Kartal’da revizyon

Konyaspor’u iç ve dış transferde hareketli günler bekliyor. Bir taraftan genel kurul hazırlıkları yapan yeşil-beyazlılar, diğer taraftan iç transferde 16 futbolcusu ile yolarını ayırdığını belirtti

Yeni sezonda Türkcell Süper Lig’de mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, transfer çalışmaları için düğmeye bastı. Teknik adam Ziya Doğan’ın verdiği rapor doğrultusunda çalışmalarına hız kazandıran Konyaspor’da iç ve dış transferde hareketli günler yaşayacak. Bir taraftan genel kurul hazırlıkları yapan temsilcimiz, bir diğer taraftan da yabancı transfer konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Brezilya ve Belçika’da iki futbolcu ile temaslarını sürdüren Konyaspor, imza aşamasına gelindiğinde bu isimleri açıklayacak. 

Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Teknik Direktör Ziya Doğan ile yapılan görüşmeler sonrasında 2009-2010 sezonu kadrosunda yer alan 16 futbolcu ile yollarımızın ayrıldığını belirtirken, kendilerine Konyaspor'a vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, 2009-2010 sezonu kadrosunda yer alan Haluk Tanrıseven, Eray Birniçan, Ömer Hacısalihoğlu, Mehmet Ayaz, Dursun Karatay, Tayfun Türkmen, Koray İçten, Umut Kekilli, Mehmet Şen, Zafer Demir, Uğur Akdemir, Volkan Koçaloğlu, Abdulvahit Karacabey, Ferdi Başoda, Yusuf Kurtuluş ve Serhat Akyüz'ün yeni sezon kadrosunda düşünülmediğini ve kulübümüz ile yollarının ayrıldığını ifade ederken, bu oyunculara kulübümüze vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür edip, bundan sonraki yaşantılarında başarılar dileğinde bulundu.
Karapınar ayrıca, transfer çalışmalarına başladıklarını, Brezilya ve Belçika liglerinden iki futbolcu ile görüştüklerini bildirdi. Karapınar, yaptığı açıklamada, bir yıl aradan sonra yeniden yükseldikleri Turkcell Süper Lig’de kalıcı olmak istediklerini, bu doğrultuda transfer çalışmalarını yapacaklarını belirtti. Transferde Konyaspor’un bütçesine göre hareket edeceklerini anlatan Karapınar, teknik direktör Ziya Doğan’ın hazırladığı rapor doğrultusunda bugün iç transfer görüşmelerine başladıklarını kaydetti.
Karapınar, dış transfer çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade ederek, “Brezilya ve Belçika liglerinde oynayan iki futbolcu ile görüşüyoruz. Her iki futbolcu da stoper mevkisinde görev yapıyor. Bu oyuncularla ilgili hafta sonuna kadar bir sonuç almayı umut ediyoruz” dedi. Yabancı oyuncu sayısının 10’a çıkmasını da değerlendiren Karapınar, Avrupa’da mücadele edecek takımlara katkı sağlayacağı ve yerli oyuncuların fiyatlarını düşüreceği için kararı desteklediklerini söyledi.
İlk önce 8 yabancı oyuncu haklarını kullanacaklarını bildiren Karapınar, tribünde bekleyecek iki oyuncu hakkını ise kulübün bütçesini zorlamayacak şekilde genç ve gelecek vadeden yabancı oyunculardan yana kullanmayı planladıklarını bildirdi. Öte yandan, geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan Norveçli futbolcu Branimir Poljac’a kupayı sezon başlamadan önce kesinlikle götüreceklerini dile getiren Karapınar, bununla ilgili hazırlıkların sürdüğünü sözlerine ekledi.
PFDK KONYASPOR’A CEZA VERDİ
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), gündemindeki dosyaları görüşerek çeşitli cezalar verdi. kurul Konyaspor’a 7 bin 500 TL ceza verdi. PFDK’nın aldığı kararlar şöyle: “3 maç: Soner Şahin (Altay), Oğuz Ceylan (Beşiktaş A2), Cem Sultan (Galatasaray A2) 2 maç: Fuat Erarslan, Kıvanç Karakaş (Karşıyaka), Emirhan Ergün (Galatasaray A2), Yaşar Işık (Denizlispor A2 teknik sorumlusu), Nedim Yiğit (Galatasaray A2 teknik sorumlusu) 6 bin TL: Gaziantepspor 5 bin TL: Adana Demirspor, Konyaspor, Karşıyaka, Altay 3 bin TL: Adanaspor, Samsunspor, Orduspor, Kocaelispor, Kartalspor, Ankaraspor 2 bin 500 TL: Konyaspor.”   

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri