Kartala Shakhtar morali

Ligdi zor günler geçiren Konyaspor, Antalya kampına devam ediyor.
Kampta 2. hazırlık maçına çıkan yeşil-beyazlılar, Ukrayna şampiyonu Shakhtar Donetsk’i 2-0 mağlup ederek Trabzon maçı öncesinde moral buldu
Trabzonspor maçının hazırlıklarını Belek’te sürdüren Konyaspor, kampta ikinci özel maçını dün Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımıyla oynadı. Salı günü Belek Sirene Golf otelde kampa giren, üç boyunca çift antrenman yapan Kartallar’ın önceki akşam gerçekleştirdiği çalışma, kros şeklinde gerçekleştirildi. Teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde otelin koşu parkurunda gerçekleştirilen antrenman 30'ar dakikalık iki seri olarak yapıldı. Çalışmaya Milli takımlarda bulunan oyuncularla Mehmet Batdal katılmadı. Belekte, ilk özel maçını Perşembe günü, Ukrayna 2. lig takımlarından Olimpic Donetsk ile oynayan yeşil-beyazlılar, dün ise, Ukrayna şampiyonu ve şampiyonlar ligi yarı finalistlerinden Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya geldi.
Konyaspor, hazırlık maçında Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımını 2-0 mağlup etti. Milli maç nedeniyle verilen arada Antalya’da kamp yapan Konyaspor ve Mircea Lucescu yönetimindeki Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımı Mardan Antalyaspor Stadı’nda karşı karşıya geldi. Konyaspor karşılaşmaya Pawelek, Hakan, Perez, Selim, Ali, Murat, Gökhan, Adnan, Musa, Ertuğrul ve Robac 11’i ile başladı. Mücadelenin ilk yarısında rakibine göre daha üstün bir performans sergileyen Konyaspor, 7. dakikada Robac ve 13. dakikada Gökhan’ın penaltıdan attıkları gollerle devreyi 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takım da yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremeyince mücadele Konyaspor’un 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi.
GENEL KURUL 1 NİSAN’A KALDI
Konyaspor'un Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda önceki akşam yapılması gereken olağan genel kurulu ise, 344 delegeden sadece 12'sinini katılması nedeniyle bir hafta ertelendi. Genel kurul, çoğunluk aranmaksızın 1 Nisan Cuma günü saat 18.00’de tekrarlanacak. Ancak, kulübün içerisinde bulunduğu kritik durum ve borçların yüksek olması nedeniyle taliplilerin çıkması beklenmemekte. Bu nedenle, genel kurul çeşitli nedenlerle ya bir hafta daha ertelenecek, yada divana teslim edilecek. Ardından da oluşturulacak kayyuma devredilecek.
Olağan genel kurulun ertelenmesinin ardından açıklama yapan başkan Bahattin Karapınar, şunları söyledi. "Artık bu durum Konyaspor'da bir gelenek haline geldi. Olağan Genel Kurul yine yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 1 hafta sonraya ertelendi. Bu süre içinde mevcut yönetimimiz görevlerini aksatmadan yürütecek. Umarız, yeni birçok adaylar çıkar, Konyaspor'a sahip olurlar. Konyaspor'a sahip çıkacak yönetici bulmakta zorluk çekiyor, bulduğumuz yöneticileri de el birliği ile heba ediyoruz. Yönetime talip olacak başkan adaylarına destek vereceğiz. Konyaspor'da 2 genel kurul yaşadım. Görevi devretmek istiyorum."
VURAL: TORBADA 24 PUAN VAR
Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, sezon sonunda ligde kalacak takımlardan biri olacaklarını belirtti. Vural, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, lige verilen arayı Antalya’da kamp yaparak değerlendirdiklerini, kampın hem psikolojik hem de taktiksel anlamda takıma katkı sağlayacağına inandığını bildirdi. Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile yapacakları karşılaşmaya da değinen Vural, kendilerini zor bir maçın beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti: “3 içeride, 5 deplasmanda toplam 8 maçta alınacak 24 puan var. Fikstür zorluğu ortada. Ama her şeye rağmen her takımın her takımı yendiği Türkiye gerçeği var. Trabzonspor’un sahasında yenildiği ve puan kaybettiği maçlar da oldu. Biz de bu zorlu deplasmanda aradan sonra oynayacağımız ilk maçta iyi başlangıç yapmak istiyoruz. Rakip çok zor ve önemli. Kolay kaybetmeyen ve maça son ana kadar asılan, önemli oyunculara sahip bir takıma karşı oynayacağız. Ama her takımın iyi yönleri olduğu gibi olumsuz yönleri de oluyor. Biz de bunları iyi değerlendirip faydalanmak için mücadele edeceğiz. Sonucu lehimize çevirme adına elimizden geleni yapacağız. Lig daha bitmedi. Sezon tamamlanana kadar mücadelemizi vereceğiz. Konyaspor, sezon sonunda ligde kalacak takımlardan biri olacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri