Kartal tavan yaptı

Bank Asyada ilk yarıyı 37 puanla tamamlayan Konyasporda hedef, ikinci yarıda da başarılı olmak

Ligde ilk yarıyı aynı teknik direktör ile 37 puanla zirve takımları  arasında kapatan Konyaspor şanssızlıklara ve eleştirilere rağmen iyi bir performans gösterdi. Ligin ilk yarısını 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgiyle tamamlayan yeşil-beyazlılar, iç sahada 8, deplasmanda 3 galibiyet, iç sahada 1 ve deplasmanda 3 beraberlik aldı. İki yenilgisini de deplasmanda alan Kartallar; Rizespor, Karşıyaka ve Adnaspor maçlarını da deplasmanda seyircisiz olarak oynadı ve bu maçlardan 2 puan çıkartabildi. Deplasmandan 12 puan çıkartan Konyaspor, iç sahada ise 25 puan aldı. Yeşil-beyazlılar 17 maçta 29 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü. Artı 14 averaja sahip olan Kartallar, sadece Adana maçında gol atamazken, en farklı galibiyetini ise 3-1’lik sonuçla Boluspor karşısında aldı. İç sahada sadece Erciyesspor ile 1-1 berabere kalarak puan kaybeden ve diğer maçlarını kazanan Konyaspor, deplasmanda ise Gaziantep BŞ, Hacettepe ve Çanakkale Dardanelspor’u devirerek 3 puana ulaştı.

LİGE 25 GÜN ARA
Bank Asaya 1. lige 25 gün ara. Dün akşam oynanan Karabükspor-Adanaspor maçının ardından bugün başlayacak olan tatil 15 Ocak 2010’da sona erecek ve 16-17 Ocak’ta yapılacak maçlarla ikinci yarı perdesi açılacak. 9 Mayıs’ta sona erecek ligde ilk 2 sırayı alan takımlar direkt olarak Süper lige yükselecek. 3 takım ise play-off maçları sonunda belli olacak. Ligi ilk iki takım arasında bitirerek Turkcell Süper lige direkt olarak çıkmayı amaçlayan Konyaspor’da izin Pazar günü başladı.. Kartal’da bir haftalık izin 26 Aralık Cumartesi günü sona erecek ve futbolcular aynı gün öğleyin Antalya Belek’te ki Sirena Golf otelde toplanarak ikinci yarı hazırlıklarına başlayacak. Yeşil-beyazlı takımda Konya7ya dönüş tarihi netleşmedi. Ancak, hazırlık maçları da göz önüne alınarak Antalya Belek kampının 14 Ocak Perşembe günü sona ermesi beklenmekte.. Kartallar, bu dönem içerisinde yoğun antrenmanlarla birlikte yörede kamp yapan takımlarla 4-5 hazırlık maçı oynayacaklar. Konyaspor’un ikinci yarı hazırlıklarına, sakatlığı nedeniyle uzun süredir İzmir’de doktor kontrolünde çalışan Koray’ın da katılması beklenmekte.
YÖNET: BAŞARI TESADÜFİ DEĞİL
Altay maçını kazanarak devre arasına moralli girdikleri için mutlu olduklarını söyleyen Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcümüz Cengiz Yönet, 17 hafta itibariyle gelinen noktanın başarı olduğunu ve bunun kesinlikle tesadüfi olmadığını, takımın bunu mücadelesiyle ve inancıyla herkese gösterdiğini ifade etti.
Yönet, şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinden Altay’ı 2-0 mağlup ederek sezonun ilk yarısını mutlu bir şekilde tamamladıklarını belirterek, "İlk yarının son maçını kazandığımız için mutluyuz. Sezonun ikinci yarısına daha moralli bir şekilde hazırlanacağız. Konyaspor tarihinin en başarılı sezonunu yaşıyoruz. Bu bir şans değil, bu bir tesadüf kesinlikle değil. Gerçekten çok iyi, kişilikli, işini çok iyi yapan bir oyuncu topluluğu, işini çok seven bir teknik direktörümüz ve ekibi, işini layıkıyla yapmaya çalışan bir Yönetim Kurulu ve Başkanımız var. Başkanımız Sayın Bahattin Karapınar, futbolu yakından takip eden ve çok iyi bilen birisi. Zamanının neredeyse tamamını Konyaspor için harcıyor. Yine aynı şekilde Başkan Yardımcımız Ekrem Coşkun bey, zamanının büyük bir bölümünü Konyaspor'a ayırıyor. Diğer tüm yönetici arkadaşlarımızda Konyaspor'un başarısı noktası zamanlarını Konyaspor ile geçiriyor. Bu başarı tesadüfen elde edilmiş bir başarı değil. Altay maçında takımımızı son derece centilmen bir şekilde destekledikleri için taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri