Kartal’da Kanatın Dinamosu: Nejc Skubic

Nejc Skubic: Konyaspor’a gelmek hayatımda bir çok şeyi değiştirdi. Konyaspor’da olmaktan çok mutluyum. Nalçacılılar Türkiye’nin en büyük taraftarı

RÖPORTAJ: İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Atiker Konyaspor’a geldiği günden beri sağ kanadın vazgeçilmez oyuncusu oldu. Yeşil-beyazlı ekibe devre arası katılmasına rağmen yıllardır takımın parçasıymış gibi uyum sağladı. Atiker Konyaspor’a hem şans hem de hırs getirdi. Kupa maçında son penaltıyı kullanarak tüm Konya’yı sevince boğdu. Taraftarın sevgilisi Nejc Skubic ile samimi bir sohbet gerçekleştirdik

ZAFERİN BİR PARÇASI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM

**İlk olarak tarihi günden başlamak istiyorum. Türkiye Kupası'nı kazanarak, Konyaspor tarihinde bir ilki daha başardınız. Bu tarihi zaferle duyguların nelerdir?

-Türkiye Kupası'nı kazanmak hem benim için hem de takım arkadaşlarım için çok güzel bir duyguydu. Haftalardır Türkiye Kupası'na odaklanmıştık. Bu tarihi zaferin bir parçası olmaktan dolayı onur duyuyorum. Kupayı kazandığımız gece çok özel bir geceydi. Bizi o gece yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye Kupası'nı kazanmak için çifte mutluluk oldu. Önce Türkiye Kupası'nı aldık, bir gün sonra da oğlum dünyaya geldi.

JUDO VE FUTBOLA BİRLİKTE BAŞLADIM

**Futbola başlaman nasıl oldu? Bize futbolla tanışma öyküsünü ve futbol kariyerini kısaca anlatabilir misin?

-9 yaşında futbola başladım. O zaman yaşadığım şehirde mahallede arkadaşlarımızla evimizin önünde futbol maçları yapardık. Bir gün arkadaşımın babası bana kulüpte futbol oynamak isteyip, istemediği mi sordu. Ben de antremanlara katılmaya başladım. Bir iki defa gittikten sonra antremanlar sürekli hale geldi. 2 ay futbol ve judo antremanlarını birlikte yaptım. Çünkü babam profesyonel judocuydu. Kardeşim de biraz judo yaptı. Benim ikinci sporum judo oldu. Profesyonel anlamda futbola Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da bulunan İlidya kulübünde başladım. Slovenya'nın en eski kulüblerinden birisi. Daha sonra Olimpiya'ya transfer oldum. Daha sonra İnterblokc takımına transfer oldum. İnterblock takımından Romanya'ya gittim. Burada Otelul Galati takımınd 6 ay burada futbol oynadıktan daha sonra Domzale'ye transfer oldum. Domzale'den sonra Konyaspor maceram başladı.

TÜRKİYE'DE FUTBOL OYNAMAK İSTİYORDUM

**Konyaspor'a transferin nasıl oldu? Neden Türkiye'de futbol oynamayı tercih ettin? Daha önce Konyaspor hakkında bilgi sahibi miydin?

-Daha önce Konya'yı ve Konyaspor'u hiç duymamıştım. Bana teklif geldiğinde Konya'yı ilk defa duymuştum. Fakat Türkiye'de futbol oynamayı çok istiyordum. Menajerim Denis Selimoviç Türkiye'de çok zaman geçirdiği için Türkiye hakkında çok bilgi sahibiydi. Türkiye'de oynamak benim bir hayalimdi. Çünkü Türkiye'de oynanan futbol benim futbol stilime çok yakın. Dürüst olmk gerekirse 27-28 yaşına geldim. Finansal açıdan da birşeyler yapmam gerekiyordu. Benim futbol kalitemin Türkiye ligi için uygun olduğunu düşünüyordum.

İNSANLARIN İLGİSİ MUTLU EDİYOR

**Konyaspor'a transfer olduktan sonra futbol hayatında neler değişti? Mesela Slovenya milli takımına davet edilmeye başladın. Bunun gibi ne gibi değişikler oldu?

-Konyaspor'a gelmeden önce de Slovenya Milli Takımı'na davet edildim. Fakat ilk 11'de oynamamıştım. Konyaspor'a geldikten sonra milli takımda da oynamaya başladım. Bu benim için ve ailem için gurur verici birşeydi. Konyaspor'a geldikten sonra hayatımda çok şeyler değişti. Türkiye'de insanlar futbolu çok seviyor. Slovenya'da da futbola ilgi var. Fakat buradaki gibi değil. Bizim stadyumlar boş. En fazla 800 kişi geliyordu maçlara. Olimpiya ve Maribor gibi derbi maçlarına ise 2 bin-3 bin kişi geliyordu. Burada çok farklı. Alışveriş merkezinde yürürken insanlar seni tanıyor ve fotoğraf çektirmek istiyor. Buradaki ilgi beni mutlu ediyor. Burada yıldız oyuncu gibi ilgi görüyoruz. Slovenya'da ise futbolcuları tanımıyorlar bile.

 

TARAFTAR MOTİVASYONUMUZU ARTIRIYOR

**Slovenya liginde çok az bir taraftar kitlesi önünde futbol oynarken burada 40-42 bin kişilik stadyumlarda maç yapıyorsunuz? Bu seni nasıl etkiledi?

-Az önce dediğim gibi Slovenya'da en fazla 2 bin kişi geliyordu maçlara. Boş stadyumda maç yapıyorduk. Konya'da ise 40 bin kişinin önünde futbol oynuyoruz. Bu çok farklı bir duygu. Biz insanlar için futbol oynuyoruz. Taraftar çok olunca motivasyonumuz artıyor.

TAKIMDA DİL SORUNU YAŞAMADIK

**Konyaspor kadrosunun büyük bir kısmı eski Yugoslavya ülkelerinden gelen futbolculardan oluşuyor. Bu sizin başarınızı nasıl etkiliyor?

-Takımda Vukovic, Bajic, Hadziahmetovic, Miloseviç ve Meha gibi eski Yugoslavya ülkelerinden gelen futbolcularla birlikte oynamak bizim için büyük bir avantaj oldu. Teknik direktör yardımcısı Fahrettin Ömeroviç de Bosnalı olunca başarımız daha da artıyor. Bizim için çok kolay oluyor. Dil sorunumuz olmuyor. Fakat geçen yıl biz de biraz Türkçe öğrendik. Şu an teknik direktörümüz de anlayabiliyoruz.

ÖNCE İNSAN SONRA TEKNİK DİREKTÖR

**Aykut Kocaman'la çalışmak nasıldı?

-Benim için Aykut Kocaman şu ana kadar çalıştığım en iyi teknik direktör. O önce insan sonra teknik direktor. Aykut Kocaman çok özel bir insan. Çok profesyonel bir teknik direktör ve çok dürüst bir insan. İletişime açık birisi. Ne zaman onunla konuşmak istesem her zaman beni dinliyor, sohbet ediyordu. Genelde Ömeroviç tercümanlık yapıyordu. Ben Aykut hocayla Türkçe, o ise benimle İngilizce konuşmaya çalışıyordu Takımları çok iyi analiz ediyordu. Aykut Kocaman ile birlikte Konyaspor'un tarihinde çok önemli başarılar elde ettik. Türkiye Kupası'nı kazandık, geçen yıl ligi 3. sırada bitirdik. Konyaspor tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. Aykut Kocaman bize ve Konyaspor'a çok şey kattı.  Konyapor'da çok iyi bir arkadaşlık ortamı oluştu. Takımda bireysellik yerine ekip ruhu oluştu. Bu da başarımızı olumlu yönde etkiledi. Tüm futbolcularla aile gibiyiz. Oyun dışında daha çok Rangelov, Daugles'le buluşuyoruz.

KONYA AİLE HAYATI İÇİN GÜZEL ŞEHİR

**Konya'da hayatınız nasıl gidiyor?

-Konya futbol açısından çok güzel. Burada futbolumuzu geliştirdik. Futbol dışında ise biraz zor şehir. Sosyal hayat biraz zayıf. Burada çok birşey yapamıyoruz. Fakat futbol oynamak için buradayız. Trafik Konya'daki en büyük sorunlardan biri. Araç kullanmak gerçekten çok zor. Konya aile hayatı için çok güzel bir şehir ve huzurlu bir şehir. Konya'daki bu huzurlu ortamı çok seviyorum.

KONYASPOR'DA ÇOK MUTLUYUM

**Futbol hayatında gelecek için planların nedir?

-Konyaspor'da oynamaktan dolayı çok mutluyum. 2 yıl daha kontratım var. Gelecek için planlarım yok. Sadece oyunumu oynuyorum. Gerçekten burada mutluyum. Ailem de burada mutlu olduğumu biliyor. Ailem ve arkadaşlarım da buraya geldi.  Bu yıl bir arkadaşım Kasımpaşa maçını izlemek için Konya'ya geldi. Geçen yıl ailem Fenerbahçe maçını izlemek için geldi.

 

** Özellikle takip ettiğin ve beğendiğin futbolcular var mı?

-Özellikle benim için favori bir futbolcu yok. Fakat bazı futbolcuları takip ediyorum. Dürüst olmak gerekirse maçı tüm izlemiyorum. Maçların özetlerini internetten izliyorum.  Konyaspor'da ilk defa UEFA'da oynama imkanı buldum. Fakat Romanya'da oynarken Şampiyonlar Ligi'nde oynamıştım. Seneye tekrar UEFA'da oynayacağız. Geçen yıl tecrübe kazandık. Bu yıl daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ TARAFTARI

**Konyaspor taraftarı hakkında neler düşünüyorsunuz?

-Konyaspor taraftarı gerçekten harika. Kriz zamanlarında bile hep bizi desteklediler. Türkçe'yi çok iyi anlamıyorum fakat kötü şeyler söylemediklerine inanıyorum. Nalçacılılar grubu Türkiye'deki en iyi taraftar grubu. Kaybettiğimiz zaman da kazandığımız zamanda hep  yanımızda oldular. Biz de kaybettiğimiz zaman da onların yanına gitmek zorundayız. Yüzümüzü göstermek zorundayız. Sadece kazandığımız zamanda gitmemeliyiz. Kaybettiğimiz zaman da taraftara da gitmeliyiz. Eskişehir'de oynadığımız Türkiye Kupası'nda neredeyse 20 bin taraftarımızı bizi desteklemeye geldi. Kupayı taraftarımız desteğiyle kazandık. Maç sonunda taraftarın sahaya girerek, bizimle bu galibiyeti kutlaması çok güzel bir duyguydu. Konyaspor taraftarının desteğini unutmak imkansız.

** Geçen yıl Konyaspor'a geldikten sonra takım 17 maç kaybetmedi. Taraftar ve medya senin için Konyaspor'a şans getirdi diye yazdı. Bu duyunca neler hissettin?

-Bu güzel bir duygu. Fakat bu tek bir oyuncu hakkında olmamalı. Biz takım olarak çok iyi oynadık ve kazandık. Özellikle defansta çok iyiydik. Çok az gol yedik. Buda  futbolda çok önemli.

KASIMPAŞA MAÇI UNUTULMAZDI

**Senin için unutulmaz maçlar hangileriydi?

-Benim için Kasımpaşa ile oynadığımız yarı final maçı unutulmazdı. Ve geçen yıl Fenerbahçe'yi 2-1 yendiğimiz maç unutulmazdı. Özellikle Kasımpaşa unutulmazdı. İstanbul'da oynanan ilk maçta Kasımpaşa'ya nasıl 3-2 yenildik anlamadık. Bu maçı  nasıl kaybettik inanamadık. Fakat burada kazandık ve finale çıktık. Buradaki galibiyetimiz güzel bir zaferdi. İstanbul'daki maçı 2-0 kazansaydık buradaki maç çok heyecanlı olmayacaktı. Konya'da taraftarımızın önünde tarihi bir zafer kazandık. Türkiye Kupası'nda ilk defa finale çıktık. Taraftarımız çok güzel bir görsel şov yaptı.

**Konya yemeklerini nasıl buluyorsun?

-Konya yemekleri çok lezzetli fakat çok yağlı. Bu benim için iyi değil. Etliekmeğin meşhur olduğunu biliyorum. Birkaç defa yedim. Konya'ya geldikten sonra ilk 6 ay sadece evde yemek yedim. Bazen Konya'daki bazı restorantlarda yemek yemeye gidiyorum. Fakat yemeklere çok dikkat ediyorum.

NOT: RÖPORTAJ RAMAZAN AYINDAN ÖNCE YAPILMIŞ, TÜRKİYE KUPASI İLE İLGİLİ KISMI SONRADAN GÜNCELLENMİŞTİR. HASSASİYETİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ..

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri