Kartal zirveye tutundu

Hacettepe engelini Eserin atığı golle geçmeyi başaran Konyaspor, zirvedeki yerini korudu. Hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Boluspor ile zorlu bir sınava çıkacak olan temsilcimiz çalışmalarına yarın başlayacak

Bank Asya 1. Lig’de iki maçı ev sahibi, beş maçı deplasman takımlarının kazandığı, iki mücadelenin ise beraberlikle sonuçlandığı 12. haftayı Hacettepe galibiyetiyle ve 27 puanla kapatan Konyaspor, en yakın rakibinin 2 puan önünde liderliğini korudu. Zirve takımlarının puan kaybettiği hafta da, Başkent deplasmanında Hacettepe’yi tek golle de olsa geçerek yoluna emin adımlarla devam eden Konyaspor, şampiyon adaylarının aldığı sonuçlarla moral buldu.

Bank Asya 1. Lig’de 12. hafta maçlarında toplam 25 gol atılırken, beş maçı deplasman takımları, iki maçı ev sahibi takımlar kazandı, iki mücadele ise beraberlikle sona erdi. Haftanın en gollü maçı, 3-4 sonuçlanan Giresunspor-Altay ve 1-6 tamamlanan Mersin İdmanyurdu-Karabükspor karşılaşmaları oldu. Sadece biri maçta gol atılmazken, Karabükspor’dan Emenika Mersin filelerini 3 kez havalandırarak bir maçta ene çok gol atan futbolcu olarak istatistiklere geçti. Altay’dan Musa, Karşıyaka’dan Erçağ ise 2’şer gol attılar.
Konyaspor ile birlikte zirve takımlarından Altay ve Karabükspor’un da galip geldiği 12. haftanın sürprizini, şampiyon adayı Rizespor’u deplasmanda 2-0 yenen Orduspor oldu. Mersin ise evinde dağıldı. Bank Asya 1., ligde, geride kalan hafta da hakemler 39 sarı ve 3 kırmızı kart gösterdi.. En çok kart, 7 sarı kartla Rizespor-Orduspor maçında çıkarken, hakemler Giresun-Altay maçında ise 6 sarı ve bir kez de kırmızı karta başvurdu. Giresunspor’dan Şenol, Bucaspor’dan Veli ve Erman kırmızı kart cezası nedeniyle takımlarının 13. haftada ki maçlarında forma giyemeyecekler.
BOLU HAZIRLIKLARI YARIN BAŞLIYOR
Ümit milli takımın yapacağı maçlar nedeniyle lige verilen ara nedeniyle, Konyaspor’da Hacettepe maçının ardından verilen 3 günlük izin sürüyor. Bugün de dinlenecek olan Kartallar, 13. hafta da içi sahada Boluspor ile yapacakları önemli maçın hazırlıklarına yarın akşam yapacakları antrenmanla başlayacak. Konyaspor’da çalışmalar hafta boyunca kondisyon ve teknik-Taktik antrenmanlarıyla devam edecek. Yeşil-beyazlı teknik adamlar, lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendireceklerini söylediler.
Bu arada, sakat futbolculardan Ufukhan ve çalışmalara sonradan katılan Serhat Akyüz’ün de bu dönemde hazır duruma gelebilecekleri bildirildi. Bank Asya 1. ligde 13. hafta perdesi, 21 Kasım Cumartesi günü saat 13.30’da oynanacak Kayseri Erciyesspor-Samsunspor ve Orduspor-Kocaelispor maçlarıyla açılacak. Ligde 22 Kasım Pazar günü ise Konyaspor-Boluspor maçıyla birlikte şu maçlar yapılacak. 13.30: Kartalspor-Hacettepe Spor. Gaziantep B.Ş.Bld. Spor-Giresunspor. Karşıyaka-Mersin İdmanyurdu. Dardanelspor-Adanaspor. Bucaspor-Altay. 13. haftanın son maçı 23 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de Kardemir D.Ç. Karabükspor-Çaykur Rizespor arasında oynanacak. 
YÖNETİCİLERDEN ANKARA ÇIKARMASI
Konyaspor’un Hacettepe Spor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 21 kişilik yönetim kurulundan 16 isim ile birlikte eski yöneticiler ve çok sayıda davetli Cebeci İnönü Stadyumu’ndaki yerlerini alarak baştan sona büyük bir heyecanla takip ederken maç sonrasında alınan galibiyetle büyük coşku yaşadılar. Cebeci İnönü Stadyumu’nda oynanan ve 1-0 galibiyetimizle sona eren Hacettepe Spor maçında Konyaspor’u  Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Atiker, Süleyman Işıkçeviren, Mustafa Küçüksöker, Ekrem Coşkun, Cengiz Yönet, Osman Tezcan, Hasan Kulaksız, Mehmet Ali Acar, Fethi Büyükbalta, Yusuf Selek, Hasan Yıldırım, Muammer Ünal, Abdurrahman Gürbüz, Cafer Tayyar Dinç, Ömer Ül Faruk Özer, Konya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Taştekin, eski yöneticilerden Celalettin Yılmaz, Mustafa Küçükmeral, Bünyamin Sarıtaş, deplasman masraflarını karşılayan Konya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği adına Mehmet Günbaş tribündeki yerlerini alarak yalnız bırakmazken, alınan galibiyetle de büyük coşku yaşadılar. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri