Kartal uzatmada 1 puan çıkardı

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında lider Medipol Başakşehir deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

KARŞILAŞMA SONA ERDİ

90' Hakem Halis Özkahya maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Atiker Konyaspor maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle skoru 1-1'e taşıyor ve her iki takım sahadan 1'er puanla ayrılıyor.

90' Ceza sahası yayının hemen sağından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Orkan Çınar kaleye şutunu gönderiyor. Bu top üst direğe çarpıyor ve oyun alanına geri dönüyor. Dönen topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

90' Emre Belözoğlu, hakeme yaptığı itirazlardan dolayı önce sarı kart yiyor. Gördüğü sarı karttan sonra itirazlarını sürdürüyor ve ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atılıyor.

90' Golün pasını veren oyuncu Moryke Fofana oluyor.

90' GOOOLL!! Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Moryke Fofana topla birlikte ilerliyor. Ceza sahası çizgisinin hemen solundan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte bu topa hareketlenen Nejc Skubic kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Atiker Konyaspor, Nejc Skubic'in golüle 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

90' Hakem Halis Özkahya maçın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

88' Medipol Başakşehir üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Edin Visca çıkıyor ve yerini Gökhan İnler'e bırakıyor.

86' Sağ kanattan atılan kısa pasla topla buluşan Amir Hadziahmetovic rakiplerinden sıyrılıp ceza sahası yayının hemen solundan kaleye şutunu gönderiyor. Bu topu kaleci Volkan Babacan iki hamlede kontrol ediyor.

85' Atiker Konyaspor üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Mehdi Bourabia çıkıyor ve yerini Amir Hadziahmetovic'e bırakıyor.

83' Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mehdi Bourabia ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu kaleci Volkan Babacan arka direğe yakın bölgede kontrol ediyor.

78' Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Orkan Çınar ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direğe yakın bölgede topu Adis Jahovic kontrol ediyor ancak araya giren savunma oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

75' Atiker Konyaspor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Deni Milosevic çıkıyor ve yerini Moryke Fofana'ya bırakıyor.

70' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Edin Visca ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

69' Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Orkan Çınar ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Volkan Babacan'ın kontrolünde kalıyor.

66' Atiker Konyaspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Wilfred Moke çıkıyor ve yerini Orkan Çınar'a bırakıyor.

65' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası dışına ortasını yapıyor. Yay içinde topa hareketlenen Edin Visca vuruşunu yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

63' Medipol Başakşehir ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Stefano Napoleoni çıkıyor ve yerini Arda Turan'a bırakıyor.

62' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları araya girerek tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

60' Emmanuel Adebayor, Ali Çamdalı'na orta alanda yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

60' Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Ferhat Öztorun ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

55' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Ferhat Öztorun bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

53' Sol kanatta aldığı kısa pasla topla buluşan Deni Milosevic uzaklardan kaleye şutunu göndermek istiyor ancak savunma oyuncularından seken bu top kaleci Volkan Babacan'ın kontrolünde kalıyor.

50' Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Mehdi Bourabia ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Volkan Babacan'ın kontrolünde kalıyor.

46' Hakem Halis Özkahya ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Ev sahibi Atiker Konyaspor ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.

45' Hakem Halis Özkahya ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Medipol Başakşehir 1-0'lık skor ile soyunma odasına galip giden taraf oluyor.

45' İlk yarının sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

45' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Ferhat Öztorun ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte bu topa hareketlenen Adis Jahovic kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

43' Ferhat Öztorun, Edin Visca'ya orta alanın solunda hava topunda yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

41' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Ferhat Öztorun ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu pozisyon faul gerekçesiyle durduruluyor.

38' Korner sonrasında kısa pasla topla buluşan Edin Visca ceza sahası dışından kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kaleci Serkan Kırıntılı'nın kontrolünde kalıyor.

38' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Emre Belözoğlu bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

36' GOOOLL!! Medipol Başakşehir, Emmanuel Adebayor'un golüyle 1-0 öne geçiyor.

32' Seken top sonrasında kısa pasla topla buluşan Nejc Skubic ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu göndermek istiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

32' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Mehdi Bourabia ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top ön direkte savunma oyuncularından sekiyor.

29' Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Emmanuel Adebayor ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden farklı şekilde dışarı çıkıyor.

27' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Serkan Kırıntılı'nın kontrolünde kalıyor.

27' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasına topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak araya giren kademe oyuncuları bu topu kornere gönderiyor.

23' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor. Uzak noktada Stefano Napoleoni bu topu kontrol ediyor ancak araya giren savunma oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

 21' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Ferhat Öztorun bu duran topu paslaşarak kullanıyor. Paslaşılarak kullanılan topla tekrar buluşan Ferhat Öztorun ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte takım arkadaşından seken topa hareketlenen Wilfred Moke kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

19' Ali Turan'ın orta alandan attığı uzun topa hareketlenen Ömer Ali Şahiner sağ kanatta ofsaytta kalıyor.

17' Medipol Başakşehir ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Sakatlanan Marcio Mossoro çıkıyor ve yerini İrfan Can Kahveci'ye bırakıyor.

16' Ceza sahası yayı önünde aldığı kısa pasla topla ilerleyen Ömer Ali Şahiner ceza sahası yayı içine kadar topla ilerleyip kaleye şunu çekiyor ancak bu top Volkan Babacan'ın kontrolünde kalıyor.

14' Deni Milosevic'in kısa pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Adis Jahovic kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

12' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ferhat Öztorun ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu savunma oyuncuları kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

10' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Edin Visca bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

9' Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Emre Belözoğlu kaleye şutunu çekiyor. Bu topu kaleci Serkan Kırıntılı kornere tokatlıyor

7' Sağ kanattan gelişen atakta Mehdi Bourabia'nın gönderdiği topa hareketlenen Adis Jahovic kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Bu pozisyon kaleciye yapılan faul gerekçesiyle gol değeri kazanmıyor.

5' Ceza sahası dışı sağ çaprazda rakipten kazanılan topla buluşan Mehdi Bourabia bekletmeden kaleye sol ayağıyla şutunu çekiyor. Bu top kaleci Volkan Babacan'ın kontrolünde kalıyor.

4' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Ferhat Öztorun ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte takım arkadaşından seken topla buluşan Petar Filipovic bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

3' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Ferhat Öztorun ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu ön direkte Emmanuel Adebayor kafa ile kornere gönderiyor.

2' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasına topun başına geçen Edin Visca ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Mahmut Tekdemir bu topu arka direğe dolduruyor ancak araya giren savunma oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor

 

 

Atiker Konyaspor Medipol Başakşehir maçı, Süper Lig liderlik yarışında önemli bir rol oynayacak. Son haftalarda art arda aldığı puan kayıpları nedeniyle düşme potasının içine giren A.Konyaspor, liderlik koltuğunda oturan M.Başakşehir karşısında zor bir sınav verecek.

ETO'O VE VOLKAN KADRODA YOK

Atiker Konyaspor'da yeni transferlerden Samuel Eto'o ve Volkan Şen Başakşehir maçına alınmadı. Ligde son 4 maçında galip gelen turuncu-lacivertliler, Konya deplasmanından galibiyetle dönerse bu haftayı da lider kapatmayı garantilemiş olacak. Ligde oynadığı son 4 maçını kazanamayan Atiker Konyaspor ise 16 puanla haftaya 17. sırada giriyor.

KONYASPOR
Serkan Kırıntılı, Ferhat Öztorun, Nejc Skubic, Petar Filipovic, Ali Turan, Ali Çamdalı, Mehdi Bourabia, Deni Milosevic, Wilfred Moke, Ömer Ali Şahiner

BAŞAKŞEHİR

Volkan Babacani, Gael Clichy, Joseph Attamah, Junior Caiçara, Alexandu Epureanu, Edin Visca, Emre Belözoğlu, Stefano Napoleoni, Mahmut Tekdemir, Marcio Mossoro, Emmanuel Adebayor

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri