Kartal’da dört imza

Konyaspor’da lig hazırlıkları günde çift antrenmanla devam ederken, transferde ise çalışmalar dünde devam etti. Yeşil-beyazlılar, dünü, biri iç transfer ve 3’ü dışta olmak üzere dört imza ile kapattı
Lig hazırlıklarına Çarşamba günü Tatlıcak tesislerinde başlayan Kartal’da, önceki akşam teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde gerçekleştirilen günün ikinci antrenmanına Jones Troest dışında kalan oyuncular katıldı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, üç grup halinde yapılan top tekniğine dayalı pas çalışması ile devam etti.

Kaleci Gökhan Tokgöz kaleci antrenörü Hakan Polat yönetiminde takımdan ayrı olarak çalıştı.
Yeşil-beyazlılar, dün sabah ise, kondisyon ağırlıklı biri çalışma yaptılar. İzinli olan Jones Troest’in katılmadığı çalışma, düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Antrenman, gruplar halinde yapılan koşu çalışması ile devam etti. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi. Konyaspor’da, dün günün ikinci antrenmanı ise saat 18.00’de gerçekleştirildi.

TRANSFERDE 4 İMZA ATILDI

Konyaspor’da, transfere çalışmaları da devam ediyor.. Yeşil-beyazlı yöneticiler dünü dört imza ile kapattılar. Toplu imza töreninde;Avustralyalı kaleci Danny Vukovic, Çaykur Rizespor'dan Emrah Eren ve Almanya'nın Wehen takımından Aykut Öztürk'ün yanısıra iç transferde Serhat Akyüz kendilerini yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attılar. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde düzenlenen imza töreninde başkan Bahattin Karapınar, başkan yardımcısı Cengiz Yönet ve Hasan Kulaksız hazır bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Danny Vukovic 3, Emrah Eren 1, Serhat Akyüz 2 ve Aykut Öztürk 5 yıllık imza attı. Almanya SV Wehen takımından transfer edilen gurbetçi Aykut Öztürk forvet, Emrah ise orta sahanın sağında görev yapıyor. Konyaspor’da, 4 gurbetçi futbolcunun denemeleri antrenmanlarda sürdürülürken, dış transfer ise bir sol kanat, iki forvet oyuncusu alınarak kapatılacak.. Her iki mevki içinde kaliteli oyuncular transfer etmeyi amaçlayan Konyaspor yönetimi, Şekersporlu İshak’ın transferi gerçekleşmemesi halinde bir de ön libero alacak.

KALICI BİR TAKIM OLACAĞIZ

Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar, toplu imza töreninde yaptığı açıklamada, kalıcı biri takım oluşturmak için çalıştıklarını yineledi. Başkan açıklamasını şöyle sürdürdü. "Kaleci konusunda yaklaşık 1 aydır yaptığımız görüşmeler sonunda anlaşmaya vardığımız Central Coast Mariners takımının 25 yaşındaki kalecisi Danny Vukovic'in yanısıra, Türk futbolunun başarılı ve beyefendi kişiliği ile herkesin yakından tanıdığı Emrah Eren, Almanya'nın Wehen takımından başarılı Türk oyuncu Aykut Öztürk ile iç transferde artık bizden biri olan Serhat Akyüz ile sözleşme imzalayarak kadromuzu güçlendirmeye devam ettik. İlk senemiz olmasına rağmen Süper Lig'de kalıcı olmakla birlikte başarılı da olacak bir takım oluşturmak için gayret sarfediyoruz. Transferler Konyaspor'a hayırlı olsun.."

İKİ FUTBOLCUYA TEŞEKKÜR

Konyaspor yönetim kurulu, geçen sezon kadroda yer alan Ömer ve Dursun’un sözleşmelerini karşılıklı olarak feshetti. Konuyla ilgili olarak kulübün sitesinden yapılan açıklama şöyle.. “Kulübümüzün elde ettiği şampiyonlukta önemli bir paya sahip olan takım kaptanlarımızdan Ömer Hacısalihoğlu ile Dursun Karatay'ın sözleşmeleri karşılıklı anlaşmaya varılarak feshedilmiştir. Kendilerine takımımıza vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyoruz..”

YENİ TRANSFERLERDEN BAŞARI SÖZÜ

Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan yeni transferler başarı için Konyaspor'da olduklarını ifade ettiler.

Türk futbolunu, ülkemizde oynayan Avustralyalı futbolcular nedeniyle yakından takip ettiğini ve Türk futbolu hakkında birçok bilgiye sahip olduğunu söyleyen kaleci Danny Vukovic, "İlk kez ülke dışına çıkıyorum. Benim içinde yeni bir tecrübe olacak. Ama her futbolcu bulunduğu takımın mücadele ettiği ligde başarılı olmasını ister. Bende bunun için Konya'da ve Konyaspor'dayım. Arkadaşlarımla birlikte Konyaspor'u iyi yerlere getirmek ve başarılı olmasını sağlamak için mücadele edeceğiz" dedi.

Wehen takımından transferimiz golcü oyuncu Aykut Öztürk ise, "Almanya'da Türk futbolunu yakından takip ediyordum. Şimdi ise Türkiye'de ve Konyaspor'da futbol oynamak nasip oldu. İnşallah elimden gelen gayreti Konyaspor'un başarısı için ortaya koyacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Yaşadığı şanssızlıklar nedeniyle 2 senedir futboldan uzak kaldığını belirterek açıklamasına başlayan Emrah Eren ise, "Deyim yerindeyse futbol oynamayı özledim. Sakatlık dönemini tam anlamıyla geride bıraktım. Konyaspor'da yeniden eski günlerime dönmek için çalışacağım. Amacım Konyaspor'un başarına katkıda bulunmak. Bunun için çaba harcayacağım. İyi bir takımımız var. Bunu hazırlık dönemini de en iyi şekilde değerlendirip lige yansıtmak ve başarılı olmak istiyoruz" dedi.

İç transferde yeniden anlaşma sağlanan ve 2 yılık sözleşme imzalanan Serhat Akyüz, kendisini Konyaspor'a borçlu hissettiğini söyleyerek, "Konya'da hem küme düşmenin üzüntüsünü hem de şampiyon olmanın sevincini, yani iki farklı duyguyu 2 sende yaşadım. Yaşadığım sakatlıklar nedeniyle kendimi fazla gösterme imkanım olmadı. Şimdi kendimi borçlu hissettiğim kulübümle 2 yıllık sözleşme imzaladım. Bu süre içerisinde oynayacağım futbolla ve salayacağım katkı ile borcumu ödeyeceğime inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.

DANNY VUKOVİC KİMDİR ?

27 Mart 1985 Sidney /Avustralya doğumlu olan Danny Vukovic, futbol yaşantısına 1999 yılında Bonnyrigg White Eagles takımında başladı. 3 sezon sonra 2002 yılında Parramatta Power kulübüne transfer olan kaleci Danny Vukovic 2004 yılına kadar 5 maçta forma giydi.

2004-2005 sezonunda Bonnyrigg White Eagles takımında 14 maç mücadele veren yeni transferimiz Danny Vukovic, 2005-2010 yılları arasında 5 sezon aralıksız Avustralya Ligi'nin güçlü takımlarından Central Coast Mariners'ın 104 maçta formasını giydi.

Vukovic, 4 kez Avustralya U20, 18 kez U23 takımlarının formasını giydi.

EMRAH EREN KİMDİR ?

13 Kasım 1978 İstanbul doğumlu. Futbol hayatına Gaziosmanpaşaspor alt yapısında başlayan yeni transferEmrah Eren, 16 yaşında İstanbulspor'a transfer oldu. Kartalspor ve Adanaspor'da oynadıktan sonra 1999 yılında Galatasaray'a transfer olan Emrah Eren, UEFA Kupası'nı kazanan takımın kadrosunda yer aldı.

Galatasaray'dan sonra sırasıyla Gaziantepspor, Kocaelispor, Trabzonspor, Malatyaspor, Çaykur Rizespor , Gaziantepspor ve Giresunspor formalarını giydi.

AYKUT ÖZTÜRK KİMDİR ?

7 Nisan 1987 Almanya doğumlu olan golcü futbolcu bu sezon sonundan 2.ligden Almanya 3 Lig'ine düşen SV Wehen Wiesbaden'e 2007/2008 sezonunda geldi. 2006-2007 sezonunda Almanya 5. Lig ekibi WfB Asslar takımında 30 maçta 29 gol atarak gol kralı olan Aykut Öztürk, Wehen Wiesbaden'de ilk sezon başında antrenmanda şansızlık geçirip ayağı kırıldı ve 6 ay sahalardan uzak kaldı.SV Wehen Wiesbaden takımında bir yılı 2. Lig olmak üzere 53 maçta 21 gol attı.

 SERHAT AKYÜZ Kimdir ?

10 Ağustos 1984 Maçka /Trabzon doğumlu olan Serhat Akyüz, 2008-2009 sezonunda Konyaspor'a transfer oldu. Futbola Teraziderespor'da başlayan daha sonra İstanbulspor'a transfer olan Serhat Akyüz, Çaykur Rizespor'da 3 sezon forma giydikten sonra Konyaspor’a geldi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri