Kartal zirveye çıktı

Konyasporda zirveye yerleşmenin keyfi yaşanırken, yeşil-beyazlılar, hafta sonunda oynanacak olan Kartalspor maçının hazırlıklarına da dün başladılar. Karapınar: Lider kalmak önemli
Bank Asya 1. ligde geride kalan 4 hafta da aldığı 3 galibiyet ve 1 beraberlikle lige ağırlığını koyan ve ilk üç haftanın lideri Bucaspor’u devirerek zirveye oturan Konyaspor, başarısıyla spor’da gündeme oturdu. Pazar günü Bucaspor’u konuk eden ve rakibini uzatma dakikalarında attığı golle 3-2 yenerek 10 puanla lider olan Konyaspor’u 9 puanla Bucaspor takip ediyor. Altay, Rizespor ve Konyaspor’un bu haftaki rakibi Kartalspor ise 8’er puanla zirveyi izliyor. 
Bank Asya 1. Lig'de 4. hafta maçları Pazartesi akşamı oynanan Kocaelispor-Adanaspor karşılaşmasıyla tamamlandı. Ligin ilk 4 haftasında puan kaybetmeyen takım kalmazken, Konyaspor, Altay, Rizespor,Kartalspor ve Karabükspor henüz yenilmedi.. Bucaspor, Mersin İdmanyurdu, Karşıyaka ve Çanakkale Dardanelspor’un beraberlikle tanışmadığı ligde Kocaelispor, Gaziantep, Hacettepe, Orduspor, Samsunspor ve Giresunspor ise galibiyet zevkini yaşayamadı.
Bank Asya 1. ligde ilik iki sırayı alan Konyaspor ve Bucaspor 3’er galibiyetle zirvede yer alırken, Bucaspor 11 golle en çok gol atan, Kartalspor 1 golle en az gol yiyen takım ünvanına sahip bulunuyor. Orduspor ilk 4 hafta da sadece 1 gol atarken, Samsunspor ise 10 golle ene çok gol yiyen takım oldu, Ligde, 4. hafta da yapılan maçların 2’sini ev sahibi, 3’ünü deplasmana takımları kazanırken, 4 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Sadece bir maçta gol atılmadığı ve toplam 27 golün atıldığı ligde hakemler 36 sarı ve 3 kırmızı kart gösterdi.. Altay ve Karşıyaka teknik direktörleri Fuat Yaman ve Reha Kapsal da İzmir derbisinde yaptıkları centilmenlik dışı hareketler sonucu hakem tarafından tribüne gönderildi.7 sarı ve 1 kırmızı kartın çıktığı Karabükspor-Gaziantepspor maçı en hırçın karşılaşma olurken, Mersin-Giresunspor maçında ise sadece 2 sarı kart çıktı.  
KARAPINAR: LİGİN SONUNU LİDER BİTİRMEK ÖNEMLİ
Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, Bucaspor gibi Bank Asya 1.Lig’in önemli takımlarından birini yenerek liderliğe yükseldikleri için mutlu olduklarını, ancak daha işlerinin bitmediğini belirterek “Bizim için liderlikten daha önemlisi buradaki yerimizi korumak ve TSL’e yükselmek” dedi.
Bank Asya 1.Lig’de geride kalan 4 haftaya bakıldığında çok çetin bir lig yaşandığını ifade ederek açıklamasına başlayan Bahattin Karapınar, “Bu ligde daha da çetin dönemler yaşayacağımızı da biliyoruz. Biz 24 yeni oyuncuyu bir araya getirerek kadro oluşturan bir kulübüz. Bu oyuncu topluluğunun istediğimiz gibi takım olması konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ama her geçen hafta bu zorlukları aşıyoruz. Bank Asya 1.Lig’de çok iyi takımlar var. Bunlardan biri de Bucaspor. Lider olarak Konya’ya geldiler. Çok şükür lider rakibimizi yendik ve liderliği devraldık. Bu yerimizi koruyabilmek önemli. Futbolumuzu da olumlu yönde ve artılarının fazla olduğu şekilde ilerletebilirsek sezonu şampiyon olarak tamamlayacağımıza inanıyoruz. Tekrar ediyorum. Biz bu ligde misafiriz. Potansiyeli olan çok büyük bir şehrin takımıyız. Bu şehre layık bir takım olduk. Bu sıkıntılı ve zor günlerimizde aldığımız galibiyetler ileride bize daha çok faydalı olacaktır. İnşallah sezonu şampiyon olarak tamamlayıp hak ettiğimiz Turkcell Süper Lig’e çıkacağız. Rakibimiz Bucaspor’u da tebrik ediyor ve bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri