Kartal Ordu yolcusu

Pazar günü deplasmanda Ordusporla zorlu bir karşılaşmaya çıkacak olan Konyasporda hedef galibiyet. Yeşil-beyazlı ekipte cezası sona eren Görkemde 18 kişilik kadroda yer alacak. Kartalın morali iyi
Konyaspor’da Ordu seferi başlıyor. Orduspor ile oynayacağı 6.hafta maçının hazırlıklarının Konya bölümünü dün yaptığı antrenmanla tamamlayan yeşil-beyazlılar, Ordu’ya bugün sabah gidecekler. Deplasmanda aldığı galibiyetlerle hayat bulan ve 13 puanla ligin zirvesine oturan Kartallar, Orduspor’u da yenerek seriyi sürdürmeyi amaçlıyor.
Konyaspor’da, önceki  akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirilen günün ikinci çalışmasına hasta olan ve tesislerde çalışan Uğur Yanıkdemir katılmazken, Ramazan Kahya fizyoterapist Ahmet Bayrak yönetiminde çalıştı.
Isınma hareketleri ile başlayan, iki grupta yapılan dar alanda top tekniğine dayalı çalışma ile devam eden antrenman, üç seri halinde yarı sahada yapılan mini turnuva maçları ve açma-germe hareketleri ile sona erdi.
Kartallar, dün de maçın oynanacağı saatte Tatlıcak tesislerinde Konya’daki son çalışmayı yaptılar.. taktik ağırlıklı antrenmanda tüm futbolcuların oldukça hırslı ve neşeli oldukları gözlendi. Antrenmanı futbol şube sorumluluğuna getirilen Abbas Kılınç da izledi. Konyaspor kafilesi bugün sabah kahvaltısının ardından karayoluyla Bolu’ya uğurlanacak. Kafilede, 2 maçlık kırmızı kart cezasını tamamlayan defans oyuncusu Görkem de yer alacak. Konyaspor kafilesi Bolu’da Balyıktaşı otelde konaklayacak. Kartallar, bugün ve yarın Orduspor tesislerinde iki çalışma yapacaklar. Konyaspor’da, Kartalspor maçının galibiyet primlerinin ödenmesi de moral dopingi yarattı. Ancak, prim miktarı konusunda açıklama yapılmadı. Konyaspor, Ordu maçına son iki maça çıkan 11’den bir değişik kadro ile mücadele edecekler. Rahatsız olan UğurYanıkdemir’in Orduspor’a karşı oynamasının zor olduğu ileri sürüldü.
ORDU-KONYA 35 SENE SONRA
Orduspor ve Konyaspor Türkiye Ligleri’nde 35 senedir karşılaşamıyordu. İki takım bu hafta Bank Asya 1. Lig’de kozlarını paylaşacak. Bank Asya 1.Lig’in zirvesinde yer alan Konyaspor, 6.hafta karşılasmasında Ordu deplasmanına gidecek. Yeşil-beyazlı takım 35 sene aradan sonra Orduspor ile karşılaşacak. Bugüne kadar 8 kez karşılaşan Orduspor ve Konyaspor, en son 1974-75 sezonunda karşılaştı. 2.Lig Kırmızı Grup adı altında karşılaşan iki takım 35 sene sonra birbirlerine üstünlük kurmaya çalışacak. 1974-75 sezonunda oynanan maçlarda, Orduspor kendi sahasında Konyaspor’u  3-0 mağlup ederken, Konyaspor, Konya’da oynanan maçta rakibini 1-0 ile geçti. 35 sene aradan sonra oynanacak Orduspor - Konyaspor karşılaşması pazar günü 19 Eylül Stadı’nda oynanacak. Maçın başlama saati 16:00.
ŞEHRİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR
Konyaspor Menajeri Mustafa Eraydın, Kartalspor maçından kendilerine ait dersleri çıkarttıklarını, başarıya giden yolda tüm Konya şehrinin kenetlenmesi ve birliktelik sağlamasının en önemli unsur olduğunu söyledi.
Eraydın açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi: “Şu andan itibaren bu takım hedefine kilitlenmiş, tek düşünce, tek soluk olarak sert adımlarla ilerlemektedir. Bizim Konya şehrinin ayağa kalkmasına büyük Konyaspor taraftarının stadyuma gelmesine ve bütün kuruluşlarımızın ve özel sektörümüzün her türlü desteğine ihtiyacımız vardır. Konyaspor, Konyamızın sosyal yüzüdür, marka değeridir. Bu takım etrafında yönetim, teknik heyet, futbolcu, büyük konyaspor taraftarı ve basın kenetlenmeli ve şehrin büyükleri bizlere sahip çıkmalıdır. Bu birleşme ve sinerji bizi arzuladığımız, ait olduğumuz Süper lige geri döndürecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri