Kartal'a sıcak hava freni

Konyaspor'un Davrazda gerçekleştirdiği hazırlık kamp programı değişti

Konyaspor’un Davraz’da gerçekleştirdiği hazırlık kamp programı değişti. Buna göre, Davraz kampı, hava sıcaklığı nedeniyle 27 Temmuz yerine 23 Temmuz sabah antrenmanıyla sona erecek. Yeşil-beyazlılar olağanüstü genel kurulu bugün yapacak.

Konyaspor’da lig hazırlıkları Davraz’da sürüyor. Yoğun antrenmanlarla birlikte özel maçlarda oynayan yeşil-beyazlı takımın Davraz kampı 4 gün erken bitirilecek. Konyaspor’un, kampın 5. gününde, önceki akşam saatlerde teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde gerçekleştirilen çalışmaya Serbay Yağız dışında tüm oyuncular katıldı. Topla yapılan ısınma hareketleriyle başlayan antrenman 5’e 2 ile devam etti. Daha sonra gruplara ayrılan oyuncular dönüşümlü olarak koşu ve yarı sahada çift kale maç yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Kartallar, dün sabah ise, sirene otelin sahasında pas, şut ve dayanıklılık çalışması yaptı. Antrenmana Serkan ve Aykut dışında tüm futbolcular katıldı. Dün yapılan antrenmana Ali Dere’de katıldı. Ayrıca temsilcimizin transfer gündeminde olan Ali Zeituni’nin yarın Konya’ya geleceği ve Bolu kampına katılacağı gelen haberler arasında.

Konyaspor’un sezon öncesi Davraz’da gerçekleştirdiği hazırlık kamp programı da değişti. Buna göre, Davraz kampı, hava sıcaklığı nedeniyle 27 Temmuz yerine 23 Temmuz sabah antrenmanıyla sona erecek. Kampın erken sona ermesi nedeniyle, 23 Temmuz’da Antalyaspor ile yapılacak özel maçta 22 Temmuz’a alındı. Karşılaşma saat 17.30’da başlayacak. Kartallar, 24-25 Temmuz’da izinli olacak. Üçüncü etap kamp çalışmaları için 26 Temmuz Perşembe günü Bolu Koru Hotel’de başlayacak.

Transfer konusunda girişimler devam ediyor. Yabancı futbolcular Angelov ve Ali Zeytuni üzerinde duran yeşil-beyazlı yöneticiler, yerli bir orta saha ve bir stoper alarak transferi kapatacaklar. Bu arada, Konyaspor teknik adamlarının orta saha ve stoper için Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kamplarının sona ermesini bekledikleri ileri sürüldü. Bu takımlardan ayrılacak ve takibe alınan, ismi açıklanmayan iki futbolcunun Konyaspor’a kazandırılması için çaba gösterileceği öğrenildi. Forvet için Beşiktaş’ta oynayan ve geçen sezon Tavşanlı Linyitspor’dan transfer edilen gol kralı Mehmet Akyüz’ün isminin de geçtiği bildirildi. Ancak, bu konuda kesin açıklama yapılmadı. Bazı yöneticilerin, Ali Zeytuni’nin yaşının ilerlemesi nedeniyle yararlı olamayacağı ve takımda sorun olabileceğini ileri sürerek Mehmet Akyüz’den yana tavır koydukları dile getirildi.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL BUGÜN

Öte yandan 12 Temmuz’da yapılması gerekirken yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Konyaspor’un Olağanüstü Genel Kurulu bugün saat 18.30’da Alaaddin Keykubat Salonu’nda çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek. Toplantı yeter sayısının tutanakla tespiti ile başlayacak genel kurulda açılışın ardından başkanlık divanı oluşturulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak kurulda gündem maddeleri şöyle oluşuyor. Başkanlık Divanına tutanağı imza yetkisinin verilmesi, Yönetim Kurulu faaliyet raporunun ve mali tabloların okunması, değerlendirilmesi ve ibrası, Denetim Kurulu raporunun okunması, değerlendirilmesi ve ibrası, Tahmini bütçenin okunması, değerlendirilmesi ve kabulü, Tüzük tadilatı, Yönetim Kurulu Başkanı (Kulüp Başkanı) ile Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Asil ve yedek üyelerinin seçimi, Dernek için gerekli olan taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülmesi, Konyaspor Kulübünün Liglere katılım isminin belirlenmesi, Konyaspor isminin önüne veya devamına isim eklenmesi, Sponsor firmalarla görüşmeler yapılması, Sponsorluk sözleşmeleri imzalanması, sponsorluk isminin başlayış ve bitiş tarihlerinin belirlenmesi hususlarında Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin görüşülmesi.

SÜPER LİG’İN EN GÜÇLÜ ADAYIYIZ

Geçen sezon son anlarda kaçırdıkları Süper Lig biletini yeni sezonda almak için çok çalıştıklarını belirten takımın golcü isimlerinden Recep Aydın, yapılan transferlerle güçlenen Konyaspor’un Süper Lig’in en güçlü adaylarından biri olduğunu söyledi. Konya’da başlayan ve 8 gün süren birinci etap hazırlıklarının ardından geldikleri Isparta Davras’da sıkı bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Aydın, “Sezon içerisinde sıkıntı yaşamamak adına yoğun ve yorucu bir tempoda antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Bunun uzun lig maratonunda bize fayda getireceğini biliyoruz. Uyum sorunu yaşamıyoruz. Arkadaşlığımız, birlikteliğimiz her şey güzel ve yolunda. Bu sezon transfer yasağımız olmadığı için aramıza dahil olan arkadaşlarımızla takım olarak daha da güçlendik. Geçen sezon Süper Lig’in kapısından son anda dönmüştük. Bu sene bu şanssızlığımızı kırıp, Konyaspor’u hak ettiği Süper Lig’e taşımak istiyoruz. Hepimiz aynı düşünce için mücadele veriyoruz. İnşallah sezon sonunda istediğimizi alırız ve Süper Lig’e yükseliriz” diye konuştu. Ayrıca İkinci etap hazırlıklarını 13 Temmuz’dan bu yana günde çift antrenmanla Isparta Davras’da sürdüren Konyaspor’da, yoğun tempoda geçen antrenmanların yorgunluğunu sabah çalışmasının ardından Sirene Hotel bahçesinde düzenlenen mangal partisinde attı.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri