Kartalda belirsizlik

Kasımpaşa ile oynanan iki maçı kaybederek Süper lig şansını kaçıran Konyasporda belirsizlik sürerken, yönetimin ilk olarak Osman Özdemir ile bir görüşme yapacağı ileri sürüldü

Sezonu Kasımpaşa ile oynanan Play-Off maçlarıyla kapatan ve Süper lig umutlarını yeni sezona taşıyan Konyaspor’da uzun tatil başladı. Yeşil-beyazlı takımda her ne kadar futbolculara tatilden ne zaman dönecekleri bildirilmese de yeni sezon hazırlıklarının Temmuz ayının ilk günlerinde başlatılması düşünülüyor.

Konyaspor’da, sezonun yeni bitmesi nedeniyle yeni sezon konusunda da henüz adımlar atılmadı. Dahası, belirsizlik sürüyor. 5 futbolcunun sözleşmesinin sona ermesi ve teknik direktör Osman Özdemir’in sözleşmesinin de 31 Mayıs’ta sona erecek olması nedeniyle yeşil-beyazlı yönetimin nasıl bir tavır alacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. 

Konyaspor yönetim kurulunun, hafta sonunda toplanarak bu konulara bir açıklık getireceği ileri sürüldü. Yönetimin, ilk planda teknik direktör Osman Özdemir’ini durumunu masaya yatırarak bu konuyu netleştireceği öğrenildi. Bununla birlikte teknik direktörün görüşü doğrultusunda transfer çalışmalarına başlanacağı kaydedildi. Konyaspor’da, kaleci Pawelek ve Perez’in sözleşmeleri sona erdi. , Robak ve Kere’in sözleşmelerinin ise devam ettiği bildirildi.  Ayrıca, sezon içerisinde sözleşmesi uzatılan Gökhan Emreciksin ile birlikte Ertuğrul, Can Parlayan ve kaptan Erdinç’in de sözleşmelerinin bittiği bildirildi. Bu futbolculardan Ertuğrul ve Erdinç ile yeniden anlaşma sağlanarak takımda kalmaları sağlanacağı ileri sürüldü. 

SERBAY YAĞIZ, BAŞARAMADIK

Konyaspor’un genç futbolcusu Serbay Yağız, Süper Lig hedefine ulaşamadıkları için üzgün olduklarını söyledi. Sezon başında verilen transfer yasağı cezasının Konya ve Türk futboluna genç oyuncuların kazandırılması noktasında büyük katkı sağladığını ve diğer kulüplere de örnek olduğunu belirten Serbay, 'herkesin bildiği gibi sezona büyük sıkıntılarla başladık ve bunları hiçbir zaman oyuncu grubu olarak ne bizler ne de teknik heyetimiz bahane olarak göstermedik' dedi. Yeni sezonda Konyaspor’un banko oyuncuları arasında yer alması beklenen Serbay Yağız, açıklamasını şöyle sürdürdü.

"Verilen transfer yasağı isteyerek veya istemeyerek genç oyuncuların önce Konyaspor'a sonrasında da Türk futboluna kazandırılmasına neden oldu. Konyaspor kadrosunun hedefe ulaşma adına gösterdiği mücadele ve genç oyuncuların bu mücadele içerisinde rolleri diğer kulüplere de örnek oldu. Sezon öncesinde ve devamında yaşanan olumsuzluklara rağmen son haftalara kadar ilk 2'den Süper Lig'e çıkma şansımızın devam etmesi, bunun gerçekleşmemesinin ardından play-off'larda bu iddiamızı devam ettirmemiz güzeldi. Ama sonuca ulaşamamak ve Konyaspor'u hak ettiği Süper Lig'e taşıyamamak kötü oldu. Her şeye rağmen gösterilen çabadan dolayı bizim adımıza sportif anlamda olmasa da performans anlamında başarılı bir sezonu geride bıraktığımızı söyleyebilirim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri