Kartal temposunu artırıyor

Ligin ikinci yarısına daha hedefli bir takım olarak girmenin hesaplarını yapan Torku Konyaspor, antrenman temposunu giderek artırıyor.

Torku Konyaspor'da Antalya kampı hazırlık maçları ve yoğun antrenmanlarla devam ediyor. Dört günlük antrenmandan sonra ilk hazırlık maçına Pazar akşamı Adana Demirspor ile oynanan karşılaşmayla çıkan Kartallar, tek golle yenilmelerine rağmen mücadeleci futbolla dikkat çekti ve ilerisi için ümit verdi. Adana Demirspor maçının ardından çalışmalara ara vermeyen yeşil-beyazlılar, dün öğle saatlerinde kondisyon çalışması yaptılar ve öğleden sonra da dinlendiler. Yeni transfer Murat Akın’ın iyi bir görüntü verdiği karşılaşmada denenmek için kampa katılan Nijeryalı Ortega Deniran ile fazla top alamamasına karşın mücadelesiyle dikkat çekti.

Torku Konyaspor, Antalya kampında ikinci hazırlık maçını yarın Hollanda 2. lig ekiplerinden Telstar ile oynayacak. Kartallar, 11 Ocak Cuma günü ise, yine Hollanda 2. Ligi'nden Fortuna Sittard ile karşılaşacak. Torku Konyaspor’un, Antalya kampında 13 veya 14 Ocak tarihinde oynaması planlanan hazırlık maçı ise hava koşullarına göre belli olacak. O tarihlerde Konya’da kar olmaması halinde takım 13 Ocak’ta Konya’ya dönerek Buca maçı hazırlıklarını burada sürdürecek. Konya’da kar olması halinde ise kamp muhtemelen 19 Ocak Cumartesi gününe kadar uzatılacak. Bu koşullarda bir maçın oynanması daha gündeme gelebilecek.

Bir diğer taraftan da transger çalışmalarını derinleştiren yeşil-beyazlılar, ekonomik sıkıntıları gidedererek sonuca ulaşmayı hedefliyor. Konyaspor'un hedefli bir takım olduğunun altını çizen yöneticiler, kamuoyundaki ortak görüşün takıma takviye yapılması yönünde olmasına katılmakla beraber, bu işin tamamen ekonomi işi olduğunun, dolayısıyla da kulübe ağır mali külfetler getirecek, transferlere sıcak bakmadıklarını söylediler.  Eksik ve ihtiyaç duyulan mevkilere abartıya kaçmadan oyuncu arayışlarının sürdüğünü bildiren yöneticiler, “puan cetveline baktığımız zaman ve hedefli de bir takım olduğumuza göre, özellikle iyi bir santrafora ihtiyacımız olduğu gerçeği var. Ancak bunu kulübün mali dengelerini sıkıntıya sokmadan ve dengeleri göz önünde bulundurarak yapacağız” görüşünde birleştiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri