Kartal’da işler yolunda

Belek kampına aralıksız devam eden Konyasporda moraller yerinde. Eskişehir ile dün bir hazırlık maçı yapan temsilcimiz, kamptaki ikinci sınavını Almanyanın Hamburg takımı ile oynamayı planlıyor

Bank Asya 1. Ligi’nde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, Belek kampında ikinci yarı hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Oldukça yoğun bir tempoda devam eden çalışmalarda temsilcimizin moralleri yerinde. Her hangi bir eksik bulunmayan yeşil-beyazlılar, dün Süper Lig ekiplerinden Eskişehir ile bir hazırlık maçı yaptı. Oldukça çekişmeli geçen maçta ekipler hazır olmayan isimler dışında tüm futbolcuları görme imkanı buldu. Yeşil-beyazlılar, ikinci hazırlık maçını da 9 Ocak Cumartesi günü Türk Telekomspor ile yapacak. Bu arada, 7 Ocak’ta muhtemelen Hamburg ile oynanması planlanıyor. Bu takım olmaması halinde Belek’te kamp yapan bir başka takımla hazırlık maçı daha oynanacak.  

Konyaspor, Sirene Golf Oteldeki kampının 11. gün akşam saatlerinde Hüsnü Özkara gözetiminde yaptığı teknik çalışma ile devre arası hazırlıklarına tüm oyuncular katılırken, Kaue Da Silva verilen program dahilinde takımdan ayrı çalıştı. Topla yapılan ısınma hareketleri,  5’e 2 pas çalışması başlayan ve iki grupta yapılan top tekniğine dayalı çalışma ile devam eden antrenman, hücum-savunma organizasyonları ve açma-germe hareketleri ile sona erdi.
Konyaspor dün sabah yaptığı antrenmanla ise çalışmalarına devam etti. Saat 10:00’da başlayan antrenmana tüm oyuncular katılırken, Kaue Da Silva takımdan ayrı olarak fizyoterapist Ahmet Bayrak yönetiminde çalıştı. Toplu ve topsuz olarak yapılan ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, hücum-savunma organizasyon çalışmaları ile devam etti. Forvet oyuncularımızın kanat ortalarında gol çalışması yaptığı antrenman, açma-germe hareketleri ile sona erdi.
Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, kamptaki güzel havayı finale taşımak istediklerini belirterek, “Moralimiz son derece iyi. Kampın başlangıcındaki mükemmel hava aynen devam ediyor. İnşallah ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi. Hedef açısından ilk 3-4 maçın çok önemli olduğunun altını çizen Hüsnü Özkara, “Yarıyı geçtik. İlk 3-4 maç hedefe varmamız için çok önemli. Herkesin desteğini bekliyoruz. Konya çatısı altında ben Konyasporluyum diyen herkesi yardıma davet ediyoruz. İnsanlar birbirini sevmek zorunda değil, herkesin Konyaspor’u sevme mecburiyeti var. Tüm Konyalıların Konyaspor ölene kadar sevme mecburiyeti var. Yönetim kurulumuzu başta başkan Bahattin Karapınar olmak üzere Ömer Atiker, Süleymen Işıkçeviren beye çok teşekkür ediyorum. Maddi manevi her an yanımızdalar” diye konuştu.
KONYASPOR HEDEFİNİ MUTLAKA YAKALAYACAK
Konyaspor’un kalecilerinden Recep Öztürk, ilk devreyi başarılı bir şekilde ve istedikleri yerde tamamladıklarını belirtirken, amaçlarının daha zor geçeceğini bildiklerini ikinci devrede de çıkışlarını sürdürüp Konyaspor’u hak ettikleri Süper Lig’e çıkarmak olduğunu söyledi. 26 Aralık’ta başlayan devre arası kampının çok güzel bir ortamda devam ettiğini belirten Recep Öztürk “Çalışmalara 26 Aralık’ta başladık. Çok güzel bir ortamda çok iyi çalışıyoruz. Arkadaşlık, ortamımız çok iyi ve her şey yolunda. Amacımız ikinci devreye ilk devrede olduğu gibi iddialı ve Konyaspor’a yakışır bir şekilde başlangıç yapmak. Bunun için çalışmalarımızı bütün hızıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.
Ligin ikinci yarısında yaşanması muhtemel stresi ve zorluğu kaldırabilecek tecrübeli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduklarının da altını çizen Recep Öztürk “Liglerin ikinci yarıları her zaman çok zor geçer. Eksiği olan takımlar ara transfer döneminde kadrolarını güçlendirerek takviye yapıyorlar. Ve başarılı olmayı hedefliyorlar. Bizim penceremizden bakıldığında ilk devrede kendimize zirve yolunda rakip olarak gördüğümüz takımlarla oynadığımız maçlarda konsantrasyon ve hazırlanma adına sorun yaşamadığımız ortada. O maçları kazandık. Ama yeterli şekilde motive olamadığımız takımlara karşı da sıkıntılı maçlar oynadık. Küme düşmeme hattında olan, Süper Lig’i ve ilk 6 hedefini kovalayan takımlar ikinci devrede oynanacak maçlarda daha da saldırgan olacaklar ve rahat puan kaybetmeye izin vermeyecekler. Bu nedenle zor bir ikinci devre bizi bekliyor. Bizim önceliğimiz iç sahada oynayacağımız tüm maçları kazanıp dışarıdan getireceğimiz her puanın bizim avantajımız olduğunu biliyoruz. Konyaspor, Süper Lig hedefine inançlı teknik heyet ve oyuncu kadrosuyla sezon sonunda mutlaka ulaşacaktır” dedi.
Recep Öztürk, Konyaspor’un kaleci konusunda çok şanslı olduğunu da sözlerine eklerken “Kale için rekabet ediyoruz ama saha dışında çok iyi birer arkadaşız. Tek düşüncemiz Konyaspor’un başarılı olması. Bu noktada kalede kim şans buluyorsa geride kalanlar ona gerektiği şekilde destek oluyorlar. Konyaspor’un kadrosunda yer alan kaleciler her an oynayacakmış gibi kendilerini hazır tutuyorlar. Bu da rekabeti getiriyor. Ama öncelikle takım olarak çok iyi bir birlik beraberliğimiz ve arkadaşlığımız var. Bu da başarımızın sırrı” diye konuştu.
KARAPINAR:SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIZ
Konyaspor’un kulüp başkanı Bahattin Karapınar, Süper Lig hedefini yakalayacaklarını söyledi. Karapınar, iyi bir kamp dönemi geçirildiğini, bunun karşılığını zorlu geçecek sezonun ikinci devresinde alacaklarını belirtti. Ligde ikinci devrenin daha çetin mücadelelere sahne olacağını ifade eden Karapınar, “Bu zor maratona en hazır şekilde girmek için Antalya’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kampta her şey yolunda gidiyor” dedi. Kadronun yeterli olduğunu ve transfer yapmayacaklarını ifade eden Karapınar, şunları kaydetti:  “Devre arasında yapacağımız en büyük transfer, mevcut 30 futbolcumuzun moral motivasyonlarını en yüksek seviyede tutmak olacaktır. Tabii ki her takım, her teknik direktör transfer yapmak ister. Ama geçen yıldan kalan büyük borçlar nedeniyle elimiz kolumuz bağlanmış durumda. Yapılacak bir şey yok. Oyuncularımız işin bilincindeler. Aslanlar gibi oynuyorlar. Biz bu kadroyla şampiyon olacağız. Süper Lig hedefimizi yakalayacağız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri