Kartal’da gözler Fenerbahçe’ye çevrildi

Eskişehirspora 2-1 yenilerek kümede kalma şansını riske atan Konyasporda bütün gözler hafta sonu İstanbulda oynanacak Fenerbahçe karşılaşmasına çevrildi.

1-0 öne geçtiği maçta rakibine 2-1 yenilerek taraftarı kahreden ve ligde kalma şansını zora sokan yeşil-beyazlılar ne yapıp edip Fenerbahçe’yi mağlup etmenin hesaplarını yapıyor. Ligde kalmayı garantilemesi için Fenerbahçe ve son hafta evinde konuk edeceği Ankaraspor maçlarından en az 4 puan çıkarması gereken Konyaspor’da futbolcular Fenerbahçe galibiyeti için kenetlendi. Fenerbahçe maçının hazırlıklarına dün akşam 18:00’de Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yaptığı çalışmayla başlayan yeşil-beyazlılarda her yol galibiyete çıkıyor. Eskişehir maçında skor avantajını koruyamayarak rakibi karşısında şok bir yenilgi alan Konyasporlu oyuncuların da İstanbul’dan puan ya da puanlarla dönerek, kendilerini taraftara affettirmek istediği belirtildi.

KULAKLAR ANKARA’DA OLACAK
Geçen hafta Bursasspor’a 3-0 yenilen, son oynadığı maçta Eskişehir’e 2-1 mağlup olan Kartal’ın kalan 2 haftada gözü kendi maçlarında kulağı rakiplerinin maçlarında olacak. Ligde son olarak 30.haftada oynanan maçta Kocaelispor’u 2-0 yenen yeşil-beyazlılar, iki haftada sıfır çekince kendini bir anda düşme hattının içinde buldu. Kocaeli’yi yendikten sonra puan sıralamasında 35 puanla 13.sırada yer alan yeşil-beyazlılar, son iki haftada alamadığı puanlarla rakiplerine hayat vermiş oldu. Pazar akşamı Fenerbahçe ile olmak ya da olmamak maçına çıkacak Konyaspor, bir yandan İstanbul’dan puan ya da puanlarla dönmeye çalışacak, bir yandan rakiplerinin maçlarına kulak kabartacak. Konyaspor’la birlikte düşmeme mücadelesi veren Ankaragücü evinde Denizlispor’u konuk edecek. Antalyaspor, Ankaraspor deplasmanında puan ararken, Eskişehirspor evinde Trabzonspor’u konuk edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kocaeli’ne, Gençlerbirliği ise Sivasspor’a konuk olacak. Eskişehir, Belediye ve Gençlerbirliği’ne ligde kalmak için iki maçta 3 puan yeterken, Ankaragücü, Denizli ve temsilcimiz Konyaspor, Pazar günkü maçlarda bir anlamda son kozlarını oynayacaklar. Ligde kalma şansını rakipleri gibi matematiksel olarak devam ettiren yeşil-beyazlıların kaderi Pazar akşamı saatler 22:00’yi gösterdiğinde netleşecek.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri