Kartal rekora koşuyor!

Konyaspor, ligin başından buyana geçen 13 hafta da deplasmanda yenilmeyen takımlar arasında yer aldı. Yeşil-beyazlılar, 8 beraberlikle Bank Asyanın en fazla berabere kalan takımı durumunda

Konyaspor, ligin başından buyana geçen 13 hafta da deplasmanda yenilmeyen takımlar arasında yer aldı. Yeşil-beyazlılar,  8 beraberlikle Bank Asya’nın en fazla berabere kalan takımı durumunda

 

 

Konyaspor’da galibiyeti kaçırmanın üzüntüsü hakim. Ligde, 3. sırada yer alan rakibi karşısında çok iyi mücadele eden ve öne geçmesine karşın bunu koruyamayan,  iki golü de ofsayt gerekçesiyle hakeme tarafından iptal edilen yeşili-beyazlılar Konya’ya üzgün döndü. Kaleci Pawelek ve genç futbolcu Selim Ay ise maçı değerlendirdiler ve galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söylediler.

 

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Akhisar Belediye Gençlik Spor karşısın hakemin gazabına uğrayan Kartallar, kaybedilen 2 puanının yanı sıra 4. sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen Serkan ile birde kayıp verdiler. Genç futbolcu, bu hafta iç sahada oynanacak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyemeyecek. Takımda Ertuğrul dışında başka eksik yok.

 

Konyaspor, ligin başından buyana geçen 13 hafta da deplasman yenilmeyen takımlar arasında yer aldı.. Yeşil-beyazlılar, 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 1 yenilgi sonrası 20 puanla, Boluspor’un son dakikada kazanması sonrası puan sıralamasında bir basamak aşağıya inerek 8. sırada yer aldı.. 8 beraberlikle, ligde en çok berabere kalan takım olan Kartallar, 1 yenilgiyle en az mağlup olan ve 6 golle de ligde en az gol yiyen takım unvanına sahip bulunuyor.

 

SELİM AY, FAZLA SEVİNEMEDİK

 

Konyaspor’un genç stoperi Selim Ay, “üzgünüz” dedi. Akhisar Belediye Gençlik ve Spor karşısında iyi mücadele ettiklerini ve 1-0 öne geçmelerine rağmen skor avantajını koruyamadıklarını belirten genç oyuncu Selim, iki gollerinin sayılmadığı maçta galibiyeti kaçıran taraf oldukları için 1 puana fazla sevinemediklerini söyledi.

 

Genç futbolcu Selim Ay açıklamasını ş öyle sürdürdü. "Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Pozisyonlarımız var. Attığımız ama iptal edilen iki golümüz var. Buna rağmen skor olarak 1-0 öne geçtik. Ancak üstünlüğümüzü koruyamadık. Kazanabileceğimiz bir maçtan berabere ayrıldık. Bana göre galibiyeti kaçırdığımız için kaybedilen 2 puan var. Ama Bank Asya 1.Lig'de alınan her puan değerli. Bunu görüyoruz. Son 1 haftada oynadığımız 2'si deplasman 3 maçtan berabere ayrıldık. Kaybetmeyen bir takım olduk. Ama bu beraberliklerin alışkanlık yapmasından korkuyoruz. Onun için oynayacağımız ilk maçı kazanarak yeniden kendimize gelmek ve üst sıralardan kopmamak istiyoruz."

 

PAWELEK; SERİYE SON VERECEĞİZ

 

Konyaspor’un başarılı kalecisi Pawelek, Akhisar maçını değerlendirdi. Akhisar Belediyesi Gençlik ve Spor karşısında öne geçmelerine rağmen bu avantajı koruyamadıklarını ve bir anlık dalgınlıktan dolayı yedikleri golle kazanabilecekleri maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade eden Polonyalı kaleci Pawelek beraberlikler serisine alınacak 1 galibiyetle son vermek istediklerini söyledi.

 

Zevkli ve çekişmeli bir maç olduğunu ve izleyenlerin keyif aldığına inandığını belirten Pawelek sözlerini şöyle sürdürdü. "İlk yarıda her iki takımında pozisyonları vardı. Bizim attığımız gol ofsayt diye iptal edildi. Eğer o gol olsaydı maç bizim adımıza ilk yarıda bitmiş olabilirdi. İkinci yarıya iyi başladık. Baskı kurduk. Yine gol attık ama ikinci kez iptal edildi. Oyun disiplininden kopmadık ve 1-0 öne geçtik. Ama bir anlık dalgınlığın sonucu kalemizde golü gördük. Zorlu deplasmanlarda alınan 1 puan her zaman için önemli. Fakat oynadığımız oyun, mücadelemiz ve verilmeyen gollere bakıldığında galibiyeti kaçıran taraf olduğumuz görülüyor. 3 maçtır berabere kalıyoruz. Artık kazanmak istiyoruz. Bunun için ilk engel önümüzdeki Gaziantep B.Ş.Bld.Spor maçı. 3 puan aldığımız takdirde yeniden bir çıkış yakalayacağımıza inanıyoruz."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri