Kartal’da sorun yok

Cumartesi günü Kasımpaşa ile sezonun en zorlu maçlarından birisine çıkacak olan Konyaspor’da hazırlıklar yoğun bir şekilde sürerken, yönetim ve teknik ekip, taraftarlardan bu maçta iki kişilik destek istedi
Konyaspor galibiyete kilitlendi.  Cumartesi günü, ligde son sırada yer alan, ancak son haftalarda çıkışa geçen Kasımpaşa’yı konuk edecek olan yeşil-beyazlı takımda, bu maçına hazırlıkları devam ediyor. Sarı kart cezalısı Emre Toraman dışında eksik bulunmayan Konyaspor’da, önceki gün yapılan antrenmana İbrahim Ege katılmazken, Basem Abbas takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı.. Kartallar, dün de maçın oynanacağı saatte Tatlıcak M: Tevfik Lav tesislerinde taktik ağırlıklı bir antrenman yaptılar. Peter Grejciar’ın da katıldığı, düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, teknik çalışmayla devam etti. Daha sonra 3 takıma ayrılan oyuncular taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi. Antrenmanı Başkan Bahattin Karapınar ile birlikte bazı yöneticilerde izleyerek futbolculara moral verdiler.
Ligini başından buyana 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi alan ve 10 puanla 15. sırada yer alan Konyaspor, Gaziantep maçından sonra ikinci deplasman beraberliğini Beşiktaş karşısında alarak moral tazeledi.. Futbol olarak zaman zaman iyi görüntüler veren yeşil-beyazlılar, spor basınının olumlu eleştirilerini aldılar.. Konyaspor’un kapalı defans oynamadığını, aksine ligin başından buyana ilk kez ileriye dönük futbol oynadığında birleşen spor yazarları, Kartal’ın beraberliğinde önemli rol oynayan ve 2 gol atan Peter Grajciar’ın topu 55 metre sürerek attığı ilk golü de haftanın golü olarak ilan ettiler. Peter aynı zamanda 5 golle 13. hafta sonunda Konyaspor’un en golcü futbolcusu oldu..  Cumartesi günü, saat 14.30’da oynanacak Kasımpaşa maçını kazanarak yoluna devam etmeyi amaçlayan Konyaspor’da hazırlıkları bugün de taktik çalışmayla devam edecek ve yarın ter idmanıyla tamamlanacak.
4 MAÇIN 3’Ü İÇERİDE
Konyaspor’da, ara transferde kadronun 3-4 futbolcuyla takviye edilmesi için kollar sıvandı. Teknik direktör Ziya Doğan, Ocak döneminde takıma katmayı düşündüğü oyuncuları yakından izlemek için Belçika ve Polonya'ya giderek bir forvet ve bir orta saha oyuncusunu izledi. 
Beşiktaş karşısında alınan 1 puanla moral kazanan ve güven tazeleyen Konyaspor’da hedef, ilk yarıda kalan 4 maçı en az puana kaybıyla kapatmak. Başkan Bahattin Karapınar, "Güçlü Beşiktaş karşısında aldığımız bu bir puan, bizim inancımızı, mücadelemizi gösteriyor. Önümüzde oynayacağımız dört maç var. Bunların üç’ünü kendi sahamızda oynayacağız.. Bu maçları kazanmak için mücadele edeceğiz.. Beşiktaş ligde bizim rakibimiz değil. Kasımpaşa ve Gençlerbirliği'nden alacağımız galibiyetler bizim için daha değerli olacak" şeklinde konuştu. 
İç sahada oynayacakları maçlarda puan kaybına tahammülleri olmadığını belirten Başkan Karapınar, “bu maçları kazanıp Sivas deplasmanından da en az bir puan alarak ilk yarıyı en iyi yerde bitirmek istiyoruz” dedi. Karapınar, “kendi sahamızda oynayacağımız maçları kazanırsak ligde kalmayı garantileriz. Bu maçları almamız halinde kulüp olarak ekonomik anlamda rahat ederiz" dedi.
TRANSFER ÇALIŞMALARI
Konyaspor’da transfer çalışmaları da devam ediyor. Sezon başında transferlerde acele ettiklerini ve bu nedenle de istedikleri transferleri yapamadıklarını ifade eden Başkan Bahattin Karapınar, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. "Devre arası transferlerinde daha dikkatli olacağız. Avrupa'nın bir çok ülkesinde hem Ziya hocamız, hem de diğer yöneticilerimiz oyuncuları izliyorlar. Hatta Ziya hoca, oyuncuları izlemeye bizzat kendisi gitti. Transferde yanlış yapma lüksümüz yok. Konyaspor formasını hak eden ve bize faydalı olacak oyuncuları takımımıza katmaya çalışacağız."
Başkan Bahattin Karapınar, Kasımpaşa maçı öncesi taraftarlara da çağrıda bulunarak,  "Taraftarlarımızın bugüne kadar bize yarardan çok zararları oldu. Oynayacağımız dört maçta Konyaspor'a ve Konya'ya yakışan asıl taraftarı herkese göstersinler" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri