Kartala FIFA prangası

Konyasporun başı dertte. Türk futbol tarihinde UEFA ve FIFA tarafından hiçbir kulübe verilmeyen en büyük ceza yeşil-beyazlı kulübün kapısında

Konyaspor’un başı dertte. Türk futbol tarihinde UEFA ve FIFA tarafından hiçbir kulübe verilmeyen en büyük ceza yeşil-beyazlı kulübün kapısında. Kartal’a 2 yıl yerli ve yabancı transferi yasağı gelebilir

 

Konyaspor, Türk futbol tarihinde şuana kadar görülmeyen ceza ile karşı karşıya. Yeşil-beyazlılar, Türkiye’de hiçbir kulübe uygulanmayan 450 bin Euro’luk para ve 2 yıllık transfer yasağı cezası nedeniyle zor bir döneme girmiş bulunmakta. 

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar’ın geçtiğimiz günlerde, FIFA’nın birkaç futbolcu hakkında vereceği kararla kulübün zor duruma düşeceği şeklindeki açıklamalarının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Konyaspor’a 2007-2008 sezonunda transfer olan ve 4 yıllık sözleşme imzalanan Milos Mihajlov’un, 2008-2009 sezonu sonunda kulüpten ayrılırken 100 bin Euro tutarındaki alacağını alamadığı gerekçesiyle FIFA’ya yaptığı başvurunun sonuçlandığı ve Konyaspor’a ağır para cezasıyla birlikte yurt içi ve yurt dışında iki yıl transfer yasağı verildiği ortaya çıktı. Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre, Mustafa Yayla başkanlığındaki dönemde Konyaspor’a transfer olan, ancak mevcut başkan Bahattin Karapınar döneminde kulübe tebligat yapılmasına karşın FİFA ile gerekli yazışmanın yapılmaması sonucu doğan ağır ihmalin faturası Konyaspor’a pahalıya mal oldu.

Konuyla ilgili olarak yapmış olduğumuzu araştırmalara göre, para cezasıyla birlikte Konyaspor iki yıl süreyle yurt içi ve dışından transfer yapamayacak.. Ancak, kulüp Başkanı Bahattin Karapınar ve Konyaspor’da çeşitli dönemlerde görev yapan ve konuya yakınlığıyla bilinen eski yöneticilerden Hasan Dağlı, 450 bin Euro’luk cezanın ödenmesi halinde transfer yasağı cezasının kaldırılabileceği şeklinde açıklamalar yaptı. Konyaspor yönetiminin, cezanın kaldırılması için girişimlere başladığı, ayrıca Futbol Federasyonu’nun da devreye girdiği ve FIFA yetkilileriyle görüştüğü ileri sürüldü. Ceza kaldırılmaması halinde Konyaspor yönetim kurulunun uluslararası CAS mahkemesine gideceği öğrenildi. Konyaspor’da bir başka yabancı oyuncu Tehoue’nin dosyası da kulübü zor duruma sokmuştu.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, Konyaspor’da, Bahattin Karapınar Başkanlığındaki yönetim kurulunun göreve devam kararı almasının ardından gözler, taze para arayışı ile birlikte iç ve dış transfere çevrildi. Bahattin Karapınar’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile yaptığı görüşmenin ardından, göreve devam edeceklerini açıklamasından sonra Kamil Zayatte’nin İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transferi gerçekleşti. 3 yıllığına İstanbul BŞ’ye geçen Zayatte’nin transferinden ne kadar bonservis ücreti alındığı konusunda bir açıklama yapılmadı.. Kulüp çevrelerinden alınan bilgilere göre, bu paranın acil borçların ve futbolcu alacaklarının ödenmesinde kullanılacağı öğrenildi.

Yeşil-beyazlı takımda, bu sezon forma giyen Hakan, Gökhan Emreciksin, Kere ve Adnan’ın da bazı Süper lig takımlarının transfer listesinde yer aldıkları ileri sürüldü. Ancak, bu konuda kulübe henüz resmi bir başvuru olmadı. Konyaspor’da, dış transferde ise genelde gurbetçi futbolcuların üzerinde durulacağı açıklandı. Bu arada, Şekerspor’dan Muhammet Reis ve Onur’un Konyaspor ile anlaştığı, sırada İshak ve Ömer Ali’nin de bulunduğu öğrenildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri