Kartal moralsiz

Karşıyaka maçını kazanarak ilk iki takım arasına girme şansını büyük ölçüde kaybeden Konyaspor’da Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıkları sürüyor. Yeşil-beyazlı ekipte hedef play-off

Bank Asya 1. ligde, ilik iki şansını, ikinci yarıda aldığı beklenmedik sonuçlarla azaltan, ancak umutlarını son 9 haftaya taşıyan Konyaspor’da, Pazar günü deplasmanda oynanacak Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıkları devam ediyor.

Tatlıcak tesislerinde dün öğle saatlerinde yapılan antrenmanda futbolcuların morallerinin bozuk olduğu gözlendi. Yeşil-beyazlı yönetici ve teknik adamlar, futbolcuların moral motivasyonlarını artırmak için çalışmalarını sürdürmekte. Konyaspor’da, Mersin maçı öncesi  Görkem kırmızı kart cezalısı. Serhat Akyüz, Volkan Koçaloğlu ve Yusuf Kurtuluş ise sakat. Bu futbolculardan Volkan’ın Mersin maçında oynayabileceği, diğer iki futbolcunun durumunun ise Cumartesi günü netlik kazanacağı bildirildi. Uzun süredir sakat olan ve takımdan ayrı kalan Uğur Akdemir ise çalışmalara katıldı. Bu arada, sarı kart cezasını tamamlayan Zafer Demir ve Ufukhan teknik adamlar görev vermesi halinde Pazar günü takımdaki yerlerini alabilecekler.  Yeşil-beyazlı ekibin dün yaptığı antrenmanı başkan Bahattin Karapınar ile yönetici Hasan Kulaksız’da izledi.
Ligin ikinci yarısında oynadığı 8 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alan ve 5 haftadır galibiyete hasret kalan Konyaspor, yeni teknik direktör Fuat yaman yönetiminde çıktığı 3 maçta ise, sahadan bir beraberlik ve 2 yenilgi ile ayrıldı. İkinci yarının 3. haftasında Çanakkale Dardanelspor’u yenen Kartallar; Bucaspor,  Karabükspor ve Karşıyaka maçlarından puan alamazken, Kartalspor ve Orduspor maçlarını ise 1’er puanla kapattı.
YÖNET: SAĞDUYUYA İHTİYAÇ VAR
Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, futbolun bir temaşa oyunu olduğunu, dolayısıyla kulübe zarar verecek şeylerden kaçınılmasının gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
“İnsanların maça gelerek koltuk kırmalarını ve küfür etmelerini hoş karşılamak mümkün değil. Önümüzdeki 9 maçı kazanmak adına üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Biz bu gözle bakıyoruz. Taraftarlarımızdan sağduyulu davranmalarını bekliyoruz. Kimse bu noktada ümitsizliğe kapılmasın. Bir düşüş yaşadığımız doğrudur. Kötü gidişi durdurmak adına üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz ve herkesin de bu konuda desteğini bekliyoruz. Örnek olarak gösterdiğimiz Kayserispor yıllardır aynı yönetimle idare ediliyor. Niye Konyaspor'da da böyle bir dönem yaşanmasın. Bunu tüm samimiyetimizle söylüyoruz. Herkes elini vicdanına koysun. Konyaspor tarihinin en büyük futbol başarısı nedir ? Konyaspor Türkiye Kupası'nda yarı final mi oynamıştır? UEFA Kupasını mı almıştır? Süper Lig'de şampiyonluğu mu kovalamıştır? Koltukları kırıp atacak, stadyuma zarar verecek kadar, yöneticilere galiz küfürler edecek kadar bir başarısızlığı gerektirecek bir durum var mı ortada? Konyaspor'un makus talihin yenip bir an önce başarılı takımlar arasında yer alabilmesi adına çalışıyoruz. Bugün Bursaspor şampiyon mu olacak diye konuşulurken, biz Konya olarak ilk 2'ye mi gireceğiz yoksa ilk 6'da yer alıp play-off mu oynayacağız diye konuşuyorsak bizlerinde hatası olduğu gerçek.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri