. Temsilcimiz ayrıca ortaya koyduğu futbolla gelecek için umut verdi ve tüm sevenlerini mutlu etti
Konyaspor’da yüzler gülüyor. Ligin ilk haftasında, Bursa deplasmanında alınan yenilginin ardından, geçtiğimiz Cuma akşamı güçlü rakibi Eskişehirspor’u deviren Konyaspor, sergilediği mücadeleci futbolla ümit vermeye devam ederken, aldığı galibiyetle de sevindirdi.

Eskişehirspor gibi iyi pas yapan, rakip üzerinde baskı kuran bir takım karşısında çok koyan ve çok iyi mücadele eden yeşil-beyazlılar, aldıkları 3 puanla birlikte moral kazandılar. Maç boyunca oyun disiplininden kopmayan yeşil-beyazlılar, eksiklere rağmen gelecek için ümit verdiler. Kartal’ın Slovakyalı forvet oyuncusu İvan Lietava ise 2. dakikada attığı golle, ligde; bu sezon en erken gol atan oyuncusu olarak tarihe geçti. Konyaspor’da, yönetici ve teknik adamlar, sergilenen mücadeleci futboldan memnun olduklarını ve 5. haftadan sonra Konyaspor’un çok daha iyi duruma geleceğini yinelediler.

Konyaspor’da, Eskişehirspor maçının ardından, Cuma günü Gaziantepspor ile deplasmanda oynanacak karşılaşmanın hazırlıkları ara verilmeden dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen antrenmanla devam etti. Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanda, Eskişehirspor maçında ilk 11’de görev yapan futbolcular yenileme, diğerleri ise kondisyon çalıştılar ve antrenmanı çift kale maçla tamamladılar. Konyaspor’da, bugün oyunculara muhtemelen izin verilecek ve Gaziantep maçı hazırlıkları yarın tekrar başlayacak.

GÖKHAN TOKGÖZ, SABIR İSTEDİ

Konyaspor’un ligin ilk iki haftasında oynadığı maçlarda sergilediği performansla dikkat çeken kaleci Gökhan, sabır istedi ve her geçen hafta daha iyi olacaklarına inandıklarını, Konyaspor’un birkaç hafta zamana daha ihtiyacı olduğunu belirtti.

“Eskişehirspor karşısında istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık ama sonuçta kazanmak önemliydi” diyen kaleci Gökhan Tokgöz açıklamasını şöyle sürdürdü. “Yeniden kurulan bir takımız. Klasik olacak ama bu kesinlikle bahane olarak algılanmasın. Yeni takımların oturması belli bir zaman alır. Biz de bu zamanı en az kayıpla geçirmek istiyoruz. Eskişehirspor maçının zor olacağını biliyorduk. Çok iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Ama bizden beklentilerin bu olmadığının farkındayız. Geçiş sürecinde oynanan oyuna değil alınan sonuçlara bakılması gerekir. Çok önemli bir galibiyet aldık. Bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e dönen Konyaspor ve Konya şehri adına bu galibiyetin ne anlama geldiğini de biliyoruz. Eksikliklerimizin farkındayız. Birkaç hafta sonra tam anlamıyla taşların yerine oturduğu bir takım olarak Spor Toto Süper Lig’de başarılı sonuçlara imza atacağımıza inanıyorum..”

ESER: KAZANMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

Eskişehirspor maçına takım kaptanı olarak çıkan golcü oyuncu Eser Yağmur, oturmuş bir kadroya sahip Eskişehirspor karşısında oyunun genelinde iyi mücadele ettiklerini ve zor da olsa 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Bir sezon aradan sonra Konyalı sporseverlere yeniden bir Süper Lig maçı izlettirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek açıklamasına başlayan Eser Yağmur, “Rakibimiz oturmuş bir kadroya sahip ve uzun sğredir birlikte çalışıyorlar. Bizde tam anlamıyla birlikte çalışamamanın sıkıntılarını yaşamaya devam ediyoruz. Yeni bir takımız ve bana göre iyi oyundan daha çok alınan sonuç önemli. Eskişehirspor karşısında iyi oynamasakta iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bizim adımıza zor ama çok güzel bir galibiyet oldu. Mücadelelerinden dolayı tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kendi sahamızda oynadığımız sezonun ilk maçını kazanmak çok güzel” şeklinde görüş belirtti.

TRANSFERDE YENİ HAMLELER

Konyaspor’da transfere çalışmaları devam ediyor. Çek Cumhuriyeti’nin Gambrinus Lig takımlarından FK Teplice’de forma giyen 26 yaşındaki defans oyuncusu Martin Klein’den sonra Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Murat Tosun’un transferi bitirildi. Hafta içerisinde Konya’ya gelen ve çalışmalara katılan Klein ve TÜrabzonspor’dan yıl sonuna kadar kiralanan Murat Tousun’un Pazartesi günü basın önünde imza atacakları bildirildi.. Murat Tosun’un Konyaspor’a transferi Trabzonspor’un internet sitesinden de duyuruldu. Yapılan açıklamada, “Profesyonel oyuncularımızdan Murat Tosun sezon sonuna kadar Konyaspor’a kiralandı” denildi. Bilindiği gibi Murat Tosun, geçen sezon devre arasında Ankaraspor’dan transfer edilmişti. Konyaspor’da, ön libero transferi konusunda da görüşmeler devam ediyor.. Bursaspor maçının ardından Eskişehirspor karşılaşmasında da bu mevkide görülen eksiklik üzerine yöneticilerin ismi açıklanmayan bazı oyuncularla temasa geçtikleri öğrenildi. Bu transferinde hafta başında bitirileceği ileri sürüldü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri