Kartal Tavşanlı virajında

Konyaspor, ligin üçüncü haftasında bugün Tavşanlı linyitspor ile karşı karşıya geliyor. Yeni sezonda ikinci kez taraftarlarının karşısına çıkacak olan temsilcimizde tek hedef galibiyet

Konyaspor, ligin üçüncü haftasında bugün Tavşanlı linyitspor ile karşı karşıya geliyor. Yeni sezonda ikinci kez taraftarlarının karşısına çıkacak olan temsilcimizde tek hedef galibiyet. Yeşil-beyazlıların önemli bir eksiği yok

 

 

Konyaspor, bugün TKİ Tavşanlı Linyitspor’u konuk edecek. Dahası, Kartallar Linyit maçıyla bugün ikinci kez taraftarları karşısına çıkacak. Atatürk stadındaki maça saat 20.30’da başlayacak ve TRT’den naklen yayınlanacak. Karşılaşmada Mete Kalkavan düdük çalacak. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından, Konyaspor’un TKİ Tvaşanlı Linyitspor ile oynayacağı 3.hafta maçında görevlendirilen İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Mete Kalkavan bugüne kadar yeşil-beyazlıların sadece bir maçında görev yaptı. Konyaspor 8 Mayıs 2011’de Ankara’da oynanan Süper Lig maçında Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup olmuştu. Kalkavan’ın yardımcılığını Süleyman Özay ve Özgür Ertem yaparken, maçın dördüncü hakemi Murat Özcan.

 

Tavşanlı Linyit ile ilk kez karşı karşıya gelecek olan Konyaspor’da bu maçın hazırlıkları önceki akşam yapılan taktik çalışmasıyla devam etti. Dün de ter atarak hazırlıkları tamamlayan yeşil-beyazlılar Tatlıcak tesislerinde kampa girdiler. İki haftalık beraberlik serisinin ardından Linyitspor’u yenerek ilk galibiyetini almayı amaçlayan Konyaspor’da planlar 3 puan üzerine yapıldı. Geçtiğimiz hafta oynanan ve berabere sonuçlanan Erciyes maçının primlerinin dağıtılması moral dopingi oluşturdu.

 

Kartal’da sakatlığı nedeniyle İstanbul’da tedavi olan Ertuğrul dışında eksik yok. Uzunu süredir takımdan ayrı kalan ve A2 takımıyla çalışmalara katılan, hafta içerisinde yeniden takıma dönen Gökhan Emreciksin ile, Erciyes maçında kırmızı kart cezası nedeniyle takımdaki yerini alamayan Hakan bugün ilk 11’de yer alacak. Konyaspor Tayvanlı Linyit maçına muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Pawelek- Hakan, Erdinç, Selim, Muhammet- Serkan, Perez- Gökhan Emreciksin, Serbay (Recep), Ali Dere- Robak. Konyaspor-Tavşanlı Linyitspor maçının biletleri bugün de stad gişelerinden temin edilebilecek. Bilet ücretleri şöyle. Kapalı tribün: 25 TL.  Eski Yeşil, yeni yeşil ve kale arkası tribünler: 1 TL. Maraton tribünü 5 TL. Misafir takım tribün bilet ücretleri de 1 TL.  

 

ARTIK GALİBİYET İSTİYORUZ

 

Konyaspor’un takım kaptanı Erdinç Yavuz, Kasımpaşa ve Erciyesspor maçlarında iyi mücadele ettiklerini, yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince gol atamayıp kazanabilecekleri maçlardan berabere ayrıldıklarını belirtirken, TKİ Tavşanlı Linyitspor mücadelesinden 3 puanla ayrılarak sezonun ilk galibiyetini alıp yollarına moralli bir şekilde devam etmek istediklerini söyledi. Linyitspor karşılaşması ile ilgili düşüncelerini aktaran Yavuz, “İyi hazırlanıyoruz. İlk 2 maçta 2 puan aldık. Ama bu maçlar özellikle de geçen hafta oynadığımız Kayseri Erciyesspor maçı kazanabileceğimiz maçlardı. Son dakikalarda Ali Dere’nin şutu gol olsa şu an 4 puanımız vardı. Şimdi önümüzde Linyitspor ile kendi sahamızda oynayacağımız bir maç var. Saha avantajımızı iyi kullanarak baskılı oynamamız lazım. İki maçtaki tek eksikliğimiz gol atamamak. İnşallah ilk 3 puanımızı bu maçta alırız ve arkasını da getiririz” dedi.

 

Oynanan oyunun ve mücadelenin geride kalan 2 maçta izleyenlere ve taraftarlara büyük zevk verdiği hatırlatılan ve “Saha içerisinde kaptanlık yapıyorsun. Siz sahadaki oynanan oyundan ve verilen mücadeleden zevk alıyor musunuz ?” sorusuna Yavuz, “Açıkçası bizde saha içerisinde zevk alıyoruz. İki maçta bunu da ortaya koyduğumuza inanıyorum. Kamuoyundan aldığımız tepkilerde olumlu. Yaşadığımız sıkıntılar var. Yönetimimiz yeterli desteği bulamadığı için zor durumda. Her şeye rağmen biz elimizden geleni sahaya çıkarak yapmaya çalışıyoruz. Amacımız sezon sonunda Konyaspor’u en iyi yere taşımak” cevabını verdi. Yavuz, taraftarların maçlara yeterli ilgili göstermediğine işaret ederek, “Bunu ilk maçta gördük. Şu an Konyaspor’n her zamankinden daha fazla onların desteğine ihtiyacı var. İnşallah her zaman yanımızda olurlar ve bizleri yalnız bırakmazlar” diye konuştu.

 

MERHABA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri