Kartal’da işler yolunda

Konyaspor Belek kampına yoğun bir tempoda devam ediyor. Kampta ikinci hazırlık maçını Pursaklar ile yapan temsilcimiz yarın Türk Telekom ile karşılaşacak. Tecrübeli futbolcu Akyüz, başarılı bir 2. devre yaşayacaklarını söyledi

Bank Asya 1. Ligi’nde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, Belek kampında ikinci yarı hazırlıklarına devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Süper Lig ekiplerinden Eskişehir ile yaptığı hazırlık maçını 4-2 kazanan yeşil-beyazlılar kamptaki ikinci maçını dün Pursaklarspor ile yaptı. Eskişehir ve Pursaklar önünde ortaya koyduğu futbolla göz dolduran Konyaspor 3. hazırlık maçını yarın Türk Telekomspor ile yapacak.

Sirene Golf Oteldeki devre arası kampının son günlerine yaklaşan Konyaspor, geçtiğimiz akşam saatlerinde Otel Sahası’nda saat 16.00’da yaptığı antrenmanla devre arası hazırlık kampını sürdürdü. Teknik Direktör Hüsnü Özkara gözetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan kaleci Haluk Tanrıseven ve Serhat Akyüz katılmazken, Kaue Da Silva takımla birlikte çalıştı. Isınma hareketleri ve 5’e 2 ile başlayan antrenman, üç takım halinde yapılan mini turnuva maçlarıyla tamamlandı. Yeşil-beyazlılar dün sabah yaptığı şut çalışması ile antrenmanlarına devam etti. Antrenmana sakat olan ve tedavisine devam edilen kaleci Haluk Tanrıseven ile hasta olduğu için takımdan ayrı çalışan Ferdi Başoda katılmadı. Isınma hareketleri ile başlayan, 5’e 2 ile devam eden antrenman, şut çalışması ve açma-germe hareketleri ile sona erdi.
Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, kamp çalışmalarına oldukça yoğun bir tempoda devam ettiklerini söyledi. Yaptıkları zor idmanların ikinci yarıda zor geçecek maçlarda kendilerine fayda sağlayacağının altını çizen Özkara; “Kampımızın ilk özel maçını Eskişehirspor ile oynadık. Kıran kırana bir maç oldu ve kazanmayı bildik. Tabiki bu güzel bir sonuç. Daha da güzeli oyuncularımın saha içerisinde bir an bile olsa mücadeleyi bırakmamaları ve sonuç ne olursa olsun oyunda devamlılığı sağlamalarıydı. Lige kadar özel karşılaşmalar yapmayı planlıyoruz. Bu bizim son durumumuz görmemize imkan sağlayacak. Maçların ardından sadece lige odaklanacağız ve bizi Süper Lig hedefimize taşıyacak sonuçları almak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.
AKYÜZ: SÜPER LİGE ÇIKACAĞIZ
Uzun bir sakatlık döneminden çıktığını ve kendisini oynamak için hazır hissettiğini belirten Konyasporlu futbolcu Serhat Akyüz, geçen seneden borçlu olduğunu düşündüğü takımımızda başarılı bir ikinci devre yaşayarak şampiyonluk hedefine ulaşarak bu borcunu ödemek istediğini söyledi.
Devre arası kampının kendisi açısından son derece olumlu geçtiğini ve çok iyi geldiğini ifade ederek açıklamalarına başlayan Serhat Akyüz “Bizi sezonun ikinci devresinde zor maçlar serisi bekliyor. İlk yarıda oynanan maçlarda puan kayıplarını telafi etme şansımız vardı. Ama şimdi takımlar hedefleri doğrultusunda takviyeler yaparak kadrolarını güçlendiriyor. İkinci devre puan kayıplarının telafisi imkansız olacak. Ama biz çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Yoğun ve yorucu tempoda geçen antrenmanlarla birlikte oynayacağımız özel maçlarla sezonun ikinci devresine en hazır şekilde girmek amacındayız. İlk yarıda topladığı 37 puanla başarılı olan bu oyuncu kadrosu, ikinci devrede de aynı başarıyı tekrarlayarak sezon sonunda hedefi olan Süper Lig’e yükselecek. Bizim takımımızdaki birlik, beraberlik, inanç ve oyun içinde skor ne olursa olsun mücadeleyi bir an bile olsun bırakmayan ekip ruhu Süper Lig’e Konyaspor’u taşıyacak” dedi.
Geçtiğimiz sezon yaşanan küme düşme olayında o kadronun bir mensubu olduğu için kendisinin de az da olsa payı olduğuna işaret eden Akyüz “Konyaspor’da geride bıraktığımız sezon yaşadığım sakatlıklar ve bazı şanssızlıklar nedeniyle fazla forma giyme fırsatı bulamadım. Bu konuda kendimi Konyaspor camiasına karşı borçlu hissediyorum. Şimdi tek düşüncem sezonun ikinci devresiyle birlikte şans bulmak ve göstereceğim performansla da takımımızı Süper Lig’e çıkartarak bu borcumu ödemek. Şu an için kendimi tam anlamıyla hazır hissediyorum ve ne zaman görev verilirse sahaya çıkarak başarı için elimden geleni yapacağımın bilinmesini istiyorum. Geçtiğimiz yıl küme düşerek üzdüğümüz taraftarlarımızı sezon sonunda şampiyon olup Süper Lig’e çıkarak sevindireceğiz” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri