Kartal’da Yılmaz Vural sesleri

Konyaspor’da, kötü gidiş ligini ikinci yarısında da devam edince teknik kadroda kan değişikliğine gidildi ve Ziya Doğan ile karşılıklı yapılan anlaşmayla yollar ayrıldı
Takımın başına Yılmaz Vural’ın getirilmesi için görüşmelere başlandı. 
Ligde en son 15. haftada 5 Aralık 2010 tarihinde sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Konyaspor, bu maçın ardından ligde yaptığı 6 karşılaşmada 1 beraberlik, 5 yenilgi alarak galibiyet hasretini dindiremedi. sürdürdü. 6 maçlık periyotta sadece Süper Lig'in şampiyonluk adaylarından Bursaspor ile 0-0 berabere kalarak bir puan alabilen yeşil-beyazlılar, aynı periyotta Sivasspor'a, Galatasaray'a ve Eskişehirspor'a 1-0, Gaziantepspor'a 2-0, son olarak da Bucaspor'a 3-2 yenildi. Konyaspor ligin ikinci yarısında ise, son üç hafta da Eskişehirspor, Gaziantepspor ve Bucaspor’a mağlup oldu.
Son 6 maçta kalesinde 9 gol gören ve 15. haftadaki Gençlerbirliği maçının 85. dakikasındaki Kere'nin golünün ardından ligde 455 dakika gol sevinci yaşayamayan Konyaspor, Bucaspor maçının 65. dakikasında Robak'ın kaydettiği golle ligde 520 dakika sonra golle buluştu. Konyaspor, Bucaspor yenilgisinin ardından puan cetvelinde bir sıra gerileyerek 15 puanla 17. sırada yer aldı.
Yeşil-beyazlı takımda, ara transferde kadronun 11 yeni futbolcuyla takviye edilmesine karşın kötü gidişin önünü geçilememesi nedeniyle Ziya Doğan ile yollar ayrıldı. Bu konuda kısa bir açıklama yapan kulüp başkanı Bahattin Karapınar, “üst üste alınan başarısız sonuçların ardından Ziya Doğan ile yolları ayırma kararı aldık. Kendisiyle karşılıklı olarak anlaştık ve Ziya hoca görevi bıraktı'' dedi. Ziya Doğan’ın ayrılması üzerine Konyaspor teknik direktör olarak, geçtiğimiz haftalarda Kasımpaşa’dan ayrılan Yılmaz Vural ile görüşmelere başlandığı kaydedildi. Vural ile bugün sabah İstanbul’da masaya oturulacak ve anlaşma sağlanması halinde akşam uçakla Konya’ya getirilecek. Yılmaz Vural’ın, dün Konya’dan bazı dostlarıyla görüşerek takım hakkında bilgi aldığı ve “Konyaspor ligde kalabilir” dediği öğrenildi.
Konyaspor’da, Bucaspor maçının ardından futbolculara pazar günü için izin verildi.. Bir gün dinlenen Kartallar, hafta sonunda iç sahada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanacak maçın hazırlıklarını dün akşam saatlerinde Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde yapılan antrenmanla başladılar. Bu arada, saat 11.00’de yapılması gereken dünkü antrenman, takımdan ayrılan Ziya Doğan’ın basın toplantısı nedeniyle saat 17.00’ye alındı.  Konyaspor’da, cezasını tamamlayan Kamil Zayatte ile hastalığı iyiye giden Mehmet Sedef muhtemelen bu hafta takımdaki yerlerini alacaklar.. Buca maçında kırmızı kart gören Ertuğrul ve Erdinç’e ise ağır para cezası verileceği kaydedildi. Her iki futbolcu da İstanbul BŞ maçında forma giyemeyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri