Kartal zor virajda

Ligin ikinci yarısına Antalya Belekte kamp yaparak hazırlanan ve Süper lige yeniden dönmeyi amaçlayan Konyasporu ikinci devrede zor maçlar bekliyor. Kartalda hedef zirveden inmemek

Bank Asya 1. ligde ilk yarıyı 37 puanla, lider Karabükspor’un ardından gol farkıyla ikinci sırada kapatan yeşil-beyazlılar, teknik adamların programı doğrultusunda Belek Sirene Golf otelin sahasında günde çift antrenman yapıyor.

Kartal’ın, önceki akşam yaptığı antrenmanına, kulak zarındaki rahatsızlık nedeniyle Konya’da tedavi gören ve önceki gün sabah kampa dahil olan Kaue Da Silva katılmazken, Recep Aydın takımdan ayrı düz koşu yaptı. Topla yapılan ısınma hareketleri ile başlayan çalışmada oyuncular daha sonra çift kale maç yaptı. Konyaspor'da, 2009 yılındaki son antrenmanı açma-germe hareketleriyle sona erdi.  Yeşil-beyazlılar dün de sabah kondisyon ve öğleden sonr7ada teknik-taktik olmak üzere çift çalışma yaptılar.
İKİNCİ YARI PERDESİ 17 OCAK’TA
Özel maç takvimi de hafta sonuna kadar netleşecek olan Konyaspor, ikinci yarı perdesini 17 Ocak’ta içi sahada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla açacak., Fikstür gereği 8 maçını içi sahada ve 9 karşılaşmasını da deplasmanda oynayacak olan Kartallar,ikinci hafta ise Erciyes deplasmanına çıkacak. 3. hafta Çanakkale Dardanelspor’u konuk edecek olan Konyaspor, 4. hafta Bucaspor ve 5. hafta da Kartala maçı için İstanbul deplasmanına çıkacak.
Konyaspor, 6. hafta Orduspor’u ağırladıktan sonra 7. hafta ise lider Karabükspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Kartal’ın 8. haftadaki rakibi, Karşıyaka.. Yeşil-beyazlılar 9. hafta Mersin deplasmanına çıktıktan sonra 10. hafta da ise Rizespor’u konuk edecek. Kartallar 11. hafta Kocaeli deplasmanında galibiyet arayacak ve 12. hafta ise Hacettepe ile içi sahada mücadele edecek. 13. hafta Boluspor ile deplasmanda derbi maça çıkacak olan Konyaspor, 14. hafta Adanaspor’u ağırlayacak. Konyaspor’un 15. haftadaki rakibi, deplasmanda Samsunspor.. 16. hafta iç sahada Giresunspor ile oynayacağı maçla taraftarlarına veda edecek olan kartallar, lig perdesini ise İzmir deplasmanında, ligde ilik yarıyı 3. sırada kapatan Altay ile oynayacakları maçla kapatacaklar.
Takımımızın golcü isimlerinden Eser Yağmur, sezonun ilk yarısında gayet başarılı bir performans sergilediklerini ve bunun karşılığını da zirvede kalarak aldıklarını belirtirken, aynı başarıyı ikinci devrede de tekrarlayacaklarını ve şampiyonluk hedefine mutlaka ulaşacaklarını söyledi.
ESER:KONYA’DA MUTLUYUM
Futbol yaşantısı boyunca sürekli hedefli takımlarda forma giydiğini ve sezon başında da Konyaspor'u bu nedenle tercih ettiğini ifade eden Eser Yağmur, "Burada mutluyum, her şey çok iyi gidiyor. Sezona da çok iyi bir giriş yaptık ve 17 haftalık ilk yarı sonunda ligin zirvesindeyiz. Sezon sonuna kadar bu başarımızı sürdüreceğimize eminim. Tek düşüncemiz şampiyonluk. Bunu daha önce o zamanki adıyla Lig A’da Bursaspor forması altında yaşamıştım. Şimdi de aynı hislere sahibim. Burada da zafere ulaşacağımıza inanıyorum. Çünkü aynı havayı Konyaspor’da da yakalamış durumdayız. Çok iyi bir yönetim, çok iyi bir teknik ekip ve futbolcu topluluğu burada bir arada bulunuyor. Bunun sonucunda da başarının gelmesi çok doğal olacaktır" dedi.
Futbolu çok sevdiğini de sözlerine ekleyen Eser Yağmur "Gerçekten yeşil sahanın benim için anlamı büyük. Hayatımın bir parçası diyebilirim. Bank Asya 1. Lig’de oynamak benim için bir zevk. Bunu Süper Lig’de de top koşturmuş bir futbolcu olarak söylüyorum. Çünkü burada gerçek anlamda müthiş bir çekişme ve kayısayı bir mücadele var. Çok sert bir lig. Kesinlikle Süper Lig’in gölgesinde kalan bir lig değil. Çok ciddi, kaliteli oyuncular ve takımlar var. Burada oynanan her maç futbolcu için ayrı bir tecrübe oluyor. Saha içerisinde takımın başarısı için elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Tek düşüncem Mayıs ayında Konyaspor ile şampiyonluk ve Süper Lig'e yükselme sevincini yaşamak. Bu konuda takım olarak büyük bir inanca sahibiz ve başaracağız" şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri