Kartal, Timsah’a karşı

Konyaspor, bugün deplasmanda Bursaspor ile zorlu bir 90a çıkacak. Saat 19.00da başlayacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. İki takımda da önemli oyuncular forma giyemeyecek

Bir tarafta UEFA’ya katılmanın mücadelesini veren Bursaspor, bir tarafta ise ligde kalmanın hesaplarını yapan Konyaspor. İki takımın da şiddetle puana ihtiyacı olan karşılaşma bugün Bursa Atatürk stadında saat 19.00’da başlayacak. Konyaspor sahaya en az 1 puan almak için çıkacak, ev sahibi takım Bursaspor ise kendi evinde kaybetmemenin mücadelesini verecek. Geçtiğimiz hafta Kocaelispor’u 2-0 yenerek ligde kalma umutlarını sürdüren Konyaspor’da hedef Bursa deplasmanından puanla dönmek. Bugünkü maça Veysel, Bülent, Serhat Akyüz ve Ayman’dan yoksun bir kadro ile çıkacak olan Konyaspor’da morallerin iyi olduğu, futbolcuların ise sadece kazanmayı düşündükleri belirtildi.

KONYA- BURSA 18. RANDEVUYA ÇIKIYOR
Konyaspor ile Bursaspor, bugün Turkcell Süper Lig'de oynanacak maçta 18. kez karşı karşıya gelecek. Turkcell Süper Lig'in 31. haftasında Bursa'da oynanacak maçta Konyaspor ile Bursaspor, 18. kez karşı karşıya gelecek. 1988-1989 sezonunun ilk yarısında Konya'da oynanan ve 3-1'lik skorla Konyaspor'un kazandığı karşılaşmayla başlayan rekabette, Bursaspor'un üstünlüğü söz konusu. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 17 lig maçında Konyaspor 5 galibiyeti, rakibi Bursaspor'un 7 galibiyeti bulunurken, 5 maç ise beraberlikle sona erdi. Konyaspor, bu maçlarda 15 gol atarken, Bursaspor rakibine 17 golle cevap verdi. Yarın oynanacak maçta Konyaspor'da kart cezalısı Serhat Akyüz, Veysel Cihan, Bülent Bölükbaşı, Ayman Abdelaziz'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Caner Altın, Eren Şen, Koray İçten forma giyemeyecek. Konyaspor'un yarın oynanacak Bursaspor maçına Oğuzhan, Milos, Kratochvil, Ömer, Celalettin, Fahri, Cihan, Mustafa Er, Poljac, Erdal, Serhat Akın ilk 11'yle çıkması bekleniyor.
ÇİMEN:BİZ CAN DERDİNDEYİZ
Konyaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, Bursa deplasmanından puan ya da puanlarla dönmek istediklerini belirtti. Çimen, yaptığı açıklamada, yarın Bursa’da her iki takım açısından çok büyük önem taşıyan bir maça çıkacaklarını, önemli eksiklere rağmen sahadan en az bir puanla ayrılmak istediklerini bildirdi. Bursaspor’un Ertuğrul Sağlam’ın göreve gelmesiyle birlikte çıkışa geçtiğini ifade eden Çimen, “Rakibimizin ligin ikinci yarısında belirgin bir çıkışı var. Çok iyi gidiyorlar. Ancak bizim de son haftalarda oyun anlamında bir çıkışımız söz konusu. Bu maç öncesi önemli eksiklerimiz var, ancak tecrübeli oyunculara sahibiz. Bursaspor UEFA, biz ise can derdindeyiz. Zorlu Bursa deplasmanından istediğimiz sonucu alarak döneceğimize yürekten inanıyorum” dedi. Çimen, Konyaspor’un bulunduğu yeri kesinlikle hak etmediğini, özellikle ligin ilk yarısında talihsiz puan kayıpları yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Ligin ikinci yarısında daha istikrarlı bir tablo çiziyoruz. Özellikle Sivasspor karşılaşmasıyla mücadele ve oyun anlamında bir çıkış yakaladık. Bu çıkışı ligin kalan 4 maçında da devam ettirmek istiyoruz. Bursa maçı bunun ilk adımı olacak. Teknik heyetimiz ve oyuncularımız da bu maçın öneminin bilincinde. Arzuladığımız puanları bir an önce toplayarak tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri