Kartal'da kocaman sınav

Bir taraftar Avrupa için mücadele eden Torku Konyasor, bir tarafta ise Beşiktaş'ı geçerek şampiyon olmak isteyen Fenerbahçe.
Zorlu müsabaka saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı İstanbul bölgesinden Cüneyit çakır yönetecek
 
EKSİK YOK

Torku Konyaspor bugün, şampiyon adayı Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak maçta İstanbul bölgesinden Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, maçın dördüncü hakemi Orkun Aktaş.

Ligde üçüncülük mücadelesi veren Torku Konyaspor’da Fenerbahçe maçı hazırlıkları 3 puan içini yapıldı. Dün taktik çalışan ve akşamda tesislerde kampa giren yeşil-beyazlı takımda moral süper. Sissoko dışında eksik yok. Maçı, futbolseverler 20 ile 150 TL arasında değişen ücretlerle izleyebilecekler. Konuk takım bilet ücretleri ise 110 TL olarak açıklandı. 

Torku Konyaspor bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Serkan- Skubiç, Ali Turan, Vukoviç, Douglas- Ali Çamdalı, Holmen- Ömer Ali, Traore, Meha (Volkan)- Rangelov.

İstanbul bölgesi hakemi Cüneyt Çakır ise, Konyaspor’un bu sezon 2. maçına çıkacak, Çakır, daha önce 22. hafta da iç sahada Sivasspor ile oynanan ve Kartalların 2-1 kazandığı maçta da görev yapmıştı.

Öte yandan, Torku Konyaspor Futbol şube Sorumlusu Ömer Korkmaz, Fenerbahçe maçına kazanmak için çıkacaklarını yineleyerek, taraftarların kendilerine ve takıma önemli bir destek vereceğini ve bu sinerjiyle de maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.

30. RANDEVU

Fenerbahçe ile Torku Konyaspor, ligde bugün 30. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig'de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile toplam 29 maçta karşılaşan Konyaspor, sadece 2 kez galip gelebildi. Fenerbahçe, rakibiyle yaptığı 29 lig maçından 26'sını kazandı. Sarı-lacivertli ekip, rakibine karşı ilk mağlubiyetini 2004-2005 sezonunda şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından aldı. Son hafta mücadelesinde rakibine deplasmanda 4-2 yenilen Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunda, bu sefer ilk haftada yine dış sahada 2-0 öne geçtiği karşılaşmada 3-2'lik yenilgi aldı. Geçen sezon Konya'da yapılan maçta, rekabetteki tek beraberlik yaşandı. Fenerbahçe'nin ligdeki toplam 87 golüne, kalesini hiçbir maçta rakibi karşısında gole kapatamayan Konyaspor 31 golle yanıt verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı.

KONYA'DAKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Konyaspor, Süper Lig'de Konya'da 14 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, deplasmandaki 11 maçı kazanırken, 2'sini kaybetti, Konya'daki son randevu berabere bitti. Fenerbahçe, Konya'da 40 gol attı, kalesinde 20 gol gördü. Fenerbahçe, Konyaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2005-2006 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık sonuçla aldı. Konyaspor ise Fenerbahçe karşısındaki iki galibiyetini 4-2 ve 3-2'lik sonuçlarla elde etti. Bu arada Fenerbahçe, Torku Konyaspor'a 5 maçta 5, 8 maçta da 4 gol attı.

TARAFTAR

bizim itici gücümüz

Torku Konyaspor taraftarının bundan önceki maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe müsabakasında da desteğe devam edeceğine inandıklarını dile getiren Basun Sözcüsü Ahmet Baydar, "Rakip takımla uğraşmayan, sadece kendi takımını destekleyen taraftarlarımız daha önceki maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe maçında da takımımız adına itici bir güç olacaktır. Hiçbir olumsuzluk yaşanmadan bu maçı da alnımızın akıyla ve güzel bir sonuçla geçeceğimize inancımız tam." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri