Kartal zıpkın gibi

Cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile zorlu bir maça çıkacak olan Konyaspor, bugün İstanbula gidiyor. Kartalda Serhat Akın maç kadrosuna alınmadı. Düzkaya: Puansız denmeyeceğiz

Turkcell Süper Lig’de Gaziantepspor’a evinde 3-1 mağlup olarak taraftarlarını üzen temsilcimiz Konyaspor, Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının son hazırlığını dün Tatlıcak Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan, orta sahada top çalışması ile süren hazırlıklar çift kale maçla sona erdi. Roman Kratochvil ve Ayman, Mevlüt Ataseven nezaretinde takımdan ayrı çalışırken, sakatlığı süren Serhat Akın ile Caner ve Koray İçten çalışmalara katılmadı. Ayman ve Kratochvil’in sakatlıklarının ciddi olmadığı her iki oyuncunun maç kadrosunda yer alacağı, Serhat’ın ise İstanbul’a götürülmeyeceği belirtildi. Gaziantepspor mağlubiyetini unutturmak için Cumartesi günü hayati derecede önemli bir 90 dakikaya çıkacak yeşil-beyazlı oyuncuların idmanda istekli ve hırslı oldukları gözlerden kaçmadı.

İstanbul Belediyespor karşısında mutlak galibiyet parolası ile çıkacak yeşil-beyazlılar bu sabah Türk Hava Yolları’nın 9:00 uçağıyla İstanbul’a hareket edecek. Burada Bakırköy Titanic Port Hotel’de kampa girecek temsilcimiz saat 15:00’de bir çalışma yapacak. Konyaspor, karşılaşmanın son hazırlığını ise yarın 13:00’te gerçekleştirecek.
Trabzonspor’u mağlup ederek önemli bir üç puanı cebine koyan yeşil-beyazlılar Gaziantepspor yenilgisini telafi etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında mutlak galibiyet hedefliyor. Bu sezon deplasmanda başarılı bir performans ortaya koyan temsilcimiz, İstanbul karşısına 27 puanla 13.sırada çıkacak. İstanbul temsilcisi ise zorlu maç öncesi 25 puanla 15.sırada yer alıyor.
DÜZKAYA: İSTANBUL DÖNÜM MAÇI
Gaziantepspor maçında hakeme itiraz ettiği gerekçesiyle saha dışına atılan ve disipline sevk edilen Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, tek düşüncelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u mağlup etmek olduğunu söyledi. Yeşil-beyazlıların dünkü çalışması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Düzkaya, Gaziantepspor yenilgisini telafi etmek için sahaya çıkacaklarını belirterek şunları kaydetti:
Gaziantepspor karşılaşması istemediğimiz bir şekilde sonuçlandı. Galibiyet için çıktığımız bir karşılaşmada beklemediğimiz bir sonuçla karşılaştık. Antep maçını kaybedince İstanbul Belediye maçı daha önemli hale geldi. Belediye maçını kazanıp Konya’ya galibiyetle dönmekten başka bir şey düşünmüyoruz. Lig, haftalar geçtikçe alt sıralardaki takımlar için kritik bir hale geliyor. Bizler de bu durumdan çıkmak için İstanbul Büyükşehir maçını dönüm maçı olarak görüyoruz. Takımda hava çok iyi. İnşallah iyi bir neticeyle İstanbul’dan döneriz
TEPKİM HAKEME DEĞİLDİ
Düzkaya, Gaziantepspor karşılaşmasında saha dışına atılmasını da şu sözlerle yorumladı:
Disiplin kuruluna sevk edildim. Savunma yapmaya gerek görmüyorum. Hakeme hakaret etmedim. Tepkim tamamen karşılaşmanın gidişatıyla ilgiliydi. Ancak hakemler itirazlarımı kendilerine algıladılar. Maçtan sonra hakemlerle de görüştüm. Onlara yönelik bir şey olmadığını, maç heyecanıyla böyle davrandığımı söyledim. Biz, ligde hiçbir takımın hakemden yana bir sıkıntısının olmamasını istiyoruz. Hakemlerin de karşılaşmada teknik adamların reaksiyonunu doğru yorumlamaları gerekiyor. Bizim karşılaşmada agresif olduğumuz zamanlar oluyor. Hakemlerin bunları da göz önüne almaları gerekir.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri