Kartal rahat bir nefes aldı

Süper Lig'de 13. hafta maçında Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek galibiyete ulaşan Torku Konyaspor'da yüzler gülerken, haftaya oynanacak olan Akhisarspor maçı için hazırlıklar bugün başlayacak. Kartal, iç sahada 5. galibiyete imza attı

Süper Lig'de 13. hafta maçında Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek galibiyete ulaşan Torku Konyaspor'da yüzler gülerken, haftaya oynanacak olan Akhisarspor maçı için hazırlıklar bugün başlayacak. Kartal, iç sahada 5. galibiyete imza attı

Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor galibiyetiyle rahat bir nefes aldı. Rakibi karşısında eksik kadroya rağmen mücadeleci futboluyla sonuca giden yeşil-beyazlılar, iki basamak üste çıkarak 13. haftayı 12. sırada kapattı.. Ligde, iç sahada Rizespor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle devirerek 5. galibiyetini alan, Torku Konyaspor’da yüzler güldü. Lige iyi başlamasına karşın son haftalarda düşüş yaşayan ve Konyaspor maçını yeni bir başlangıç olarak gören rakibi karşısında iyi mücadele eden Kartallar’da maç sonrası soyunma odasında adeta bayrama havası vardı.

Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Erciyesspor, Antalyaspor ve Rizespor karşısında aldığı galibiyetler ve Gaziantep deplasmanından çıkardığı 1 puanla, toplam 16 puana ulaşan Torku Konyaspor’da hedef, ilk yarıda kalan 4 maçı da en az puan kaybıyla kapatarak 20 puan barajını aşmak. Yeşil-beyazlı takımda, Rize maçından sonra teknik adamlar tarafından futbolculara bir gün izin verildi. Dün dinlenen Kartallar, Cumartesi günü deplasmanda oynanacak Akhisar Belediye Gençlikspor maçının hazırlıklarına bugün öğle saatlerinde yapacakları antrenmanla başlayacaklar. Takımda, sakat futbolcular Ali Turan ve Djalma’nrın durumlarının iyi olduğu, Rize maçında dinlendirildikleri öğrenildi. Yunanistan’a giden Gekas’ın ise bugün geleceği kaydedildi. Böylece Konyaspor’da Kokaloviç dışında eksik kalmadı. Bu futbolcunun durumunun da iyiye gittiği bildirildi.

KARTAL İÇ SAHADA GÜLÜYOR

Ligde bu sezon deplasmanda maç kazanamayan Torku Konyaspor, 5 galibiyetini de sahasında elde etti. İç sahada çıktığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 yenilgi alan yeşil-beyazlılar, deplasmanda 6 karşılaşmanın birinden beraberlik, 5'inden ise mağlubiyetle ayrıldı. Sahasında topladığı 15 puanla iç saha puan durumunda 19 puanlı Trabzon, 17 puanlı Fenerbahçe ve 15 puanlı Sivasspor'un ardından averajla 4. sırada yer alan Torku Konyaspor, deplasmanda ise 1 puanla dış saha puan durumuna göre son sırada kaldı. Ligde bu sezon ilk galibiyetini birinci hafta sahasında Fenerbahçe'ye karşı 3-2'lik skorla elde eden yeşil-beyazlı ekip, ikinci galibiyetini 5. haftada Gençlerbirliği'ne karşı 1-0'lık skorla aldı. Konya ekibi ligin 7. haftasında Kayseri Erciyespor'u 1-0 ile geçerken, 11. haftada Medical Park Antalyaspor'u 2-0 yenerek 4. galibiyetini elde etti. Yeşil-beyazlılar, dün oynanan maçta da Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek sahasındaki 5. galibiyetine ulaştı. Geride kalan haftada evinde Kasımpaşa'ya 2-1, Bursaspor'a ile 1-0 yenilen Torku Konyaspor, dış sahada Gaziantepspor ile 3-3 berabere kalarak deplasman karnesine 1 puan yazdırabildi. Torku Konyaspor, deplasmanda Sivasspor, Elazığspor, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş'a yenildi. İç sahada 10 gol atıp 6 gol yiyen yeşil-beyazlılar, dış sahada ise 5 gol atarken kalesindeki 14 gole engel olamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri