Kartalda ikinci şok

Lige Bucaspor yenilgisiyle başlayan Konyaspor, pazar günü de deplasmanda 1461 Trabzon'a 3-0 yenilince taraftarlarını gelecek adına endişelendirdi

Ligi iç sahada Buca yenilgisiyle açan Konyaspor, Pazar günü 1461 Trabzon ile oynadığı ilk deplasman maçında da kötü futbolla yenilmekten kurtulamayarak ligde son sıraya demir attı. İyi organize olan rakibi karşısında tel tel dökülen ve 3-0 mağlup olmasına karşın daha farklı yenilgiden kurtulan yeşil-beyazlı’lar da ağızları bıçak açmıyor.. Yönetim ve teknik adamlar şokta.. Camiada herkes, “lige çok iyi hazırlanan ve özel maçlarda iyi bir görüntü veren Torku Konyaspor bu değil” şeklinde görüş bildirdiği ileri sürüldü. Torku Konyaspor yönetici ve teknik adamlarının hafta içerisinde futbolcularla bir toplantı yaparak veya tek tek görüşerek kötü gidişin nedenlerini araştıracakları öğrenildi. Kartal’da, sakat olan Angelov ve Bilal Aziz Özer ve Erkan’ın tedavileri ise sürdürülmekte.. Takıma yeniden dönen Ömer Ali Şahiner’e de özele antrenman programı uygulanacağı bildirildi. Torku Konyaspor’da, Trabzon maçının ardından futbolculara iki gün izin verildi.. Bu nedenle bazı futbolcular Trabzon’dan takımdan ayrılırken, diğer oyuncular ise uzun yolculuğun ardından dün saban karayoluyla Konya’ya döndüler. Milli maçlar nedeniyle lige verilen biri haftalık arayı en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlayan yeşil-beyazlı takımda, ligin 3. haftasında içi sahada Gaziantep BŞ ile yapılacak maçına hazırlıkları Çarşamba günü akşam saatlerde başlayacak.

ÖZKARA:İSTEDİĞİMİZİ YAPAMADIK

Rakibin genç oyunculardan kurulu çok koşan bir oyun yapısına sahip olduklarını bilerek maça başladıklarını belirten Özkara, “Orta sahamızı kalabalık tutarak oyun hakimiyetini elimize geçirmek istiyorduk. Ama oyunun hemen başında yediğimiz gol rakibimizi cesaretlendirdi. Oyun kurmak istediğimiz anda yaptığımız basit bir top kaybı defans hatasıyla birleşince skor 2-0 oldu. Rakibimiz ilk yarıda kalemize 3 kez geldi, ikisi gol oldu. İkinci yarıya iyi başlayıp golü bularak oyuna ortak olmak istiyorduk. Ama anlam veremediğim bir şekilde yine bir defans hatası ve üçüncü golü kalemizde gördüğümüz anda saha içerisinde oyun bitti. 3-0’dan sonra oyundan bahsetmek doğru değil. Hiçbir istediğimizi yapamadık. Deplasmanda oynayan takım olarak kontratağa çıkmamız gerekirken, kontraataktan gol yiyen takım biz olduk. İlk iki haftada kötü bir başlangıç. Kazanmak adına yaptıklarımız yetersiz kalıyor. Şimdi lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek ve bir an önce toparlanmak zorundayız” şeklinde görüş belirtti.

RECEP:BİZE YAKIŞMADI

Sezona kötü başladıklarını ve ikinci maçtan da beklenmedik bir şekilde yenilgiyle ayrıldıklarını söyleyen Konyasyor'un genç futbolcusu Recep Aydın, kadro kalitelerine yakışmayan sonuçlara en kısa sürede son vermek istediklerini belirtti.

İki maçta da kazanmayı çok istememize rağmen bunu gerçekleştirecek oyunu sahaya yansıtamadık ve gereken sonuçları alamadık’ sözleriyle değerlendirmesine başlayan Recep Aydın, “Bizim oynamak istediğimiz oyunu rakibimiz bize karşı oynadı. İlk yarım saat içerisinde buldukları golle skor avantajını yakaladılar. Ancak soyunma odasında ikinci yarının hemen başında golü bulursak maçı lehimize çevireceğimizi konuştuk. İyi başladığımız anlarda kalemizde üçüncü golü gördük. Zaten o golden sonra maç bitti diyebiliriz. İlk yarıda iyi oynadık, ama kalemizde golleri gördük. İkinci yarıda beklentilere cevap veremedik. Çok üzgünüz. Bize yakışmayan bir durumla karşı karşıyayız. Buna en kısa sürede son vermeliyiz. Kaliteli bir kadromuz var ama bunu sahaya yansıtamadığımız için kötü sonuçlar alıyoruz. Lige verilen arayı iyi değerlendirip artık kazanmak ve kendimizi affettirmek istiyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri