Kartal yara saracak

Pazar günü Gençlerbirliği ile zorlu bir 90’a çıkacak olan Konyaspor’da gözler galibiyetten başka bir şey görmüyor. Teknik direktör Ziya Doğan, Gençler maçı öncesi oyuncuların beynini yıkıyor
Konyaspor galibiyete koşullandı. Pazar günü, ligde kendisinden bir basamak üste bulunan Gençlerbirliği ile zor bir maça daha çıkacak olan yeşil-beyazlı takımda hazırlıklar 3 puan parolasıyla devam ediyor. Rakibini yenmesi ve Sivasspor, Bucaspor ve Kasımpaşa’nın yenilmeleri halinde aradaki puan farkını 3’e çıkartacak olan Kartal’da moral süper. Borek Dockal ve kaleci Orkun dışında eksik yok.  Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde önceki akşam saatlerinde yapılan antrenmana Konyaspor’la yollarını ayıran Borek Dockal ve Orkun Uşak katılmazken, Basem Abbas ile hafif sakatlığı bulunan Murat Tosun takımdan ayrı çalıştı. Antrenmanın ilk bölümünde takımdan ayrı özel bir çalışma programı uygulanan Erdinç Yavuz ise top çalışmasına yer aldı.
Kartallar, dün de aynı saatte taktik çalıştılar. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, 4 takıma ayrılan oyuncuların ayak tenisi oynamasıyla devam etti. Taktik ağırlıklı bir çalışma yapan oyuncular antrenmanı açma-germe hareketleriyle tamamladı. Futbolcular akşam da tesislerde kampa alındı. Konyaspor’da hazırlıklar bugün ter idmanıyla tamamlanacak.
Konyaspor-Gençlerbirliği maçının biletlerinin satışına bugünde biletx gişelerinden devam edilecek. Futbolseverler, karşılaşmayı kapalı tribünden 50, yeşil ve maraton tribünlerinden 15 ve kale arkası tribünlerden 7,5 lira ödeyerek izleyebilecekler.
Öte yandan, Profesyonel Disiplin kurulu, Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan’a ihtar cezası verdi. Konyaspor-Kasımpaşa maçının dosyasını görüşen kurul, adı geçen maçta statüye aykırı şekilde yeşil zeminde yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle Ziya Doğan’ı takdiren ihtar cezasıyla cezalandırdı.
KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM
İç sahada 6 maçtır kazanamadıklarını ifade eden Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Konyaspor'un ilk yarıda sıralamadaki yerini belirleme adına çok önemli bir maç oynayacakları Gençlerbirliği'ni mağlup ederek moral bulmak istediklerini ve bunu da başaracaklarına inandıklarını söyledi. 
Bu sezon sahamızda şimdiye kadar oynanan maçlarda sadece Eskişehirspor'u yendiklerini belirten  Cengiz Yönet, "İç sahada uzun bir zamandır kazanamamanın verdiği bir stres var. Bunu en kısa sürede üzerimizden atmak istiyoruz. Kasımpaşa ile oynadığımız maçtan 3 puanla ayrılmaya o kadar fazla şartlandık ki bu ters etki yarattı ve ilk yarıda takımımıza yakışmayacak bir oyun ve skor ortaya çıktı. Ancak ikinci yarıdaki mücadelemiz ile önce beraberliği yakaladık. Ardından 3-2, 4-2 kazanabilecek pozisyonlara da girdik. Fakat bunları değerlendiremedik ve sahamızda hesapta olmayan bir puan kaybı yaşadık. Önemli bir avantaj kaybettiğimiz ortada. Ancak önümüzde Gençlerbirliği ile oynayacağımız çok önemli ve bir anlamda Konyaspor'umuzun ilk yarıda sıralamadaki yerini belirleme adına kritik bir maçımız var. Biz takımımızın Gençlerbirliği karşısında kazanacak güce sahip olduğunu biliyoruz. Önemli olan Kasımpaşa maçının ikinci yarısındaki kazanma hırsını ve arzusunu Gençlerbirliği karşılaşmasında oyunun ilk dakikasından son dakikasına kadar sahaya yansıtmak. Bunu başararak rakibimizi mağlup edeceğimize inanıyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri