Kartal ter attı:3-0

Bank Asya 1. Ligin ikinci yarı hazırlıklarını Antalyada sürdüren Konyaspor, ikinci özel maçında Karşıyakayı Serbay (2) ve Gökhan Emreciksinin golleri mağlup ederek moral kazandı
Bank Asya 1. Lig’in ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Konyaspor, ikinci özel maçında Karşıyaka’yı Serbay (2) ve Gökhan Emreciksin’in golleri mağlup ederek moral kazandı

Antalya Belek’te 2. yarı hazırlık kampını sürdüren yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, ikinci hazırlık sınavını dün Karşıyaka önünde verdi. İlk özel maçta Altay’ı 2-1 mağlup eden yeşil-beyazlılar, Bank Asya 1. Lig takımlarından Karşıyaka’yı da 3-0 mağlup etmeyi başardı. Konyaspor her iki maçta da ortaya koyduğu performansla göz doldurdu. Dün oynanan karşılaşmada yeşil-beyazlı futbolcuları yönetim kurulu da yalnız bırakmadı. Karşıyaka maçını Başkanı Ahmet Şan, Basın Sözcüsü Güven Öten, Futbol Şube Sorumluları Hasan Dağlı ve Zekin Çimen’in yanı sıra eski yöneticilerden Arif Çelik’te izledi. Ayrıca yeşil-beyazlıların maçını Belek’te kamp yapan Elazığspor’un teknik heyetide izledi.
Belek Papelmon Tesisleri’nde oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Konyaspor 1-0 önde tamamladı. Bir orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk dakikalarında Robak, talihsiz bir sakatlık geçirdi. 4. dakikada sağ ayak bileğine aldığı darbeden dolayı sakatlanan Robak, yerini Can Parlayan’a bıraktı. Maçın 37. dakikasında Konyaspor öne geçti. Recep’in pasında topla buluşan Serkan, altı pasın içindeki Serbay’ı gördü ve genç futbolcu kafayla topu ağlara gönderdi ve Konyaspor 1-0 öne geçti. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.
Maçın ikinci yarısına Konyaspor iyi başladı. Sağlı sollu ataklarla Karşıyaka kalesini abluka altına alan yeşil-beyazlılar aradığı golü 61. dakikada yine Serbay ile buldu. Bu dakikada Robak’ın yerine oyuna giren Can Parlayan’ın ara pasında Serbay kaleci ile karşı karşıya geldi. Genç futbolcu, Recep’in solundan topu ağlara gönderdi 2-0. Maçta skoru belirleyen gol oyuna ikinci yarı dahil olan Gökhan Emreciksin’den geldi. 84. dakikada Alvaro’nun derin pasında topla buluşan Gökhan defansın arkasına sarktı ve kalesini terk eden Recep’in üzerinden aşırarak topu ağlarla buluşturdu ve skor’u 3-0’a taşıdı.
ANTALYA’DA SONA GELİNDİ
Konyaspor’da, Belek kampının sonuna gelindi. Hazırlıklar, yoğun antrenmanlar ve hazırlık maçlarıyla sürüyor.  Geçtiğimiz Pazartesi günü Belek’te giderek Arcadia otelde kampa giren ve program gereğince bir gün çift ve bir gün tek antrenman yapan yeşili-beyazlılar, Altay ve Karşıyaka ile de iki hazırlık maçı oynadı.  Konyaspor'un, önceki gün akşam saatlerinde yaptığı antrenmanda Aykut Uluç takımla, Muhammet Yürükuslu ve Ertuğrul Arslan ise takımdan ayrı çalıştı. Teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde yapılan antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Altay maçında oynayan oyuncular dar alanda pas çalışmasının ardından minimal değerlere göre belirlenen sürelerde tek seride 20 dakika ve 7'şer dakikadan 3 seri koşu yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle tamamlanırken, diğer oyuncular yarı sahada çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle çalışmayı bitirdi. Bugün muhtemelen çift ve Cumartesi günü de sabah bir antrenman daha yapacak olan Konyaspor’da Belek kampı Cumartesi günü öğle yemeğinin ardından sona erecek.. Kartallar, Pazar ve Pazartesi günü izini yapacaklar ve 15 Ocak’ta deplasmanda oynanacak Elazığspor maçının hazırlıkları Salı günü yenidene başlayacak. 

SAHA: Belek Papelmon Tesisleri
HAKEM: Mehmet Sözen
KONYASPOR: Pawelek, Tolga, Selim, Erdinç (Feyyaz), Alvaro, Abdullah, Serbay (Rıfat), Serkan (Niyazi), Ali Dere (Gökhan Emreciksin), Recep (Abdulkerim), Robak (Can Parlayan).
KARŞIYAKA: Recep, Ayhan, Mahmut, Ufukhan, Oliviere, Erhan, Taha, Sanbi, Şaban, Agbetu, Ferdi.
GOLLER: Dk 37-61 Serbay, Dk 84 Gökhan Emreciksin (Konyaspor)
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri