Kartal rahatlama fırsatını kaçırdı

Bu sezon kümede kalma mücadelesi veren Atiker Konyaspor Bursaspor deplasmanında 2-1 kaybederek rakiplerinin puan kaybettiği haftada rahatlama adına büyük bir fırsatı tepti

Spor Toto Süper Ligde sezon başından beri sancılı günler geçiren Konyaspor, ateş hattından uzaklaşmak ve rahatlamak adına Bursaspor deplasmanına çıktı. Yeşil-beyazlı ekip 2-1 kaybederek rakiplerinin puan kaybettiği haftada rahatlama adına büyük bir fırsatı tepti. Atiker Konyaspor bu maçı kazanmış olsaydı puanını 35 yapacak ve 13. sıraya kadar yükselecekti.

BU YENİLGİ HESAPTA YOKTU

Küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Atiker Konyaspor Bursaspor deplasmanında oynadığı kötü futbolla sahadan 2-1'lik yenilgi ile ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekip 5 hafta sonra kaybederken 32 puanda ve 15. sırada kaldıAtiker Konyaspor’un son haftalarda yakaladığı seriler Bursa’da bitti. Bursaspor maçının öncesinde 5 maçta 11 puan toplayan ve hiç gol yemeyen yeşil-beyazlı temsilcimizin Bursaspor deplasmanında bu serileri sona erdi. Anadolu Kartalı, Süper Lig’de 5 maç sonra mağlup oldu ve kalesinde de gol gördü.Konyaspor, bu maçın öncesinde Kayserispor, Osmanlıspor, Sivasspor, Antalyaspor ve Kasımpaşa maçlarında mağlup olmazken, kalesinde de gol görmemişti.

BU HAFTAYI RAHAT GEÇİRECEKTİ

Bursaspor deplasmanında şok bir yenilgi alan Atiker Konyaspor bu maçı kazanması halinde kümede kalma adına çok rahat bir nefes alacaktı. Yeşil-beyazlı ekip Alanyaspor ve Antalyaspor ile aynı puana sahip olarak averajla rakiplerinin üzerine çıkmış olacak aynı zamanda 16. Sırada bulunan Osmanlıspor ile puan farkını 5’e çıkarmış olacaktı. Karabük deplasmanında da kazandığı takdirde kümede kaldığını resmen ilan etmiş olacaktı.

RAKİPLER BU HAFTA BİRBİRİYLE OYNAYACAK  

Atiker Konyaspor haftayı 32 puanla 15. Sırada tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip bu hafta Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Rakibin küme düşmesi kesinleşirken Atiker Konyaspor bu maçta hata yapmadan kazanmak istiyor.  Yeşil-beyazlı ekip bu maçı kazandığı takdirde puanını 35 yapacak.  Konyaspor’un kümede kalma adına yarış içinde olduğu rakipleri bu hafta birbirleriyle oynayacak.  35 puanla 13. Sırada yer alan Alanyaspor evinde 32 puanla 16. Basamakta yer alan Osmanlıspor’u konuk edecek. Karşılaşma cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak. Konyaspor’u yakından ilgilendiren bir başka mücadele ise Gençlerbirliği ile Antalyaspor arasında oynanacak. Bu maç öncesinde Gençlerbirliği 30 puanla 17. Sırada bulunurken Antalyaspor ise 35 puan ve averajla 14. sırada yer alıyor. İki ekip Pazar günü saat 16.00’da 19 Mayıs Stadyumunda karşı karşıya gelecek.  Bu maçların sonuçları Atiker Konyaspor’un kümede kalmasına direkt etki edecek.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri