Kartal sürpriz yapar

Son haftaların en başarılı takımı unvanını elinde bulunduran Konyaspor, bugün Rizeye uçuyor. Yeşil-beyazlı ekibin tek düşüncesi güçlü rakibinden puan almak. Kartalda tek eksik Erdinç Yavuz
Konyaspor’da, Rizespor maçının hazırlıkları tamamlandı. Yeşil-beyazlıların Rize seferi bu sabah başlayacak. Ligde, gençlerle takviyeli kadrosuyla, ilk 8 hafta da başarılı biri performans sergileyen ve 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 13 puanla 9. sırada yer alan Kartallar, Rize maçına da puan umuduyla hazırlandı. Sezon başından buyana deplasmanda yenilmeyen ve 2 galibiyet, 2 beraberlik çıkartan yeşili-beyazlılar, aynı başarıyı Rize deplasmanında tekrarlamayı amaçlıyor.
Kartallar, Çaykur Rizespor ile Pazar günü oynayacakları maçın hazırlıklarını dün tamamladı.. Önceki gün Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde Çabukluk, 5’e 2 pas çalışması ve savunma-hücum organizasyonları üzerine bir çalışma gerçekleştiren Kartallar, dün de taktik ağırlıklı biri çalışma yaparak hazırlıkları tamamladılar. Konyaspor kafilesi, Rize’ye bu sabah, tarifeli uçakla İstanbul’a, oradan da saat 12.35 uçağıyla Trabzon’a uçacaklar. Kafile Trabzon’dan otobüsle Rize’ye geçerek Dedeman otelde kampa girecek. Yeşili-beyazlılar, Pazar günü saat 13.30’da oynanacak Çaykur Rizespor maçının ardından tekrar Trabzon’a dönecekler ve saat 20.40 uçağıyla Ankara, oradan da kulüp otobüsüyle Konya’ya dönecekler.
Konyaspor’da, sakatlığı nedeniyle İstanbul’da tedavi gören ve ilki yarıyı kapatan Ertuğrul ve kırmızı kart cezası nedeniyle Erdinç yarınki maçta forma giyemeyecek. Erdinç’in yerinde muhtemelen genç futbolcu Abdülkadir forma giyecek.  Sakatlığı tamamen geçen ve Karşıyaka maçının ikinci yarısında görev alan Serkan ise takımdaki yerini alacak. Konyaspor’da, futbolcu alacaklarının biri kısmının ödenmesi, kalanının da Bayram öncesi ödenecek olması futbolcular üzerinde moral dopingi oluşturdu. Antrenmanlarda oldukça neşeli ve hırslı görünen yeşil-beyazlı futbolcular, Rize deplasmanından da puanla döneceklerini yinelediler.  
HAKAN: KAZANMAK İSTİYORUZ
Konyaspor’un tecrübeli futbolcusu Hakan Aslantaş, son haftalarda takım olarak istenilen düzeye gelmeye başladıklarını ve bunun da beraberinde galibiyetleri getirdiğini söyledi. Hakan, zor bir deplasman olan Çaykur Rizespor maçında kazanma adına ellerinden gelen tüm gayreti ve mücadeleyi sahaya yansıtacaklarını dile getirdi. Ligin deplasmanda iyi oynayan ve başarılı sonuçlar alan iki takımını karşı karşıya getirecek önemli bir maça çıkacaklarını belirten kaptan Hakan Aslantaş, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Zor bir maç bizi bekliyor. Rizespor ligin favori takımlarından. Bizimde iyi bir gidişatımız var. Lider ile aramızdaki puan farkı 3 olmasına rağmen şu an için orta sıralardayız. Bunu fazla abartmamamız lazım. Ama bulunduğumuz konuma da sevinmemiz en doğal hakkımız. Çünkü geçen sezon çok üzüldük. Deplasmanda kazanmak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Az gol yiyen bir takımız. Kazanmasak da kaybetmemek bizim çıkışımızı sürdürmemiz adına önemli.”
Sezona başlarken ortaya konulan hedefler ve haftalar ilerledikçe alınan sonuçlarla takımın üst sıralarda kendisine yer bulmasıyla birlikte hedeflerde değişiklikler olduğunu ancak bunun kendilerinin ayaklarını kesinlikle yerden kesmediğini, aksine yere daha sağlam basmalarına neden olduğunun da altını çizen tecrübeli oyuncu Hakan Aslantaş, sözlerini şöyle tamamladı. Ligin 34 hafta olduğunu unutmamamız lazım. Erken sevinip sonrasında düşüşe geçmektense biraz daha sabırlı hareket ederek yere sağlam basarak yolumuza devam etmemiz gerekir. Takımımız iki üç maçtır tam anlamıyla oturdu diyebiliriz. Seyircimize son maçta verdikleri destekten dolayı teşekkür ederken, kalan haftalarda da bu desteğin artarak devam etmesini diliyoruz. İnanıyorum ki, tüm güzellikleri bir arada yaşayarak yolumuza devam ederiz.”
LİGE 9. HAFTA MAÇLARI BAŞLIYOR
Öte yandan Bank Asya 1. Lig’e 9. hafta karşılaşmalarıyla devam edilecek. 1. Lig’de 9. hafta maçlarının programı şöyle: Bugün: 13.30 Boluspor-Kayseri Erciyesspor (Bolu Atatürk), 16.00 Karşıyaka-Kartalspor (Alsancak), 19.00 Sakaryaspor-Denizlispor (Sakarya Atatürk). Yarın: 13.30 İstanbul Güngörenspor-Bucaspor (Mimar Yahya Baş), 13.30 Giresunspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor (Giresun Atatürk), 13.30 Çaykur Rizespor-Konyaspor (Yeni Rize), 13.30 Akhisar Belediyespor-Kasımpaşa (Akhisar Belediye), 16.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Elazığspor (Kamil Ocak), 19.00 Adanaspor-Göztepe (Adana 5 Ocak).
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri