Kartal, pusuya yattı

Altay maçına hazırlanan Konyasporda çalışmalar sürerken, teknik direktör Hüsnü Özkarayı sakat ve cezalı oyuncular düşündürüyor. Orta sahada Vahit ile Mehmet Ayazın alternatifleri aranıyor

Konyaspor'da, yarın iç sahada Altay ile oynanacak maçın hazırlıkları sürüyor.  Bu önemli karşılaşmanın hazırlığını Çarşamba günü yaptığı antrenmanla devam ettiren yeşil-beyazlılar, dün de taktik ağırlıklı bir antrenman daha yaptılar. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktörümüz Hüsnü Özkara yönetiminde önceki gün yapılan antrenmanda hafif sakatlıkları bulunan Abdulvahit, Eser ve Erdal takımdan ayrı olarak düzkoşu yaptı. Düzkoşu ve ısınma hareketleriyle başlayan, 5'e 2 ile devam eden antrenman, taktik çalışma ve çift kale maç ile sona erdi. Konyaspor’da Mehmet Ayaz’ın cezası, Vahit’in de sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olmaları teknik ekibi düşündürürken, teknik direktör Hüsnü Özkara, bu oyuncuların alternatiflerini bulmaya çalışıyor.

Kartallar’da, dün Tatlıcak tesislerinde yapılması gereken taktik çalışması, teknik adamlar tarafından iptal edildi. Altay maçının son çalışması bugün ter idmanı şeklinde gerçekleştirilecek ve futbolcular tesislerde kampa alınacak. Konyaspor’da moral süper. Futbolcuların Altay maçına en iyi şekilde hazır olmaları teknik adamların yüzünü güldürdü.  Yeşil-beyazlılar Altay’ı yenmeleri ve Karabükspor’un da Pazartesi günü Adanaspor karşısında puan kaybetmesi halinde ilk yarıyı lider bitirecek.  Konyaspor’da, Altay maçının ardından futbolculara  5 gün izin verilecek ve futbolcular 25 Aralık Cuma günü Antalya Belek’teki Sirena Golf otelde toplanarak ikinci yarı hazırlıklarına başlayacaklar. Kamp muhtemelen 14 Ocak tarihine kadar devam edecek ve bu dönem içerisinde yoğun antrenmanlarla birlikte en az 5 hazırlık maçı oynanacak. Bilindiği gibi Bank Asya 1. ligde ikinci yarı 16-17 Ocak’ta oynanacak maçlarla başlayacak ve 9 Mayıs’ta sona erecek. Konyaspor’da, Giresun maçında sakatlanan Abdulvahid’in Altay’a karşı oynayıp oynamayacağı bugün antrenmanda    netlik kazanacak. Sarı kart cezasını tamamlayan Yusuf ise bir hafta aradan sonra yeniden forma giyecek. Konyaspor’da planlar galibiyet üzerine yapılıyor. Tüm camia 3 puan için kenetlendi.
KARAPINAR:BAŞARILI TAKIMIZ
Son yılların en başarılı Konyaspor’unu izlettirdiklerini ve  Süper Lig hedefiyle yollarına emin adımlarla devam ettiklerini söyleyen Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, Cumartesi günü oynayacak Altay maçını seyircilerin desteğiyle kazanacaklarını ve bu konuda teknik heyet ile oyunculara güvenlerinin tam olduğunu söyledi.
Ç.Rizespor maçı öncesinde olduğu Giresunspor deplasmanı öncesinde de teknik heyet ve oyuncu alacaklarının ödenmesine rağmen takımın iki maçı da kaybettiği şeklindeki görüşe açıklama yaparak sözlerine başlayan Bahattin Karapınar, “Yönetim Kurulu olarak bizim öncelikli görevimiz teknik heyet ve futbolculara verdiğimiz sözleri yerine getirmek. Belki bu iki maçta yaşananlar bir tesadüf olmuştur. Giresunspor çok zor bir deplasmandı. Bundan sonraki haftalarda pekçok takımın Giresun deplasmanında sıkıntılar yaşayacağını tahmin ediyorum. İlk yarısını çok iyi oynadığımız ve rahatlıkla 1 puan getirebileceğimiz maçı 15 dakika içerisinde yediğimiz gollerle mağlup bitirdik. Artık bizim için bu maç geride kaldı ve üzerinde durmamak lazım. Lig devam ediyor. 34 puanla ligin zirvesindeyiz. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Basınımızla, taraftarımızla, yönetimimizle, Konyaspor kamuoyu ile takımımıza sahip çıkıp, 34 puanla bulunduğumuz yerin kıymetini bilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Burada son yılların en başarılı Konyaspor’u var” dedi.
Karapınar, Altay  maçı hakkında da şunları söyledi: “Sezona başlarken tahmin ettiğimiz gibi üst grubu oluşturan takımlar peş peşe sıralandı. Bunların içerisinde Konyaspor’umuz, Karabükspor ve Altay zaten görünüyordu. Cumartesi günü oynayacağımız maça iyi hazırlanıyoruz. Teknik heyetiyle, oyuncularıyla Konyaspor’a yakışır iyi bir ekip kurduk. Bu birlik beraberliğimizi sürdürmemiz gerekir. Taraftarlarımızın büyük desteğiyle Altay maçından galibiyetle ayrılacağımıza inanıyoruz. Sahamızda ilk yarı boyunca başarılı bir grafik çizdik. Şu an da Bank Asya 1.Lig’de en başarılı iç saha takımlarından biriyiz. Bu avantajımızı Altay maçında da devam ettireceğiz ve güzel bir galibiyetle devre arasına girmek istiyoruz. Oyuncularımız ve teknik heyetimiz işin bilincindeler. Umut ediyorum ki 3 puanla ayrılacağız...”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri