Kartal sıkı çalışıyor

2. yarıya Bursaspor beraberliği ile başlayan Konyaspor, Eskişehir deplasmanına hazırlanıyor.
Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısına, iç sahada Bursaspor beraberliğiyle başlayan Konyaspor’da gözler, önümüzdeki Pazartesi akşamı deplasmanda Eskişehirspor ile oynanacak maça çevrildi. Ara transferde kadrosunu 4 yerli ve 4 yabancı olmak üzere 8 futbolcuyla güçlendiren ve futbol olarak da Bursa karşısında ilk yarıya oranla daha iyi bir görüntü veren Konyaspor’da, Eskişehir maçı hedefinin de en az 1 puan olduğu bildirildi.
Yeşil-beyazlı takımda, bu önemli karşılaşmanın hazırlıkları çift antrenmanla sürüyor. Önceki akşam, Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan antrenmana Basem Abbas katılmazken, sabah izinli olduğu için çalışmaya katılmayan Ertuğrul Arslan bir süre düz koşu yaptıktan sonra tesislere geçti. Isınma hareketleriyle başlayan ve top kontrolüne dayalı pas çalışması ile devam eden antrenmanda hafif bir sakatlık geçiren Mehmet Sedef tesislerde tedavi oldu. Daha sonra taktik çalışma gerçekleştiren oyuncular, antrenmanı çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle tamamladı.
ABBAS VE MURAT TOSUN DÖNDÜ
Kartallar, dün sabah kondisyon, akşam da Tatlıcak sahasında taktik çalışması yaptılar. Antrenmana, Irak milli takımından dönen Bassem Abbas’da katıldı. Bu arada; Trabzonspor’dan ligin ilk yarısında kiralanan, ancak sakatlığı nedeniyle bir türlü forma giyme şansı bulamayan Murat Tosun’un ara transferde gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Teknik heyetin isteği doğrultusunda, yönetim kurulunun aldığı kararla bu futbolcu takıma geri döndü ve çalışmalara başladı. 
5 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ
Konyaspor’da, bu sezon başında transfer edilen yabancı futbolculardan 5’inin sözleşmesi feshedildi. Alınan bilgilere göre; geçtiğimiz günlerde karşılıklı olarak varılan anlaşma gereğince sözleşmeleri feshedilen Syyla, İvan Lietava ve İbrahima Bangoura’nın ardından önceki gün Martin Klein ve dün de Borek Dockal’ın sözleşmeleri feshedildi. Böylece Konyaspor’da transfer edilen son iki yabancı futbolcuya da kontenjan açılmış oldu. Kamil Zayatte ile Alvaro Perez Mejia’nın İngiltere ve Fransa Futbol Federasyonlarından ilgili yazılarının gelmesinin ardından lisansları çıkartılacak. Her iki futbolcu da hazır olmaları halinde Eskişehir maçında takımdaki yerlerini alabilecek.
KARAPINAR: KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ
Takviyelerle güçlenen Konyaspor’un bulunduğu alt sıralardan kurtulması adına ilk 4 haftada oynanacak maçların çok önemli olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Eskişehirspor ile deplasmanda yapacağımız maça kazanmak için çıkacaklarını ve takımın bunu başaracak gücünün olduğunu söyledi. Bursaspor maçı ile ilgili genelde olumlu bir izlenim oluştuğunu ifade eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, “İkinci devrenin ilk maçını iç sahada Bursaspor ile oynadık  ve 0-0 berabere kaldık. Yapmış olduğumuz transferlerin son durumlarını görme imkanı bulduk. Bursaspor maçının ardından takımımız ile ilgili olarak genelde olumlu bir izlenim oluştu. Eskişehirspor ile oynayacağımız maçtan mutlaka 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Bütün maçlarımıza olduğu gibi Eskişehirspor mücadelesine de 3 puan için çıkacağız. Coşkulu ve bu coşkusunu kazanma azmiyle birleştiren iyi bir takım oluşturmak istiyoruz. Öyle olacağına da inanıyoruz ve Eskişehirspor deplasmanından 3 puanla döneceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
Karapınar, “Sadece 1 maçı geride bıraktık ve önümüzde birbirinden zorlu ve önemli 16 maç daha var. Kaliteli oyuncular transfer ettik. Kadromuza dahil ettiğimiz isimler geçmişleri başarılı olan ve bu başarılarını Konyaspor’a da yansıtacağına inandığımız isimler. Oyuncularımızın Konyaspor’a yapacakları katkıyı görmemiz gerekir. Takımımızı ve transferlerimizi sadece 1 maçla değerlendirmememiz lazım. Futbolcuların birbirleri uyumunu ve takım olma kabiliyetlerini arttırırsak çok daha başarılı bir Konyaspor seyrettireceğiz. İlk haftalar çok önemli. Alacağımız puanlar hem takımımızın direncini arttıracak hem de moral motivasyonunu yükseltecektir. İlk 4 maçımızdan en az puan kaybıyla ayrılırsak ligi daha farklı yerlerde bitirme umudumuzda oluşmuş olur” derken, transfer ile ilgili olarak sorulan bir soruya da şu cevabı verdi: “Takımın skor gücüne katkı sağlayacak bir isim arıyoruz. İnşallah bu transferi birkaç gün içerisinde bitiririz. Devre arası yapılan transferlerin takıma uyum sağlaması çok zor. Dolayısıyla sıkıntı yaşamama adına çok dikkatli davranıyoruz. İyi bir transfer daha yapmak amacındayız.” 
ESKİŞEHİR-KONYA MAÇI M. KAMİL ABİTOĞLU’NUN
Spor Toto Süper Lig’de 19. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor’un Eskişehir deplasmanında oynayacağı zorlu maçta Mustafa Kamil Abitoğlu görev yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında 30 Ocak Pazar günü yapılacak haftanın önemli maçını, hakem Bünyamin Gezer yönetecek. Ligde 19. hafta maçlarını yönetecek hakemler şunlar: 29 Ocak Cumartesi: 13.30 Kardemir Karabükspor-Kayserispor: Hüseyin Göçek 14.00 Sivasspor-Medical Park Antalyaspor: Yunus Yıldırım 17.00 Bucaspor-Kasımpaşa: Kuddusi Müftüoğlu 19.00 Bursaspor-Galatasaray: Bülent Yıldırım 30 Ocak Pazar: 14.00 Ankaragücü-Manisaspor: Abdullah Yılmaz 15.00 İstanbul Belediyespor-Beşiktaş: Fırat Aydınus 17.00 Gaziantepspor-Gençlerbirliği: Süleyman Abay 19.00 Fenerbahçe-Trabzonspor: Bünyamin Gezer 31 Ocak Pazartesi: 20.00 Eskişehirspor-Konyaspor: Mustafa Kamil Abitoğlu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri