Kartalda iki fire

Ligden düşmesi kesinleşen Konyaspor, Ankarada hem 3 puan hem de maçta sakatlanan Mehmet Batdal ile Kereyi kaybetti

Lig’den düşmesi kesinleşen Konyaspor, Ankara’da hem 3 puan hem de maçta sakatlanan Mehmet Batdal ile Kere’yi kaybetti. Yeşil-beyazlılar, Sivasspor maçının hazırlıklarına bugün başlayacaklar

 

Konyaspor’da üzüntü hakim. Gençlerbirliği karşısında daha etkili futbol oynamasına karşın bireysel ve hakeme hataları sonucu Konya’ya eli boş dönen yeşil-beyazlı taktımda futbolculara bir gün izin verildi.  Dün dinlenin Kartallar, Cumartesi günü içi sahada Sivasspor ile oynanacak maçın hazırlıklarına bugün saat 17.00’de Tatlıcak tesislerinde yapacakları antrenmanla başlayacaklar. Konyaspor’da, bu maçın hazırlıkları Cuma günü tamamlanacak.

MEHMET BATDAL SEZONU KAPATTI

Öte yandan, yeşil-beyazlı takımda kırmızı kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Perez, cezasını tamamladığı için bu hafta takımdaki yerini alacak. Gençlerbirliği maçının 46. dakikasında oyuna giren ve 57. dakikada hava topunda ayağına aldığı darbe sonucu sakatlanarak maçı terk etmek zorunda kalan Mehmet Batdal'ın çekilen MR'ında sağ ayak fibula kemiğinde kırığa yakın bir çatlak meydana geldiği ve sakatlığından dolayı sezonu kapattığı açıklandı. Bilindiği gibi Mehmet Batdal, daha öncede fibula kemiğindeki kırık nedeniyle takımdan iki ay kadar uzak kalmış ve iki hafta önce oynamaya başlamıştı. Gençlerbirliği maçının son dakikalarında ayak bileği burkulması sonucu sakatlanan Kere’nin tedavisi ise sürdürmekte. Bu futbolcunun durumunun ise hafta sonunda belli olacağı bildirildi.

SERKAN: İKİ BASİT GOLLE YENİLDİK

Konyaspor’un genç futbolcusu Serkan Şahin, Ligden düşmelerinin kesinleşmesine rağmen son düdüğe kadar kazanma adına mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Gençlerbirliği karşılaşmasına da bu düşünceyle çıktıklarını belirten Serkan, yenilen iki basit golle mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirtti.

Başkent deplasmanında, Gençlerbirliği karşılaşmasına kazanmak için çıktıklarını söyleyen Serkan açıklamasını şöyle sürdürdü.  "Maça kazanma isteğiyle başladık. Rakibin baskısını kırdıktan sonra pozisyonlar bulduk. Bir topumuz direkten döndü. Gol aradığımız bir anda kalemizde golü gördük ve bunun verdiği moral bozukluğu ile soyunma odasına girdik. İkinci yarının ilk 20 dakikasında neredeyse tek kale oynadık. Bunun sonucunda girdiğimiz pozisyonlardan birinde beraberliği yakaladık. Bir an önce kazanma duygusuyla kaptırdığımız bir topta pozisyon hatasından dolayı mağlup duruma düştük. Puansız ayrılmamak adına her şeyi denedik. Ama bu maçta şanssızlıkta bizimle birlikteydi. Mehmet Batdal sakatlandı, Kere sakatlığından dolayı maçı tamamlayamadı ve 10 kişiyle maçı bitirmek zorunda kaldık. Her şeye rağmen mücadeleden dolayı tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum..”

MUSA: BASİT GOLLER YEDİK

Konyaspor’un Galatasaray’dan kiraladığı Musa Çağıran Gençlerbirliği maçına 3 puan için çıktıklarını ancak yedikleri basit gollerle bu amaçlarına ulaşamadıklarını söylerken, amaçlarının kalan 2 maçta en iyi sonuçları alıp sezonu 16.sırada tamamlamak olduğunu ifade etti.

Maçı değerlendiren Musa Çağıran, "Maça iyi başladığımızı ve ilk bölümde iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Rakibin etkili olduğu anları atlattıktan sonra baskı kurmaya başladık ve bu anlarda Mehmet Sedef'in şutunda top direkten döndü. Gol bulmak istediğimiz anda ummadığımız bir şekilde defansımızın arkasına atılan topta kalemizde golü gördük. Bu durum bizi moral olarak etkili ve soyunma odasına 1-0 geride girdik. Devre arası konuştuk. Küme düştüğümüzü biliyorduk ama ligi 16.sırada bitirmek istiyorduk. Böyle bir durumda da bu maçtan 3 puanla ayrılmak zorundaydık. İkinci yarıya bu düşünceyle çıktık ve beraberliği de yakaladık. Her şey bizim adımıza iyi giderken yine beklemediğimiz bir anda gol yedik. Yapacak bir şey yok. Mağlup olduk. Ben mücadelelerinden dolayı tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum" şeklinde görüş belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri