Kartal’da mesai günü

Konyaspor’da, ikinci yarı hazırlıkları bugün Antalya Belek’te başlarken, transfer çalışmaları da devam ediyor. Başkan Bahattin Karapınar, 4 yabancı futbolcu ile kadrolarını güçlendireceklerini söyledi
Galatasaray maçının ardından izine ayrılan yeşili-beyazlı futbolcular bugün Belek’te Adora otelde toplanarak ikinci yarı hazırlıkları içini start verecekler. Çalışmalar bir hafta boyunca, Teknik direktör Ziya Doğan seminerde olması nedeniyle yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleştirilecek. Doğan, kampa 7 Ocak tarihinden itibaren katılacak. Konyaspor’un Belek kampı 17 gün sürecek ve bu dönem içerisinde 4-5 hazırlık maçı yapılacak.
TRANSFERDE YOĞUN ÇALIŞMA
Konyaspor’da transfer çalışmaları da devam ediyor. Başkan Bahattin Karapınar, teknik direktör Ziya Doğan'ın verdiği rapor doğrultusunda transfer yapacaklarını söyledi. Takıma kazandırmaya çalıştıkları oyuncular ve kulüpleriyle görüşmelerin sürdüğünü belirten Karapınar, Fenerbahçe'den Gökhan Ünal, Galatasaray'dan Serdar Özkan ve Ali Turan ile Beşiktaş'tan Fatih Tekke'yi istediklerini ancak bu futbolcular için yüksek bonservis bedeli yle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
Başkan Karapınar, Eser, Emrah Eren, Burak, Erdal Kılıçarslan, Ramazan Kahya, Borek Dockal, İbrahim Bangura, Martin Klein ve Ivan Lietava'dan kendilerine kulüp bulmalarını istediklerini açıkladı.. Ancak, bu futbolcular transfer yapamamaları halinde Konyaspor’a geri dönecekler. İvan ve Klein’in sözleşmelerinin 2014 yılına kadar devam etmesinin de ayrı bir sorun yarattığı ileri sürüldü.
Takıma katkı sağlayacak oyuncuların peşinde olduklarını ifade eden Karapınar, şu ana kadar gerçekleşen transfer olmadığını, ancak iki hafta içinde 4 yabancı oyuncu transferini tamamlamak istediklerini belirtti. Yerli transferlerde kamp dönemini beklediklerini kaydeden Karapınar, kamp döneminde büyük takımların göndereceği yerli oyuncuları almaya çalışacaklarını belirtti. Beşiktaşlı Tabata, Fink ve Zapotocny’e talip olduklarını dile getiren Karapınar, bu oyuncuların maliyetlerinin çok yüksek olduğu için transferden vazgeçtiklerini söyledi. Basında çıkan Galatasaraylı Ayhan Akman ile anlaşıldığı iddialarına da cevap veren Karapınar, “Galatasaray’ın kaptanı Ayhan Akman’la hiçbir görüşmemiz olmadı. Ayhan Akman isminde bir menajerle görüştük. İsim benzerliğinden dolayı böyle bir dedikodu ortaya atılmış olabilir. Ayhan Galatasaray’da, ligin ilk yarısında 17 maçın hepsinde oynamış bir oyuncu. Böyle bir oyuncuyu takımının bırakması da mümkün değil” dedi.
YABANCI FUTBOLCU TRANSFERİ
Konyaspor’da yabancı futbolcu olarak ise, İngiltere’de oynayan biri Nijerya kökenli 2 futbolcuyla prensipte anlaşma sağlandığı açıklandı. Bu 2 yabancı oyuncuyu daha takıma kazandıracaklarını dile getiren başkan Karapınar, "Forvete çok iyi iki yabancı oyuncu alacağız. Bunlardan birisi büyük bir ihtimalle Nijerya asıllı olan ve İngiltere'de oynayan bir futbolcu olacak. Kendisiye görüşmelerimiz sürüyor. Stoper ve ön libero mevkilerine alacağımız yabancı oyuncular var. Hata yapma şansımız yok. Takıma katkıda bulunacak futbolcuları transfer etmemiz gerekiyor" diye konuştu. 
Konyaspor başkanı Karapınar, Ankaragücü'nden Mehmet Çakır ve Hürriyet'i Konyaspor'a kazandırmak istediklerini, Tavşanlı Linyitspor'dan Mehmet Akyüz'ü de transfer etmek için görüşmelerin sürdüğünü sözlerine ekledi. Bu arada, Konyaspor’un listesinde yer alan Ankaragücülü futbolcu serbest kaldı. Ankaragücü genel menaceri Ender Yurtgüven, teknik heyetin raporu doğrultusunda Muhammed Hanifi Yoldaş, Mehmet Çakır, Hürriyet Gücer, Meye ve Murat Duruer ile yollarını ayırdıklarını söyledi. Konyaspor’un, bu 5 futbolcuyla da ilgilenebileceği öğrenildi.
BAŞKAN KARAPINAR, ÜMİTLİ KONUŞTU
Konyaspor'un ligin ikinci yarısında 'cehennem'in içine gireceğini ama bütün olanaksızlıklara rağmen ligde kalacaklarını söyleyen Başkan Bahattin Karapınar, sözlerini şöyle sürdürdü.  "Elbette transfer yapacağız ancak koskoca 2 milyon nüfusa sahip Konya şehri bize destek olmuyor. Hiç kimse maddi manada destek vermiyor. 21 yönetici arkadaşımız Konyaspor'a tarihinin en büyük ekonomik desteğini sağlıyor. Kendi cebimizden kulübün 8-9 milyon lira borcunu ödedik. Takımın ekonomik alt yapısını bütün futbolcularımız bilmesine rağmen, geçen yıl takımımızın şampiyon olmasında büyük pay sahibi Ramazan Kahya'nın alacaklarına karşılık bize bilgi vermeden Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmasına çok üzüldük. Bizim bilgimiz dahilinde bu müracaat olsa bu kadar üzülmezdik ama adeta yıkıldık." Başkan Karapınar, Konya Şeker camiasından büyük destek gördüklerini söyleyerek, Recep Konuk'a teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri