Kartal moral tazeledi

Geçtiğimiz hafta Mersin idmanyurdu deplasmanından boş dönen Konyaspor, yarın oynanacak Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Yeşil-beyazlıların Nevşehir kampı bugün sona eriyor

Bank Asya 1. Lig'in 27. haftasında, yarın akşam Çaykur Rizespor'u konuk edecek Konyaspor'da, hazırlıklar Nevşehir Avanos'ta sürüyor. Teknik direktör Fuat Yaman yönetiminde öğleden sonra yapılan antrenmana kamp kadrosunda yer alan tüm oyuncularımız katıldı. Önceki gün yapılan idmana Vahit, Koray ve Uğur Akdemir katılmadı.

Düzkoşu ve ısınma hareketleriyle başlayan çalışma 5'e 2 pas çalışmasıyla devam eden antrenmana U18 Milli takım kampından dönen Ali Dere’de katıldı. Antrenmanda daha sonra üç gruba ayrılan futbolcular, iki takım halinde top çalışması yaparken, diğer grup çabukluk ve koordinasyon antrenmanı yaptı. Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren antrenman, 2'ye 2 hücum-savunma ile sona erdi. Kartallar, dün de kamp yaptıkları Avanos otelin sahasında taktik ağırlıklı bir çalışma daha yaptılar.
Futbolcuların hırslı ve neşeli göründükleri ve kıran kırana geçen çalışmada, Rizespor maçının taktiği üzerinde duruldu. Konyaspor bugün Konya’ya dönerek Tatlıcak tesislerinde kampa girecek. Takımda, Serhat, Koray ve Uğur Akdemir sakat. Görkem ve Tayfun ise kırmızı kart cezalısı. Pazartesi akşamı oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak Konyaspor-Rizespor maçı D-Smart’tan naklen yayınlanacak. Maçı, Koray Gençerler yönetecek. Konyaspor yöneticileri, taraftarları tribünlere davet ederek destek istediler.
BİLET SATIŞI DEVAM EDİYOR
Konyaspor’un, yarın kendi saha ve seyircisi önünde Çaykur Rizespor ile yapacağı Bank Asya 1.Lig 27.hafta maçının 5 ila 60 TL arasında değişen fiyatlarda belirlenen biletlerinin satışına devam ediliyor. www.biletix.com ve firmanın Gedavet ile Mevlana Şubeleri’nde satışta olan biletlerin fiyatları şöyle: Eski Yeşil Tribün: 10 TL Kapalı Tribün: 20 TL Kale Arkası Tribün: 5 TL Maraton Tribün: 10 TL VİP Tribün: 60 TL Yeni Yeşil Tribün: 10 TL Ç.Rizespor Tribün: 10 TL.
YAMAN: HEDEFTEN UZAKLAŞMADIK
Teknik direktör Fuat Yaman, son haftalarda alınan başarısız sonuçlara rağmen takımın Süper Lig’e çıkma hedefinden uzaklaşmadığını, ancak ilk 2’ye girme şanslarının azaldığını söyledi.
İlk 6 takım arasına girme yarışı yapan ekipler içerisinde en güçlü adayın kendileri olduğunu ifade eden Yaman, “Özellikle sezonun ikinci yarısının başından itibaren takımdan düşüş devam ediyor. Son haftalarda oyun anlamında bir gelişme yaşıyoruz. Ama bunu puana dönüştüremedik. Konyaspor’u Süper Lig’e çıkma hedefi olan diğer takımlarla kıyasladığımızda en güçlü aday olduğumuzu söyleyebiliriz. Süper Lig’e çıkma hedefinden uzaklaşmadık” dedi.
Yarın oynanacak Çaykur Rizespor maçını da değerlendiren Yaman, şöyle konuştu: “Çaykur Rizespor maçı bizim açımızdan son derece önemli hale geldi. Çünkü, son haftalarda hak ettiğimiz ve gerekli olan puanları alamadığımız için kazanmamızın hemen hemen şart olduğu bir maça çıkacağız. Oynadığımız oyunun sonuca yansıması lazım. Bu maçtan itibaren çıkışa geçmeyi planlıyoruz. Çaykur Rizespor’un da çeşitli sıkıntıları var. Önemli yatırımlar ve büyük paralar harcayarak lige çok iddialı bir giriş yaptılar. Ancak onlar şu anda küme düşme hattına doğru indiler. Dolayısıyla sıkıntılı oynayacaklar. Maçın zor geçeceği kesin, ama kazanacağımızı söylüyorum. En azından diliyorum.”
DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ
Konyasporlu oyuncu Mehmet Ayaz, tek düşüncelerinin ligin kalan 8 maçı olduğunu belirtirken, bu maçlarda en iyi sonuçları alarak pes etmeden sonuna kadar kovaladıkları Süper Lig hedefine ulaşmak arzusunda olduklarını ifade etti ve taraftarlarımızdan Çaykur Rizespor maçında kendilerine destek olmalarını istedi.
İkinci devrenin 9 haftalık bölümünde alınan sonuçların en güçlü adayı oldukları ilk iki hedefi doğrultusunda rakiplerinin geride kalmalarına sebep olduğunu söyleyen Mehmet Ayaz, “Tüm çabalarımıza ve çalışmalarımıza rağmen bu kötü gidişata bir türlü dur diyemiyoruz. Son haftalarda iyi oynuyoruz, iyi mücadele ediyoruz ve pozisyonlarda bulmamıza rağmen futbol şansının yanımızda olmaması nedeniyle hak etmediğimiz yenilgiler aldık. Artık kalan haftaları en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Bu inancı ve gücü kendimizde görüyoruz. Birçok kimseye göre ilk iki takım arasına girmemiz imkansız gibi görünse de biz iddiamızı sonuna kadar kovalayacağız. Kesinlikle pes etmeyeceğiz. Tek düşüncemiz kalan 8 maçlık dönemi en az kayıpla geçerek Süper Lig’e yükselmek. Bu noktada ikinci yarı maçlarında çok üzdüğümüz taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. Çaykur Rizespor maçını kazanarak yeni bir başlangıç yapacağız” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri