Kartal'da moraller yerinde

Adana Demirspordan sonra bu hafta da iç sahada Tavşanlı Linyitsporu yenen ve 7 puanla 9. sıraya kadar yükselen yeşil-beyazlı takımda gözler Göztepe maçına çevrildi.

Adana Demirspor'un ardından TKİ Tavşanlı'ya da mağlup etmeyi başaran Torku Konyaspor'da moraller yerinde. 7 puanla 9. sıraya kadar yükselen yeşil-beyazlı takımda gözler Göztepe maçına çevrildi

Torku Konyaspor’da yüzler gülüyor. Adana Demirspor’dan sonra bu hafta da iç sahada Tavşanlı Linyitspor’u yenen ve 7 puanla 9. sıraya kadar yükselen yeşil-beyazlı takımda gözler Göztepe maçına çevrildi. Ligin ilk üç haftasında beklenileni veremeyen ve son iki hafta da ise 2 galibiyet alarak tırmanışa geçerek güven tazeleyen Torku Konyaspor’da moral süper. Daha önce iki kez karşılaştığı ve 1 galibiyet, 1 yenilgi aldığı rakibi karşısında ilik yarıda ki etkili oyunuyla sonuca giden Kartallar, ikinci yarıda ise skoru koruyarak 3. golü aradı, ancak bunu gerçekleştiremedi.

Torku Konyaspor’da, Tavşanlı Linyitspor maçının ardından ara vermeden, 6. hafta, Cumartesi günü İzmir deplasmanında Göztepe ile yapılacak maçın hazırlıkları dün başladı. Sabah Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirilen antrenmana sakat futbolcular dışında tüm futbolcular katılırken, Pazar günü oynayan futbolcular düz koşu, diğer oyuncular ise kondisyon çalışması yaptı. İzmir’e muhtemelen Cuma günü sabah gidecek olan Torku Konyaspor’da Bilal; Ali Turan ve Semih’in sakatlıkları sürüyor. Göztepe maçını da kazanarak galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlayan Kartallar, Tavşanlı Linyiti maçında sergiledikleri futbolla geleceğe umutla bakıyor.

Öte yandan, Torku Konyasporlu futbolcular, bu hafta Tayvanlı maçında 5 sarı kart gördü.. Bu futbolcular; Kaya, Erdal, Sinan, Muhammet ve Ömer Ali Şahiner. Yeşil-beyazlı’lar, geride kalan 5 hafta da kırmızı kart görmezken, 14 kez sarı kart aldılar. Erdinç ve Ömer Ali 2’şer sarı kartla ilk sırada yer alıyor. Konyaspor'un genç yeteneklerinden Ömer Ali Şahiner ilk yarı çok üstün oynadıklarını belirterek, "Fark daha fazla olabilirdi. Ama cömertçe pozisyonları harcadık. İkinci yarı rakibin 2-0 geride olması onların oyun sistemini doldur boşalta çevirdi. Biz de ister istemez doldur boşaltı içeri sıkışarak geriye yaslandık. Yine kontradan pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Burada önemli olan ilk yarıdaki oyun. Bulduğumuz pozisyonlar ve galibiyet serimizin devam etmesiydi. İnşallah bu seri Göztepe maçıyla devam eder” diye konuştu.

HER GEÇEN HAFTA DAHA İYİ OLUYORUZ

Adana Demirspor maçıyla başlayan 1 haftalık dönemde oynanan üç maçtan da galibiyetle ayrıldıklarını ve takım olarak yavaş yavaş istenilen düzeye gelmeye başladıklarını söyleyen Konyasporlu oyuncu Muhammet Yürükuslu, galibiyet serisine devam edeceklerine inandıklarını ve sezon sonunda Torku Konyaspor'umuzu hak ettiği Süper Lig'e taşıyacaklarını belirtti. TKİ Tavşanlı Linyitspor karşısında maça bekledikleri gibi başladıklarını ve hedefledikleri golü oyunun hemen başında bulmalarının kendileri için büyük moral olduğunu söyleyen Yürükuslu, "Her şey planladığımız gibi gitti. Golün erken gelmesi ve skor avantajını elimize geçirmemiz, ardından ikinci golün tam zamanında gelmesi kontrolü bize geçirdi. İlk yarıda yakaladığımız fırsatları değerlendirebilsek daha farklı kazanabilirdik. İkinci devreye rakip baskılı başladı gibi görünse de yine ciddi fırsatları bulan ve değerlendiremeyen takım bizdik.

Rakibimize pozisyon vermedik. Çok istediğimiz bir maçı 3 puanla kapattık. Arkadaşlarımın ve ağabeylerimin ayaklarına sağlık. Hepsini tebrik ediyorum. İyi bir galibiyet serisi yakaladık. Bunu da inşallah devam ettireceğiz. TKİ Tavşanlı Linyitspor maçını unutarak Göztepe A.Ş. maçını düşünmeye başladık. Geçen sene genç oyunculardan kurulu bir kadro olduğumuz için Süper Lig hedefini fazla dillendirememiştik. Ama bu sene hem biz genç oyuncular daha fazla tecrübe kazandık, hem de Süper Lig tecrübesi olan kaliteli oyuncularla takımımız takviye edildi. Torku Konyaspor her hafta Süper Lig için ne kadar iddialı olduğunu ortaya koyuyor. İnşallah bu sezon sonunda takımımızı hak ettiği Süper Lig'e çıkartacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri