Kartal'da gözler Buca'ya çevrildi

Torku Konyaspor’da yüzler güldü. Ankaragücü galibiyetiyle play-off’a kalan yeşil-beyazlılar kendisine gönül verenleri sevindirdi..

Lige şampiyonluk umutlarıyla başlayan, ancak iç sahada kaybettiği beklenmedik puanlarla hedefi ikinci yarı başından itibaren ilk 6 olarak belirleyen Torku Konyaspor, Pazar günü stres altında geçen maçta, ligde son sırada yer alan ve küme düşen Ankaragücü’nü, Erdal’ın penaltı golüyle geçerek ilk 6 takım arasına girme şansını yakaladı.. Torku Konyaspor, normal sezonu 6. sırada kapatmasına karşın 1461 Trabzon’un play-off’a katılmaması nedeniyle 52 puanla 5. sırada yer alarak play-off’ta 4. sırada bulunan Bucaspqor ile eşleşti.. İki takım arasındaki ilk maç büyük bir olasılıkla bu Pazar günü Konya’da oynanacak. Rövanş ise 22 Mayıs Çarşamba günü Buca’da yapılacak ve üstünlük sağlayan takım finale yükselecek.  Play-off’un diğer maçında ise Adana Demirspor ile Manisaspor karşı karşıya gelecek. Final karşılaşması, Federasyonunu belirleyeceği tarafsız bir sahada, 26 Mayıs Pazar günü oynanacak ve Süper lige yükselecek 3. takım belli olacak.

SON HAFTADA 27 GOL ATILDI

PTT 1.i ligde normal sezon hafta sonunda yapılan maçlarla tamamlandı.. Erciyesspor 63 puanla şampiyon olurken, 59 puanla 2. sırada yer alan Rizespor ile birlikte Süper lige yükseldiler.. Ligde, 29 puanlı Ankaragücü ve 37 puanlı Kartalspor’dan sonra, Pazar günü Tavşanlı Lityitspor’a sahasında yenilen ve 37 puanda kalan Göztepe küme düşen 3. takım oldu.  Torku Konyaspor'un play-off grubunda yer aldığı ligde, son hafta oynanan karşılaşmalardan beşini ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazanırken, bir maç berabere sona erdi. Toplam 27 golün atıldığı haftada, en gollü karşılaşma 4-3 biten Kartalspor-Karşıyaka maçı oldu. Bunu 2-3 tamamlanan Rizaspor-Trabzon maçı izledi. Haftanın kritik maçlarında, Manispor deplasmanda Adanaspor’u 2-1 yenerek adını play-off’a yazdırırken, Adanaspor yarış dışı kaldı. Küme düşecek 3. takımın belirleneceği maçta ise, Tavşanlı Linyitspor-Göz tepe’yi İzmir’de tek golle devirerek PTT 1. ligde kalırken rakibini 2. lige gönderdi.

HAZIRLIKLAR BUGÜN

PTT 1.Lig'de 2012-2013 sezonunun lig grubunu MKE Ankaragücü galibiyeti sonrasında 52 puanla 6.sırada tamamlayan Torku Konyaspor'da oyuncular dünü izinli geçirdi. Maçın ardından çalışmalara bir günlük ara veren Torku Konyaspor bugün Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla Bucaspor play-off eşleşmesi ilk maçı hazırlıklarına başlayacak. İlk maçı pazar günü evinde oynayacak olan yeşlxbeyazlılar gana tek antrenmen ile geçirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri